Mișcarea feministă mai dă o lovitură

Vă mai amintiți de flashmob-ul din 2013? Hai că sigur vă amintiți, este flashmob-ul acela distrugător care a schimbat complet societatea românească. Hai mă, chiar trebuie să vă amintesc? ACEL flashmob, cel în care femeile protestau printr-un meniaito în mall. Doar nu vreți să-mi ziceți că prostiile astea produse de feminismul românesc nu au niciun efect?

Repet poza asta pentru a ne reaminti despre cât de desuet se lupta contra violenței în familie acum vreo 5 ani. Asta e campania One Billion Rising, una din zecile de campanii similare care consumă energie dar nu fac nimic pentru cei pe care doresc să-i ajute

Repet poza asta pentru a ne reaminti despre cât de desuet se lupta contra violenței în familie acum vreo 5 ani. Asta e campania One Billion Rising, una din zecile de campanii similare care consumă energie dar nu fac nimic pentru cei pe care doresc să-i ajute

Pentru că mișcarea aia a fost așa un mare succes, s-au gândit fetele că în anul de grație 2020 e cazul să ridice miza, și să le explice mai clar guvernanților că au câteva gagici cărora le-ar prinde bine o sinecură de la stat. Așa că de 1 martie s-au strâns câteva surate să bată toba și să cânte în română și în romani???((de ce nu ungurește? nu maghiarii sunt cea mai numeroasă minoritate?)) că noi ăștia care dăm click pe link-urile lor suntem violatorii. Melodia e catchy, trebuie să recunosc. Este un ritm destul de simplu, care te prinde, bravo lor.

Pentru că mișcarea feministă din România e extrem de proastă când e vorba să explice ce anume vrea, să vă explic (mansplain) eu ce anume cer fetele: Pe scurt, ele vor să ne spună că suntem cu toții niște violatori, dar putem să rezolvăm problema dacă le dăm niște joburi ca traineri oficiali pentru poliția română.

Să ne-nțelegem. Sunt câteva puncte unde sunt de acord cu ele, și nu au nevoie de circ ca să primească susținere din partea oricui cu un minimum de bun simț. Dar după aia îți dai seama că stai un pic, vorbim de viol doar ca de o chestie care i se întâmplă femeii, și de violența în familie ca fiind doar o chestie care i se întâmplă femeii – ele practic cer niște urgentări de proceduri penale exclusiv în cazurile care le privesc pe femei.

Mai vor apoi decriminalizarea prostituției, chestiune cu care sunt perfect de acord (atâta timp cât se înțelege că nu doar femeile prestează muncă sexuală). Dar ce urmează e delirant:

  • Informații oficiale cu privire la câți abuzatori sunt printre polițiști și cine sunt aceștia. [Soluție posibilă: îi punem să completeze un formular cu bifă: sunt/nu sunt abuzator]
  • Simplificarea procedurii prin care persoane abuzate sau ignorate de către agenți ai Poliției să poată depună plângeri împotriva acestora. [Adică, pe înțelesul nostru, dacă intri într-o secție și spui că ai fost agresată de un polițist și apoi te plângi că ceilalți te agresează pentru că se uită urât la tine, poți închide o secție întreagă. Yay!]
  • Întărirea și subvenționarea serviciilor de transport și locuire publice la nivel național. Transportul public în siguranță este o nevoie de bază pentru fete și femei. Accesul la locuire ajută femeile să iasă mai ușor din situația de violență. [Da, efectiv ele cer să fie transportul și locuințele mai ieftine].

Și cireașa de pe tort: „Introducerea în școli a unor programe accesibile dedicate educației pentru sănătatea reproducerii și egalitate de gen. E nevoie să învățăm să nu mai trăim într-o societate sexistă!”

Asta e dibace. Pentru că nimeni cu capul pe umeri nu poate zice nu la „sănătatea reproducerii”, dar ce înseamnă „egalitatea de gen”? Pentru că ce urlă madamele pe stradă nu e despre egalitate de gen, e despre supremație feministă și despre fonduri publice. Este despre urgentarea segregată a spețelor juridice și despre fonduri publice pentru curriculele pe care vor ele să le impună.

Și știți ce? Unde ați fost când era Dăncilă premier, Firea șefă peste cel mai mare buget din țară, Carmen Dan șefă la MAI? Lăsați-mă să ghicesc. Atunci stăteați să compuneți versurile, nu?

De-asta nu ia nimeni în serios feminismul în România, că nu ies feministele în față decât când e vorba de bani. Și ar fi multe de făcut, ceva mai mult decât sincroane șmechere în față la MAI. Pentru că dacă chiar doreau să facă treabă făceau până acum. Nu de alta, dar ele au avut vreme de doi ani pe post de prim ministru pe o membră a Comisiei pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen în Parlamentul European. Dacă femeia asta, practic expertul la feminism din România, nu a schimbat nimic, poate că violatorul nu sunt eu.