Mișcarea feministă mai dă o lovitură

Vă mai amintiți de flashmob-ul din 2013? Hai că sigur vă amintiți, este flashmob-ul acela distrugător care a schimbat complet societatea românească. Hai mă, chiar trebuie să vă amintesc? ACEL flashmob, cel în care femeile protestau printr-un meniaito în mall. Doar nu vreți să-mi ziceți că prostiile astea produse de feminismul românesc nu au niciun efect?

Fetele se gândesc la suratele violate

Pentru că mișcarea aia a fost așa un mare succes, s-au gândit fetele că în anul de grație 2020 e cazul să ridice miza, și să le explice mai clar guvernanților că au câteva gagici cărora le-ar prinde bine o sinecură de la stat. Așa că de 1 martie s-au strâns câteva surate să bată toba și să cânte în română și în romani???1)de ce nu ungurește? nu maghiarii sunt cea mai numeroasă minoritate? că noi ăștia care dăm click pe link-urile lor suntem violatorii. Melodia e catchy, trebuie să recunosc. Este un ritm destul de simplu, care te prinde, bravo lor.

Pentru că mișcarea feministă din România e extrem de proastă când e vorba să explice ce anume vrea, să vă explic (mansplain) eu ce anume cer fetele: Pe scurt, ele vor să ne spună că suntem cu toții niște violatori, dar putem să rezolvăm problema dacă le dăm niște joburi ca traineri oficiali pentru poliția română.

Să ne-nțelegem. Sunt câteva puncte unde sunt de acord cu ele, și nu au nevoie de circ ca să primească susținere din partea oricui cu un minimum de bun simț. Dar după aia îți dai seama că stai un pic, vorbim de viol doar ca de o chestie care i se întâmplă femeii, și de violența în familie ca fiind doar o chestie care i se întâmplă femeii – ele practic cer niște urgentări de proceduri penale exclusiv în cazurile care le privesc pe femei.

Mai vor apoi decriminalizarea prostituției, chestiune cu care sunt perfect de acord (atâta timp cât se înțelege că nu doar femeile prestează muncă sexuală). Dar ce urmează e delirant:

 • Informații oficiale cu privire la câți abuzatori sunt printre polițiști și cine sunt aceștia. [Soluție posibilă: îi punem să completeze un formular cu bifă: sunt/nu sunt abuzator]
 • Simplificarea procedurii prin care persoane abuzate sau ignorate de către agenți ai Poliției să poată depună plângeri împotriva acestora. [Adică, pe înțelesul nostru, dacă intri într-o secție și spui că ai fost agresată de un polițist și apoi te plângi că ceilalți te agresează pentru că se uită urât la tine, poți închide o secție întreagă. Yay!]
 • Întărirea și subvenționarea serviciilor de transport și locuire publice la nivel național. Transportul public în siguranță este o nevoie de bază pentru fete și femei. Accesul la locuire ajută femeile să iasă mai ușor din situația de violență. [Da, efectiv ele cer să fie transportul și locuințele mai ieftine].

Și cireașa de pe tort: „Introducerea în școli a unor programe accesibile dedicate educației pentru sănătatea reproducerii și egalitate de gen. E nevoie să învățăm să nu mai trăim într-o societate sexistă!”

Asta e dibace. Pentru că nimeni cu capul pe umeri nu poate zice nu la „sănătatea reproducerii”, dar ce înseamnă „egalitatea de gen”? Pentru că ce urlă madamele pe stradă nu e despre egalitate de gen, e despre supremație feministă și despre fonduri publice. Este despre urgentarea segregată a spețelor juridice și despre fonduri publice pentru curriculele pe care vor ele să le impună.

Și știți ce? Unde ați fost când era Dăncilă premier, Firea șefă peste cel mai mare buget din țară, Carmen Dan șefă la MAI? Lăsați-mă să ghicesc. Atunci stăteați să compuneți versurile, nu?

De-asta nu ia nimeni în serios feminismul în România, că nu ies feministele în față decât când e vorba de bani. Și ar fi multe de făcut, ceva mai mult decât sincroane șmechere în față la MAI. Pentru că dacă chiar doreau să facă treabă făceau până acum. Nu de alta, dar ele au avut vreme de doi ani pe post de prim ministru pe o membră a Comisiei pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen în Parlamentul European. Dacă femeia asta, practic expertul la feminism din România, nu a schimbat nimic, poate că violatorul nu sunt eu.

NOTES   [ + ]

1. de ce nu ungurește? nu maghiarii sunt cea mai numeroasă minoritate?

4 Replies to “Mișcarea feministă mai dă o lovitură”

 1. varucu

  90% dintre feministe (daca nu mai mult), sunt spalate pe creier. Nu mai exista nicio nervura de bun simt acolo, doar instabilitate emotionala si ura (ura pe care unii / unele o pot exploata si canaliza ca atare). Nu pot decat sa ignor aproximativ toate manifestatiile de genul. “Femeile” astea nu trezesc niciun sentiment in mine, nici macar de mila.

 2. Mircea

  Isterie, Dorine, isterie. Nu poti lua mai nimic in serios. Defapt nici macar isterie. It is what it is. It just is.

 3. Dorin Lazăr

  Cred că oamenii sunt perfectibili, și că ei înșiși (sau ele însele, de fapt) la un moment se vor trezi din treaba asta și își vor da seama că au o abordare greșită. Pot doar să sper că lucrurile se vor întâmpla așa.

 4. Mircea

  Asa este, evolutie. Insa la nivel personal, timpul in aceasta viata este relativ scurt. Conteaza cui si la ce dai atentie. De aceea unele lucruri sunt ceea ce sunt. Si nimic mai mult. Asa simt acum. Poate mai incolo o sa imi dau seama ca am gresit. Sau poate nu. Important e sa crestem, sa invatam. O zi faina! 🙂

Comentariul tău (dacă comentezi prima oară, comentariul va ajunge în moderare)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.