Un motivațional

Se dă acest videoclip: o alergătoare, Heather Dornishen, în cursa de 600 m plat. Preia conducerea, dar cu un tur înainte se calcă pe picioare cu cea de pe locul doi și cade. Dar, ceea ce urmează vă va face cu siguranță să dați click pe videoclip.

Evident, ceea ce se întîmplă e că tipa recuperează și cîștigă cursa. Fantastic, hooray, Heather Dornishen chiar demonstrează tărie de caracter. Însă cam atît. Ce urmează după e material de motivaționale ieftine.

Cînd cauți informații despre Heather Dornishen nu o să găsești altceva decît obișnuitul “happy happy bull bull” pe care îl auzi legat de astfel de clipuri. Unii motivaționaliști chiar nu-și mai bat capul să inventeze ceva pe tema a ceea ce a făcut Heather acolo, spunînd: “Nici nu mai trebuie să comentez, imaginile zic tot” (pe trei pagini).

Ceea ce face Heather Dornishen acolo e fantastic. Nimeni altcineva nu ar fi putut să aibă concurente atît de slabe încît să piardă cursa în fața ei. Sigur, e meritul ei că s-a ridicat și și-a revenit rapid. Dar e meritul concurentelor că au pierdut.

Deci ce am învățat, copii, din această cursă? De fiecare dată cînd alergați, dacă cădeți, asigurați-vă că ceilalți concurenți sunt mult mai slabi ca voi. De exemplu, că sunt genul de material uman care ar participa la seminarii motivaționale.


7 Replies to “Un motivațional”

 1. Claudiu Constantin

  Păi parcă nu prea-i ancorată-n realitate asta… „dacă cădeți asigurați-vă că aveți concurenți slabi” sau poate n-o-nțeleg eu. Jocurile sunt deja făcute, concurenții aleși, căderea n-are treabă cu ceilalți, nu-i nimic premeditat. Probabil că așa o fi, concurentele erau slăbuțe, o fi și ăsta un factor. Dar tot e tare ce-a reușit fata asta

 2. Dorin Lazăr

  Hai să luăm un exemplu din Formula 1, ca să explic mai bine fenomenul. Îți mai amintești cînd s-a stricat motorul lui Ayrton Senna, a fost întrecut de toți ceilalți concurenți, și a reușit să cîștige cursa în ultimele 20 de ture?

  Nu?

  Asta pentru că Ayrton Senna nu a avut concurenți slabi.

 3. Claudiu Constantin

  Am înțeles. Mie mi se pare că o pui așa într-o lumină proastă/negativă pe fată, când ea nu a avut nicio putere în afară de a-și da sufletul alergând. Nu și-a ales concurenții, nu avea cum să schimbe situația în niciun alt fel în afară de a alerga tare, a făcut maximul a ce putea face. Ca și nenea cu mașina probabil. Într-adevăr rezultatele au fost altele din varii motive, cel mai probabil din cauza competitivității adversarilor. Poate tu voiai să pui în evidență the big picture (asta nu cred că am înțeles eu prima dată) și nu neapărat mediocritatea fetei

 4. Dorin Lazăr

  N-are nicio legătură cu fata. Chestia asta s-a întîmplat în 2006 sau 2008, nu e un eveniment curent. Clipul a ajuns la mine printr-un site motivațional, și povestea ei am găsit-o aproape exclusiv pe site-uri motivaționale. De fapt, ea, ca și sportiv, nu a făcut ceva mai remarcabil pînă acum. O felicit & stuff, dar scriu mai degrabă de fenomenul motivațional stîrnit în jurul ei.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.