Muzica pop românească – 2017 (playlist selectat)

Bun, facem bilanțul. Ce urmează mai jos e o listă selectată de muzică românească – pentru lista completă am o altă postare. Anul ăsta am încercat să adaug piesele care au fost cel mai mult prin Trending-ul de la Youtube – dar am mai pus și alte piese pe care le-am ascultat de câteva ori și care mi-au lăsat o impresie bună. Am selectat multe piese pentru vibe-ul specific – ceva care să spună cam care a fost atmosfera anului 2017, pe bune, fără snobisme.

Nu am selectat nici cele mai populare (deși un minimum de popularitate mi se pare necesar) și nici pe toate – dacă sunt scăpări sau aveți alte sugestii, dați-mi de veste. Perkele mi-a promis o listă ca anul trecut. Poate preferințele tale o să se regăsească acolo. Ca și anul trecut, și anul ăsta o să zic câte ceva despre fiecare piesă selectată.

Ca și idee importantă, ce am apreciat anul acesta e că am auzit mai mult hip-hop care miroase a anii ‘90, mai mult umor (Nelu, Bordea, Micutzu au scos muzică decentă anul ăsta) și muzică bine produsă, câțiva ear-worms (cel puțin pentru mine). Albumul anului este din punctul meu de vedere „Despre El” al Irinei Rimes. Carla’s Dreams mi se pare că a devenit zgomot de fond, nu mai e o prezență dominantă ca anul trecut (semn că au mutat muzica pop înspre ei, nu că au devenit ei mai șterși), Smiley a dominat tot, ca de obicei. Am descoperit anul ăsta PugLife și Seek Music – și piesa mea favorită, cu cele mai multe play-uri, a fost „Iarbă și cox” de la Keed – urmată îndeaproape de „Amya” de la Antonia (e ceva fascinant la piesa asta). Hai, lăsați snobismul, dați play.

Să le luăm în ordine.

 • Keed – Iarbă și cox – O piesă despre dragoste și consumul de droguri – cu vocea bizară a lui Keed, trecută printr-o mie de sintetizatoare. Îmi place piesa din toate punctele de vedere – versuri, livrare, instrumental. Iubesc experimentul reușit, pentru că asta simt că e, un experiment. Da, e interzisă minorilor, da, iarbă și cox înseamnă marijuana și cocaină. E o piesă despre pasiune așa cum e văzută ea în 2017.
 • ADDA – Se vede pe fața ei – Iubesc nu cinismul ci realismul acestei piese. „Se vede pe fața ei / se mărită pentru lei”, cu „sfaturile mamei” din primul vers, recunosc mult mai bine decât în orice altă piesă pop românul la esența lui. Povestea pe care o zice, videoclipul, livrarea, totul funcționează perfect la piesa asta.
 • Liviu Teodorescu & Dorian Popa feat. Laura Giurcanu – Fanele – o piesă amuzantă, și bine făcută. Am ascultat-o prima oară și nu mai puteam de râs – am dat play din nou și din nou – și așa am ajuns să aflu că Laura Giurcanu e o fată care are videoblog și alte lucruri care nu mă interesau în mod direct.
 • Grasu XXL feat. Smiley – Lumea nouă – Am auzit despre videoclip că ar fi inspirat din ceva clip de-afară. Clipul îmi place, dar nu e doar clipul, ci și vibe-ul. Smiley intră cu vocea pe refren și sună excelent, se potrivește foarte bine cu Grasu.
 • The Motans feat. Delia – Weekend – The Motans, care e un tip cu ce instrumentiști găsește, a fost sweetheart-ul divelor românce în 2017. Are colaborări cu mai multe nume importante, e vag interesant, dar deja îl simt ca zgomot de fond, lipsa lui de voce nu mai e interesantă după prima piesă, versurile vag interesante devin și ele plictisitoare repede. Piesele însă dau vibe-ul lui 2017 – la fel cum e Weekend
 • Carla’s Dreams – Antiexemplu – Cumva o concluzie pentru albumul și anul plin de succes pentru Carla’s. O întoarcere meditativă, a rămas pe repeat mai multă vreme, e ok.
 • Doddy feat. Marcel Pavel – Fără să știi – Vocea lui Marcel Pavel, transformată un pic pentru a da bine pe instrumental și pe vibe-ul muzicii pop moderne, funcționează aici. E un experiment interesant, și am ascultat piesa asta fascinat. Clipul e făinuț, are poveste, nu foarte multă logică, dar e ok, urmăribil.
 • Șatra BENZ feat. Adda & Shift – Înger îngerașul meu – E tare bizară această colaborare, și m-a pus să dau repeat perplex că Șatra Benz, care mi se părea o comedie de grup, poate să facă ceva interesant. La fel a făcut mai tot românul, că a făcut 5.1M vizualizări pe Youtube clipul.
 • Speak – Șase tipuri de băieți – E o piesă importantă pentru antropologi – surprinde exact asta, șase tipuri de băieți, și îl laudă pe corporatist, semn că ăsta era targetul. E vag amuzantă piesa, dar e ciudat că nu am mai auzit nimic despre Speak după piesa asta.
 • Cheloo – RSR – Românii au fost ocupați în Februarie să protesteze – cam atunci s-a trezit și Cheloo să-și amintească că rap-ul poate avea mesaj social. RSR e o piesă ce ar fi putut să fie făcută oricând între ‘90 și 2017, acceptabilă, dar nu pot să nu suspectez că e un track abandonat pentru alt album la care a adăugat referințe la Fuego și Keed.
 • G Girls – Milk and honey – o piesă super-soft care m-a atras prin instrumental, mi-a sunat foarte foarte bine (da, îmi place minimalismul). E bizar că piesa asta a Innei (că până la urmă ea e șefă în G Girls) nu a avut foarte mult succes, m-aș fi așteptat la mai multă popularitate. Chiar și-așa, piesa îmi place, și am reascultat-o, la fel, pe repeat, că-s eu maniac în felul ăsta. 😀
 • Smiley – Flori de plastic – Smiley are anul asta mai multe piese populare, dar Flori de plastic e un pic diferită de restul, și arată că omul e capabil să „calce” pe lângă și să facă ceva diferit. Lumea a digerat mai greu piesa asta – doar 6 milioane de vizualizări față de 20-30 cât scoate de obicei.
 • Ruby – Luptătoarea – Dacă e să-i fac o caracterizare, Ruby pare cumva pițipoanca ce încearcă să se desprindă din condiția ei și (încă) nu reușește, dar eforturile ei sunt remarcabile. Nu are voce, dar ăsta e uneori un atu în 2017. Versurile nu impresionează. Dar ce construiește acolo e o imagine interesantă, se vede că se luptă cu ceva în condiția de pițipoancă – nu vrea să fie fata de consum (aia din piesa Addei de la început).
 • Irina Rimes – Ce s-a întâmplat cu noi – Piesă de făcut obsesii. Dă-i play, din nou, din nou. Îmi amintește de ceva dance din anii 2000, de pe vremea când DJ Project făcea piese bune, dar acum accentul e pe Irina. Și nu e rău deloc ce se întâmplă.
 • Alina Eremia – Poartă-mă – O piesă selectată pentru că e reprezentativă pentru vibe-ul de 2017. Am auzit-o peste tot toată vara, o piesă relaxantă. Esența popului românesc 2017. Nu e singura piesă pe care am selectat-o din motivul ăsta.
 • Lidia Buble – Eu voi fi – Lidia Buble cântă o singură piesă, anul ăsta are mai multe nume, aici e sub numele „Eu voi fi”.
 • Andra – La refren – Piesa asta e scoasă fix din anii ‘80 de pe soundtrack-ul filmului ăla de dragoste absolut plictisitor. Îmi displace Andra, mi se pare că e Vrânceanu-Firea a muzicii pop, dar piesa asta e un ear-worm, te prinde, îți rămâne în cap, chiar dacă nu e deloc originală. Dar am ascultat-o. Cu sau fără voia mea.
 • Ioana Ignat – Mă dezîndrăgostesc – O piesă pop care, la fel, m-a prins, fără să am prea multe motive. Simt că acolo e ceva proiect de viitor, poate mai vedem ceva pe termen lung de la Ioana.
 • Smiley – De unde vii la ora asta – Aproape cea mai bună piesă a lui Smiley pe anul ăsta, are poveste, videoclip, iar îl lasă femeile pe Smiley, dar e ok, ne place de el suferind.
 • Inna – Gimme gimme – Nu înțeleg nimic din piesa asta, dar are 110 milioane de vizualizări. Un sound diferit, gluma aia cu „love you long time”, piesa are mai degrabă inspirații africane. M-a atras pentru minimalismul instrumentalului.
 • Karmen – Minte-mă – Ceva ce sună un pic diferit de restul pop-ului românesc, instrumentalul iarăși bun, funcționează foarte bine.
 • Irina Rimes – Haina ta – O piesă infuzată de vocea senzuală, generatoare de obsesii, a Irinei
 • BUG Mafia feat. Michel Kotcha – Bani, bani, bani – Mafia s-a întors cu o piesă pop. Nu mi-e clar de ce. Dar piesa e bună, nu pot zice nu. Dar așteptam ca asta să fie introducerea unui material nou, dar nu a fost cazul.
 • Shift feat. Jo – Taci inimă – o piesă de anii 2000, dar mie mi-a plăcut muzica anilor 2000, deci am dat play.
 • Delia feat. Macanache – Rămâi cu mă-ta – Hai să fim serioși, i-a pus numele „Rămâi cu bine”, a și scos o variantă auto-cenzurată pentru radio, că aparent e nasol să zici „mă-ta” la radio. Cu piesa asta Delia l-a emasculat pe Macanache, după piesa asta s-au prins toți că nu prea are nimic interesant omul. Dar piesa e mișto, măcar Delia a scos ce e mai bun din Macanache și a scos o piesă.
 • Carla’s Dreams feat. Inna – Tu și eu – o piesă semi-banală, dar cu versuri simpatice cu care te identifici când ești copil. ăăă adolescent.
 • Ami – Mă omoară – Vă zic drept că mie îmi place Ami, chiar dacă nu are o voce senzațională, cred că reușește să prindă piese decente. Mă omoară e o piesă veselă, de vară, cu ritm, cu vână, și mie îmi plac chestiile astea ușurele, optimiste. Da, că piesa e optimistă în ciuda versurilor. 😀
 • Adda – De dorul tău – Dacă românii pretind că nu ascultă manele le pun piesa asta. E manea, dar bine integrată în fundalul pop românesc, plus flow-ul de hip-hop al Addei care face un cross fain între pop, manea și hip-hop.
 • 2Americani – Prin oraș – Dacă aveam niște dubii legate de trupa din jurul Șatrei, piesa asta m-a convins că băieții știu ce fac, că adoptă o imagine bine gândită, că sunt foarte buni pe ce fac. Plus că e o piesă cu un flow bun, te prinde. E material de început obsesii cu noul trap românesc (sau cum i-o fi zicând)
 • Carla’s Dreams – Până la sânge – un șlagăr marca Carla’s Dreams, te prinde că e făcut fix pe coordonatele alea care au făcut Carla’s Dreams o poveste de succes.
 • Guess Who – Stele / Un anonim celebru – Guess who are album nou. Ambele piese lansate odată cu albumul ca și clip (Stele și Un anonim celebru) mi-au plăcut, au meritat puse pe repeat.
 • La Familia feat. Connect-R – Curaj – Connect-R s-a întors un pic spre hip-hop, La Familia a scos ceva material hip-hop, ceva material care probabil o să devină clasic pentru cei care cresc acum. Cred că e un pic cam învechit stilul lor de-aici, dar colaborarea merită notată.
 • Liviu Teodorescu – Obsesie – o obsesie interesantă, m-a atras bizareria de la început, după care am rămas – refrenul nu dezamăgește.
 • Micutzu – AnTanTe – nu multă lume a înțeles ce a făcut Micutzu acolo. Dincolo de amuzamentul versurilor puse pe hip-hop, Micutzu vine cu estetică hip-hop de anii ‘90, E una din cele mai true piese din anul asta, și cred că ce face Micutzu e puternic subestimat.
 • Vescan feat. Mahia Beldo – Plecați din capul meu – o piesă a unui băiat bun despre condiția geniului în societate, dacă ar fi să fac o analiză de liceu.
 • Guess Who feat. Irina Rimes – Cupidon – Piesa asta a rămas obsedant pe radio și Tv până târziu în toamnă – Irina face treabă excelentă, clipul e absolut superb.
 • Spike feat. Achi – Vara – Pentru un motiv care îmi scapă oamenii subestimează piesele ușurele de vară. Piesa asta nu a fost foarte populară, dar eu cred că e perfectă pentru relaxare, e genul de piesă de vară par excellence. Jucăușă, veselă, optimistă.
 • Ares feat. Keed – Lovv – Cam prin mai am descoperit eu ce fac ăștia de la PugLife – Lovv e o piesă ce seamănă foarte mult cu chestiile bolnăvicioase pe care le face The Motans – Mi-a plăcut. Am ascultat-o pe repeat, odată cu Iarbă și cox – pe care am mutat-o pe prima poziție pentru că aia mi-a plăcut mai mult.
 • Neli feat. 2americani – Parfum – o piesă soft, fără bizareriile celorlalte producții PugLife – piesa asta m-a convins că oamenii știu ce fac acolo.
 • What’s up – La tine – O plângăceală simpatică, fără mari pretenții.
 • Keed, Micutzu și Nelu – La grătar – una din cele mai amuzante piese. De toată spuma. Cum ziceam, ce face Micutzu e subestimat. O piesă de vară, cred că o să o auzim ani la rând.
 • Mihail – Who you are – Singurul motiv pentru care am pus piesa asta e ca să vă demonstrez că e atât de plată încât după ce se termină ai uitat complet despre ce este și cum sună. Dar asta a fost una din piesele caracteristice muzicii anului 2017, piesa perfectă de fundal.
 • Ruby – Soare pătrat – deja începe să sune a altceva Ruby. Transformarea nu e completă, o vedeți mai încolo.
 • Smiley – Să-mi fie vară – o piesă de vară. Mai zic ceva?
 • Inna feat. Erik – Ruleta – cea mai ascultată piesă a unui artist român pe anul ăsta. O piesă de vară, digerabilă, dar e clar că Inna are un public care transcede România.
 • Antonia – Iubirea mea – iarăși o piesă care dă vibe-ul pop românesc pe 2017.
 • Nane – La piept – Nane a scos recent un album interesant – îmi place vibe-ul, flow-ul, e un pop-hop interesant, încă digerabil după ce-l asculți de vreo cinci ori.
 • Alina Eremia și Vunk – Îmbrăcați sau goi – o piesă pop de vară, hai să nu avem pretenții prea mari.
 • La Familia feat. Guz – Codul bunelor maniere – m-a uimit câte piese de la „La familia” mi-au plăcut anul ăsta. Asta e una din ele.
 • Deliric x Silent Strike – Independent – Începutul de la piesa asta m-a obsedat încă de anul trecut când am auzit albumul. Și cred că m-am prins (dar nu m-am obosit să verific) – e outro-ul de pe piesele publicate de Cat Music. Nu e imposibil ca Silent Strike să fi pornit de la acordurile alea și să construiască instrumentalul pentru Independent. O piesă de ascultat. E de PORC să n-o asculți.
 • Smiley feat. Juno – Rara – Pop, dar un pic diferit de restul curentului. Merge bine de tot.
 • Fly Project – Get wet – Fly project încă funcționează bine de tot. Și au succes. Funcționează.
 • La Familia feat. Rashid – Portret de politician – O piesă serioasă dar accesibilă, în stilul pieselor vechi ale lui Puya. Te cam ia cu fiori reci când îl vezi pe Ceaușescu dansând pe mijlocul străzii.
 • Diamante FMM – Dat dreacu’ – Diamante FMM e unul din proiectele superbe apărute anul ăsta. Aici se șlefuiește Ruby, excuse my pun. Nu e o piesă deloc rea, chiar dacă trebuie un pic de efort pentru a o digera.
 • Killa Fonic feat. Irina Rimes – Piesa noastră – Irina face toată piesa lor.
 • Vescan feat. Sișu Tudor & DJ Wicked – Pe minus mereu – Hip-hop de Cluj. Una din piesele serioase de anul ăsta – cred eu că rămân peste timp.
 • Alina Eremia – Nanana – Apreciez mai mult ca oricine un proiect experimental care reușește să prindă la public. Nanana e genul ăla de ear-worm făcut din bizareria instrumentalelor trap minimaliste și supra-prelucrate. Știu că nu e pentru toată lumea, dar mie mi-a plăcut.
 • Olga Verbițchi – Prietena ta – Cumva piesa asta îmi pare foarte familiară, și nu știu de ce. Olga Verbițchi pare o divă a la Lorde de România, și cred că o să mai aud de ea. Dar piesa asta cu prietena cu prietena ta mi-a rămas în cap de la prima ascultare.
 • Alexandra Stan – Noi 2 – piesă de vară. Hai nu mai strâmbați din nas.
 • Lino Golden feat. Alex Velea – Bună rău – când o să trăim în imperiul feminist în care apreciem femeile pentru inteligență, o să ne amintim cu scârbă de astfel de momente muzicale. Altfel, merge, din nou, ceva de vară, ușurel.
 • Șatra BENZ feat. Jakoban – Dubai – am auzit de piesa asta urmărind reacțiile șocate ale unor oameni de pe ceva forumuri de expați în Dubai – sclavii ăia pe bani mulți. De-acolo românii erau cei mai virulenți – „nu prinde bine cultura emiratelor – sunt doar niște țigani borâți” – moment excelent să îmi dau seama că Șatra deranjează, deci merită luată în serios. Dubai e fix ce nu îi zice numele.
 • Max Konstant – Is that alright – e cea mai nepopulară piesă de pe lista asta. Dar mie îmi place foarte mult. Habar nu am cine e tipa. Flow bun, vibe bun, mi-a plăcut să o ascult. Lovely stuff.
 • Feli – Acasă – Piesă STAS 2017. Nu zice nimic, dar muzica pop fix așa trebuie să fie.
 • Ruby – Adevăr sau minciună – eu vă zic că Ruby face ceva diferit, dar voi nu mă credeți.
 • Mira – Uit de tine – uite, am pus piesa asta aici doar ca să vedeți că Ruby cântă ceva deosebit.
 • Andra Gogan – Ce băiat – Prima oară am vrut să fac mișto de piesa asta, după care m-am prins că stai un pic, vorbim de adolescenți. Și mi-a rămas în cap „looky looky like hot”.
 • Smiley & Guess Who – Ce mă fac cu tine de azi? – Cea mai bună piesă a lui Smiley pe anul ăsta, merge excelent cu Guess Who, și e piesa în care a pus niște zgomot familiar românului de la bloc (ceva bormașină, freză). Da, ascultă la minutul 2 fix în piesă.
 • Doddy feat. Maximilian – Mamasita – O piesă cu inspirație latină, de vară, optimistă, hai că e mișto.
 • Dani Mocanu – Șmecher cu parfum de damă – o piesă hip-hop pe bune, cu poliție, cu încălcat legea, cu poveste, cu tot ce trebuie. Când piesa asta era pe val, Dani Mocanu a ajuns în arest preventiv și în fața judecătorilor fix pentru ceea ce cântă. Asta a fost pentru el un punct de pornire – o să vedeți mai jos.
 • Puya feat. Laura și Keo – Viața nouă – Piesa asta parcă o știu dintotdeauna. Super-faină.
 • The Motans feat. Inna – Nota de plată – zgomot de fond marca Motans.
 • Adda feat. Doc – Te aud – Un refren care îți rămâne în cap.
 • Maximilian feat. Angeles – De la tine știu – Una din piesele subestimate de anul ăsta, mie mi-a plăcut foarte mult. Poate cumva Maxi mi se pare foarte simpatic, sau îmi place vibe-ul de anii ‘90.
 • Diamante FMM – King Kong – De nota zece – și, vorba lui Uzzi – „Diamante FMM”. Ascultați piesa asta, probabil nu o să vă placă, dar ascultați-o și voi, o să vă prindeți de ce m-a prins pe mine.
 • Corina – Tot ce ți-ai dorit – Mi-a plăcut mereu Corina pentru că mă surprinde cu armonii diferite de restul popului românesc. Tot ce ți-ai dorit tot pe-acolo se învârte.
 • Matteo feat. Uddi – Bună, Mărie – o piesă semi-amuzantă, de dans, entertainment, ce mai?
 • Lidia Buble – Cămașa – un alt nume pentru piesa aia pe care o cântă Lidia Buble.
 • Sore – Ultima lacrimă – Videoclipul m-a atras. După ce m-am uitat de vreo trei ori la el, m-a prins și piesa.
 • Irina Rimes feat. Killa Fonic – Bandana – Mirosul de ceeee? Altfel e Irina. I-a reușit tot ce a făcut anul ăsta.
 • Dani Mocanu – Acuzat – Dani Mocanu a profitat de faptul că are despre ce să cânte pe bune și o face foarte bine. Nu știu dacă acuzația lui e adevărată sau nu, dar ce a rezultat în materie de muzică merge.
 • Carla’s Dreams – Beretta – Muzică de fond marca Carla’s Dreams.
 • Antonia – Amya – Obsesia mea din toamnă. Nu știu ce mă trage la piesa asta, doar zic că Antonia stăpânește foarte bine fenomenul pop. N-are cum să nu-ți placă. Sau bine, are, dar ești tu snob dacă nu îți dai seama că e chiar reușit ce face aici.
 • Irina Rimes – Bolnavi amândoi – nu mai știu ce să zic. Irina. Super-fain.
 • Lora – Rămas bun – cea mai reușită piesă a Lorei de anul ăsta, ear-worm, că Lora se pricepe la pop.
 • Milan – Rewind – Milan vrea să fie Inna 2. Eu sper să-i reușească.
 • Vanotek feat. Eneli – Tell me who – o piesă într-un cu totul alt registru. De ascultat.
 • Alina Eremia feat. Grasu XXL – Îmi dai curaj – o colaborare excelentă între doi oameni care știu să facă muzică pop. Și iese bine.
 • Irina Rimes – Cosmos – Iubesc albumul Irinei, v-am zis?
 • Via Dacă – Paparuda – am descoperit piesa asta întâmplător, îmi place genul ăsta de restituire folclorică.
 • Irina Rimes – Octombrie roșu – *sigh* – Aici a trebuit să mă cert cu niște deștepți care nu credeau că e ok să lansezi o piesă numită Octombrie roșu în Noiembrie. Bine bă că sunteți voi deștepți, dar nu chiar.
 • Keed – Secretul nespus – Keed. Îmi place atitudinea. Îmi place faptul că n-are voce, dar reușește s-o dreagă bine. E omul cu voce bionică – mai futuristic decât vrem să acceptăm. Secretul nespus funcționează bine, chiar dacă e mai meditativă.
 • Kaira feat. Keed – Menage în trei – experiment pop cu Keed. Sfidează un pic limitele, și tocmai asta e șmecheria piesei. Ceva cu un vibe și un sound diferit.
 • Ioana Ignat – Nu mă uita – Ioana Ignat e pe drumul spre consacrare definitivă în legendele popului românesc. Mai are de lucrat, dar sună bine, și îmi place.
 • Dani Mocanu & David Oscar – Respect – Tornada din Timișoara!
 • Noaptea Târziu – O zacuscă vine de la maică-mea – Anul ăsta hitul nunților a fost „un trandafir crește la firida mea”, deci a fost momentul perfect pentru o piesă amuzantă pe tema asta muzicală. Și rezultatul e reușit.
 • Last night feat. Lariss – Not sorry – Lariss promite foarte mult, și piesa asta se înscrie în seria experimentelor pop reușite. Nu a fost foarte gustat de români, dar mie mi-a plăcut.
 • Nelu & Bordea – Amin – Piesa asta începe cu un fragment de slujbă, după care devine una din cele mai bune piese de critică socială din ultimii ani. Și una din cele mai amuzante, dacă nu cea mai amuzantă.
 • Delia – Fata lu’ tata – o piesă marca Carla’s Dreams care bate înspre nostalgiile românilor.
 • Dani Mocanu – Viața pe Internet – Înțelepciune de la Dani Mocanu. De urmărit de către toți influensării de instagram.
 • Carla’s Dreams feat. Delia – Inima – încă o colaborare CSD + Delia. Pop.
 • Vescan – Te întorci acasă – Îmi place Vescan, îmi amintește într-un fel de Guess Who, genul de hip-hop corporatist, spălățel. Merge bine – mai ales că e o piesă scoasă de 1 decembrie, mesajul e optimist și pozitiv.
 • Inna – Nirvana – Inna poate fi și fată rea. Dar știam asta.
 • Blacklist feat. Carla’s Dreams – Tequila – o piesă de club.
 • Connect-R & Cortes – Geneza – Connect-R se întoarce la hip-hop. Nu sună rău.
 • Damian Drăghici feat. Feli – Trandafire – o piesă de 1 decembrie, o reinterpretare a unei piese populare.
 • Irina Rimes – Eroii pieselor noastre. Nu mai comentez.
 • What’s up feat. Ioana Ignat – Așa-mi vine – o reinterpretare a lui „Și-așa-mi vine” – un pic forțată, dar merge pe coordonatele popului românesc.
 • Dani Mocanu – Acuzat 2 – urmarea piesei „Acuzat” -Dani Mocanu trage cât poate de pe urma incidentului din toamnă. Citatul favorit: „Iubesc cuvântul Domnului și codul penal”.

Adăugate post-factum:

 • Iuliana Beregoi – Fac ce simt – fata asta rupe topurile – de fapt vroiam să pun o altă piesă, Vina mea, doar că asta a fost lansată în 2016. Fata asta o să rupă topurile ani la rândul, vă zic eu.
 • Rupe Bassu feat. LEGA – Sâmbăta-n BMW, duminica-n ML – Am descoperit piesa asta mai târziu, dar nu știu cum mi-a scăpat. E trap românesc, cât se poate de românesc.

No bun, asta a fost lista. Treceți peste snobism și încercați să vedeți punctele pozitive din playlist. Adică sigur, voi puteți să veniți să îmi spuneți că e nasol ce am selectat aici, dar să nu vă mire dacă vă dau peste nas agresiv. Că dacă veniți doar să-mi spuneți că e nasol ce am selectat înseamnă că n-ați priceput nimic în legătură cu cum fac eu selecția și nici nu dați doi lei pe efortul meu de a comenta piesele.