NASA ne strică plăcerea de a participa la o apocalipsă

… pentru că tocmai a dat un anunț conform căruia apocalipsa nu va veni nici în 2029 și nici în 2036.

Într-adevăr, după ce a desumflat lumea spunînd că nu au găsit nici un semn de mayași care să ne încurce calculele în iarna asta, NASA a anunțat că asteroidul Apophis (2004 MN4 sau 99942 pentru prieteni) o să ne rateze de două ori: o dată în 2029 și încă o dată în 2036. În aceeași ordine de idei, se pare că luna viitoare o să avem un asteroid mai micuț (de vreo 40 de metri) care va trece pe la vreo 27000 km distanță de noi.

Din fericire, o să mai avem o isterie: Teribila profeție a lui Rasputin, care ne promite o apocalipsă de proporții, spectaculoasă, pe 23 august 2013. O să fie și cald, spre deosebire de apocalipsa mayașă (asta, desigur, dacă nu ești pe la 45 de grade în emisfera sudică), măcar atît. Rasputin e o sursă de încredere: printre profețiile reușite ale lui se află și sfîrșitul comunismului, lucru care l-a enervat la culme pe Kim Ir Sen, președintele etern al Coreei de Nord.


One Reply to “NASA ne strică plăcerea de a participa la o apocalipsă”

  1. Roxana Chirilă

    Normal că vine iar Apocalipsa. Poate nu pentru toți, poate doar pentru unii. Sigur pentru cineva. Lumea se termină întotdeauna pentru că murim, după cum spunea Neil Gaiman. Cred. În „Signal to Noise”… Cred.

    Dar asta sigur o spunea în „Signal to Noise”: “We are always living in the final days. What have you got? A hundred years or much, much less until the end of your world.”

    …Hmm. Acum vreau să recitesc bezile alea desenate, să văd exact ce zicea 😀 Era vorba de un regizor, cred, care făcea un film despre apocalipsa care ar fi trebuit să aibă loc în anul 1000. Și oamenii dintr-un sat s-au urcat pe un deal, în așteptarea sfârșitului lumii…

    Must. Re-read.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.