Nu e neapărat abuz cînd legea ți se aplică ție

Umblă zilele astea diverse articole despre cum e tratată poliția română. Și nu zic, poate că sunt abuzuri uneori, dar hai să vedem două cazuri. Primul, de la Mariciu (via arhi):

Un cetățean a urlat huo la o coloană oficială. Din punctul lui făcea dizidență politică, din punctul de vedere al polițistului jignea agentul de poliție care îl oprise. Lui Marian i se pare nejustificată amenda de 900 de lei, prea mare pentru faptă. Mie mi se pare prea blîndă, mă gîndesc că în Statele Unite, ar fi fost luat pe sus, dus la sediul poliției sub amenințarea armei.

Al doilea caz e o postare de facebook, în care se deplînge un abuz în luarea pe sus a celor care fac curse ilegale.

Post by Alexe Alexandra.

Din nou, poliția română e prea blîndă, pentru că toți ăia care huiduiau acolo trebuiau luați pe sus. Intrat cu mascații în ei dacă era nevoie. Cel mai ciudat e că tocmai cel care a postat recunoaște că cursele sunt ilegale dar se plînge de abuzurile poliției.

Ca și în cazul discuțiilor contrariante pe care le-am avut în ultimele zile referitor la mită, este clar că noi dorim să se aplice legile pentru toți ceilalți, dar suntem obișnuiți ca legile să nu ni se aplice nouă. O să numesc ăsta efectul de șofer: toți ceilalți șoferi sunt șoferi proști, nu eu.

Cît timp nu o să ne trezim din gîndirea asta primitivă nu o să putem vorbi de o țară în care legea domnește. Nici nu putem vorbi de o selecție atentă în ceea ce privește legile și legiuitorii pînă cînd românii nu realizează că legile sunt importante tocmai pentru a putea trăi cît mai liniștit și mai liber. Pînă atunci, însă, o să rămînem cu oameni cu pedepse definitive care ne fac inclusiv legile care îi vizează.


4 Replies to “Nu e neapărat abuz cînd legea ți se aplică ție”

 1. Nautilus

  “Al doilea caz e o postare de facebook, în care se deplînge un abuz în luarea pe sus a celor care fac curse ilegale.”

  În general, atunci când e vorba de luarea pe sus a celor care fac curse ilegale, va fi vorba de câte un abuz de la alde Garcea.

  Conform legii, organizarea de sau participarea la întreceri neautorizate care duc la blocarea drumului public şi/sau pun în pericol siguranţa traficului reprezintă o infracţiune. Dar e o infracţiune foarte greu de dovedit fără filmări la faţa locului, pe care nepoţii lui Garcea au încercat în multe rânduri să le facă, fără prea multe succesuri, şi, de altfel, fără a-şi da prea mult silinţa.

  Astfel încât recurg la metode mai porceşti, cum ar fi sâcâirea participanţilor şi spectatorilor, chemarea lor la secţie (fără rezultate de natură legală, doar ca să-i pună pe drumuri), ridicarea lor de pe stradă, procese verbale pentru contravenţii imaginare şi cu un martor pus din burtă şi aşa mai departe.

  De fapt singura metodă de a organiza curse în condiţii apropiate de legalitate (ca să fie legale e nevoie de autorizare de către FRAS, angajarea ambulanţei, pompierilor, unei firme de pază care să asigure ordinea şi aşa mai departe) e să foloseşti un teren care nu e drum public.

  PS Exista un teren la distanţă relativ mică faţă de Bucureşti care era ideal pentru transformarea în pistă de curse (liniuţe + drift) cu costuri minime, şi care ar fi atras imediat firmele specializate (ateliere de tuning, furnizori de piese, bar şi terasă etc), de unde ar fi venit bani serioşi la bugetul local. Defuncta bază aeriană de la Alexeni, abandonată în 2000.

 2. ttitirez

  Wowww!!!Hai sa-i plangem lui garcea pe umar ca nu poate scoate pistolul si sa ne impuste pe strada.Am mai auzit si pe alte site-uri cat si pe la emisiuni televizate una dintre cele mai imbecile intrebari care pot fi debitate in public.Cine-i apara pe samanii militieni .Pai daca ei sant incapabili sa se apere pe ei de ce trebuie sa-i consider capabili sa ma apere pe mine???Sau ideea cu intratul mascatilor in forta.De ce trebuie politia sa aibe astfel de mascatI???????????????.AAAAAA !!!Le e cumva frica???Daca le e frica sa se duca dracului cu ziua la sapa la porumb si sa-i lase pe altii care au sange in oute sa faca munca de politie.Si in incheiere iti spun de ce polutia romana nu-i respectata de nimeni .E inutila si incapabila.Din cei aproximativ 60000 de garcei nu stiu daca sant o mie care fac ceva ptr populatie in adevaratul sens al cuvantului.Iar restul stau ca boschetarii pititi in tufisuri si vaneaza amenzi ptr carpirea bugetului de stat.

 3. Dorin Lazăr

  Cu alte cuvinte vrei să stea polițiștii pe margine cînd te bat niște indivizi pe stradă? E nasol cînd vrei ca legea să te-ajute doar pe tine. 🙂 Mai gîndește-te.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.