E nevoie de o poliție mai fermă

Când mă uit la clipurile postate de Vali la el pe blog mă apucă un pic tristețea. Mi-aș fi dorit să le fi fi luat pe tipele alea urgent, în sub un minut. Fără discuții, fără comentarii. Țoapele au stat să comenteze, să sune la 112 (serios?), să facă circ și să încheie vesel “ne vedem pe facebook!”. O sfidare a autorității care într-o țară civilizată nu și-ar fi avut locul.

Sunt câteva elemente de comentat aici. În primul rând reacția trecătorilor, care urlau că “nu au făcut dom’le nimic!” și comentau fără să cunoască situația. La un moment dat se aude un “dom’le, cum faci așa ceva la o fată?”. Păi simplu, uite-așa. Infracțiunile nu se fac diferit în funcție de sex.

Și spun infracțiunile pentru că e vorba de o infracțiune. Regret să o spun, dar înjuratul polițiștilor se pedepsește, conform codului penal (239.1) cu de la 6 luni la 2 ani de închisoare sau cu amendă. Bănuiesc că pedeapsa se dă în funcție de cât de măiastră e înjurătura, de cât de tare atinge sensibilitățile organului. Dar dincolo de glumă, există și un aspect serios.

Poliția nu te poate apăra de nimic dacă tu îți permiți să-i iei peste picior, să-i înjuri, să nu le ignori comenzile. Așa, orice cocalar (indiferent de sex) poate să îi ignore, pentru că el are obrazul gros și poate să se certe cu ei până în pânzele albe. Iar cocalarul ăla cu obraz gros poate fi cel care a încălcat legea în detrimentul tău personal (da, tu, cel care citește acest articol). Pentru că despre asta e vorba: când am nevoie de ajutor, poliția o să vină în ajutorul meu, sau se încovoaie la primul cocalar nesimțit care îi ia peste picior? Și tipa își recunoaște fapta la Tv, în fața unui studio plin de muieri isterizate la Antena 11)spune ea: «au dat drumul la sirene lângă noi… noi am înjurat “fapta”»..

Așa că, indiferent de cât de mult nu ne convine un stat milițienesc, trebuie înțeles că Poliția trebuie respectată. Și da, accept că trebuie să fie mai fermi și că oamenii au fost excesiv de politicoși în situația respectivă. Nu spun că nu e ok că au fost politicoși, dar ar fi fost mult mai sănătos să spună o dată că dacă nu intră în mașină îi pun cătușe și după ce a refuzat să se identifice din nou să o și pună în cătușe și să o arunce ca pe un sac de cartofi în mașină. Asta pentru că am nevoie de Poliția Română să fie la fel de fermă și când țiganii din autobuz te jefuiesc la cuțit, și și atunci când rude de senatori și deputați merg pe contrasens și omoară conducători auto ce merg normal.

Încă o notă de final. Îmi este foarte greu să pun botul la “dreptatea care se vede din stradă”. De fiecare dată când apar filmări de genul ăsta e foarte clar că oamenii își schimbă comportamentul după ce fac aroganța inițială. La fel cu ăia care se dădeau loviți în fața camerelor de luat vederi la proteste de parcă ar fi fost luați pentru că treceau și ei prin zonă în drum spre casă, deși înainte clar îi provocaseră pe jandarmi. La fel cum de fiecare dată în Brașov Hetti Benedek e fecioara de serviciu care, inocentă precum un porumbel al păcii, e aleasă din mijlocul mulțimii pentru a fi agresată de jandarmi. Oamenii nu înțeleg tot ce se vede, nici măcar tot ce se vede filmat de o cameră video. Da, uneori poliția abuzează, dar foarte des infractorii sunt cei care abuzează, iar în momentul în care chibiții urlă că “nu poți face așa ceva la o fată”, ceea ce se întâmplă e că se dă un gir unui abuz împotriva societății.

Cineva trebuie să facă treburile murdare pe care noi nu suntem capabili să le facem. Cineva trebuie să curețe vidanja, și cineva trebuie să pună capac pițipoancelor și cocalarilor care cred că sunt peste lege.

Logica-de-pitipoanca

NOTES   [ + ]

1. spune ea: «au dat drumul la sirene lângă noi… noi am înjurat “fapta”».

3 Replies to “E nevoie de o poliție mai fermă”

 1. Marian

  Aflai zilele astea că polițiștii sunt singura categorie de oameni pe care nu îi putem înjura.
  În rest nu putem băga și scoate în oricine și orice.
  Poate se sesizează si VVP și adaugă un articol nou legii a.i. să includă si Puia Monta la ultraj că prea îl împiedică basistii să își facă treaba ori de câte ori îl înjură.
  În rest, fetele au vrut atentie si au primit, iar epoleții marchează și ei activitate pe săptămâna în curs.
  Io cred că s-au simțit lezați domnii în uniformă fiindcă au atentat pitipoancele la singurul privilegiu exclusiv al organelor .

 2. krossfire

  Am aflat si eu cine-i Hetti Benedek cu ocazia asta 🙂 (si nu, chiar nu stiam… nu e o fraza din aia de tip ”Eu nici nu stiu cine-i Nicolae Guta”).

 3. radu

  In mod normal nu ar trebui sa injuri pe nimeni ( strain) dar daca asa sunt tolerate acasa asa se vor purta si afara. Gicu ala care face pe smardoiul si spune ca sa le lase ca sunt fete, probabil asa l-a invatat ma-sa ca cu fetele trebuie sa te porti frumos ca is fete, regula ce nu se mai aplica de 100 de ani. Pai nu vezi ca erau fete de bani gata? la astea numai ochelarii de soare le costa mai mult ca telefonul meu :)), vine la pachet cu un pachet serios de basini.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.