Nici 2 lei (Numai 1.99 RON)

Ce poţi face cu NUMAI 1.99 RON?

Nu aţi ghicit. Nu, nu aţi ghicit. Cum adică de unde ştiu eu? Ştiu, sigur că ştiu. Pentru că nici eu nu aş fi putut crede asta.

Ţi-ai dorit vreodată să afli ce chiloţi poartă Adi Minune? Vrei să afli pe cine nu are la pipotă Viorica din Clejani? Vreţi să ştiţi cîte maşini a schimbat Adi de la Vîlcea? Vreţi să aflaţi ce fel de ani a pierdut Sorina cu Guţă? Cumpăraţi, cu NUMAI 1.99 RON, noul bilunar Manele Tv Magazin.

Citez din coperta I. “Adi Minune poartă numai chiloţi Boss şi Armani”. Viorica din Clejani nu-i are la pipotă pe Cîrcotaşi. Adi de la Vîlcea a schimbat peste 100 de maşini. Iar Sorina declară exclusiv pentru revistă: “Am pierdut ani buni cu Guţă”.

Cu alte cuvinte, dacă aveaţi întrebările dinainte aveţi răspunsul. Dacă nu, dacă doriţi o analiză mai profundă a acestor subiecte, va trebui să daţi cei 1.99 RON şi să vă cumpăraţi revista.

Revista debutează cu un editorial. Odă lui Sandu Tripon, semnat “Mircea N. Stoian, Licenţiat în Arte”. În nici un caz nu e vorba de arta scrisului, pentru că acest dar fatalmente îi lipseşte stimatului maestru Stoian. Citez: Spre deosebire de complicaţii minipoeţi, care îşi dau aere mai ceva ca un cauciuc înţepat cu cuiul, şi care ating sublimul în versuri gen: “priveam duios cum trepidează amigdalele de fluture”, Sandu Tripon versifică ce aude pe stradă. Şi o face bine.Ca şi maneliştii, Sandu Tripon are un simţ special de orientare în viaţă. Un fel de busolă, care funcţionează şi cînd proprietarul s-a împrietenit un pic prea tare cu paharul de ţuică. Editorialul se încheie ameninţător: Pentru cei care iubesc manelele, Sandu Tripon va deveni în curînd un nume de referinţă.. Vom reveni cu detalii.

Pentru că desigur, Sandu Tripon este punctul forte al acestei reviste (ceea ce nu neg), vom trece mai departe, întîi la nişte subiecte mai uşoare.

Deşi primul subiect este dificil. Întins pe patru pagini (cînd ar fi încăput foarte bine pe jumătate), interviul cu iz de reclamă al Sorinei fostă Guţă este o debitaţie patetică despre un soţ super-gelos. Întîmplător, sau nu, ca un fel de notă de subsol, apare poza lui Dan Bursuc (cum, nu ştiţi cine e?) care spune, împăciuitor (citez) Dan Bursuc îi spune mai mereu sub formă de glumă, Sorinei: “Sorina, vezi că ai rămas pe vechiul sistem”, în sensul că Sorina, încă, are tendinţa de a se îmbrăca cît mai sobru, aşa cum a invăţat-o viaţa alături de Guţă. Explicaţia e pentru maneliştii tineri, a doua explicaţie (aşa cum a învăţat-o…) e pentru precupeţe.

Următoarea pagină, intitulată “Valoarea mea, valoarea mea”… Poze cu manelişti şi cu maşini. NEEEEXT!!!

“Scurt pe 9”. De ce pe 9? Pentru că e pagina a noua. Ha ha, smart! Nu v-aţi fi gîndit niciodată, NUUUU? De-aici aflăm că în vreme ce ‘Adi de la Vîlcea nu se poate dezlipi de locurile natale’, sau, într-o efuziune de patetism, că ‘Dan Bursuc a sărbătorit 1 mai la Barcelona’. Citez din articol (care ar fi putut să se rezume la un :’Dan Bursuc a cîntat de 1 mai la Barcelona’):

“Rochii de seară, şampanii care curgeau rîu pe mesele restaurantului spaniol, caviarul care împodobea gusturile nepătate ale maneliştilor, banii aruncaţi în stînga şi-n dreapta lăutarilor(maneliştilor, n.t.), au constituit un spectacol al unui real “Chef de chef”.

Mai aflăm că Morgana crede că manelistele-s cam grăsuţe lîngă o poză ce mergea la fata de la pagina 5. NEEEXT
Nu o să trec prin toate articolele. Un astfel de supliciu ar fi inutil şi stupid în acelaşi timp. Revista continuă tot aşa. Uneori se fac articole despre un anumit cîntăreţ – acesta îşi dă pozele revistei pe unde şi le-a făcut şi el, cu ‘Aparatul gigital furat de la Germania’. Aflăm dintre idolii lor: Un Gigi Becali, un Adi Minune (despre care aflăm că îşi cumpără chiloţii din România, de la ‘Bugo Hoss’ şi de la ‘Harmanii’).

Mă voi concentra întîi asupra a două articole. Primul este articolul vedetei de la început: Sandu Tripon. Un articol despre un subiect ce le e familiar cetitorilor slovei măiastre, căci, citez: … mulţi dintre cei ce ne citesc au avut, au sau vor avea pe cineva în situaţia de a sta puţin la răcoare…. Puşcărie, adică. Da. Puşcărie. (Eternal damnation for only 1.99RON)

Al doilea articol este cel care de fapt m-a convins să scriu acest articolaş. Este vorba de un interviu acordat de Octavian Ursulescu (aţi auzit de el? cică era vedetă acu’ 20 de ani). “Manelele nu vor dispărea niciodată”.
Acest articol conţine de fapt întreaga morală a fenomenului. Octavian Ursulescu (Tavi pentru prieteni) vorbeşte despre maneliştii pe care îi apreciază, şi printre ei îl numeşte pe ‘Viorel de la Constanţa’. Citez:

R. O ultimă întrebare, ce-i transmiteţi lui Viorel?
O.U. Să-i dea Bunul Dumnezeu multă sănătate, atît lui cît şi familiei, şi să-mi trimită ultimul lui album şi un autograf, pentru că am un vecin împătimit de manele şi vreau să-i fac o surpriză!

Pagina cealaltă conţine interviul replică a lui Viorel de la Constanţa (“Viorel de la Constanţa e de acord”).

R. Dacă te-ar invita dl. Ursulescu la o petrecere, ai fi de acord să-i faci o reducere la onorariul care ţi s-ar cuveni?
V.: Depinde la cît se ridică onorariul, la urma urmei totul se negociază, nu?

Ei bine, copii, totul se negociază. Aşa este.

Am rămas consternat cu o singură întrebare. Bine, ştiu acum că Adi Minune poartă chiloţi pe care scrie Boss. Dar oare ce chiloţi poartă Adi de la Vîlcea? De bună seamă, pînă peste jumătate de lună va trebui să aştept. Detective Deepshit, amploaiat al agenţiei ‘Manele Tv Magazin’, is on the case.

O revistă care într-adevăr nu face nici doi lei.


2 Replies to “Nici 2 lei (Numai 1.99 RON)”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.