Novelty saturday

Sîmbăta o să încercăm să ne uităm ce se mai întîmplă prin muzică – ce e nou, cam cum se prezintă noile piese, etc. Pentru că totuși, Cronica muzicală nu este un site de știri, poate veștile o să vină cu oareșice întîrziere – sau poate nu o să vină deloc.

Îmi explică cineva de ce Robyn e vedetă? Vocea ei nu are nimic senzațional – muzica ei e scoasă din anii 80 cu forcepsul și pusă pe sintetizatoare noi. Pe de altă parte, cîntecul ăsta e poppy – și pe la 2:20 are o secvență care sună a muzică clasică cîntată de instrumente sintetizate. Bun, ăsta e un punct în plus, drept urmare:

Rating: 5/10
Cum se ascultă: În club, fără să-ți pese de ce zic prietenii tăi despre piesă. Dar, pentru numele lui Dumnezeu, nu încerca să cînți versurile!

Toată lumea a înghețat cînd a auzit că Fiona Apple o să scoată un disc nou pe la începutul anului viitor. Dacă vestea a ajuns și pe site-uri tehnice, e clar că o să vrem să auzim din nou vocea aceea guturală, dar, desigur, extrem de plăcută urechii, cu piese noi. Poate și un concert în România? Hai că ne întindem 🙂

Artist/Track: Fiona Apple/Criminal
Rating: 7/10
Cum se ascultă: Într-un live-piano bar cu o gașcă de tipe obsesiv de urbane și un tip gay ca să iasă la număr.

The Ting Tings ne-au dat peste cap cu “That’s not my name” în care îi dădeau diverse nume solistei. Beat-ul clean pe care puneau doar o voce și un instrument rătăcit ne-a plăcut la nebunie – și The TTs revin cu o promisiune: “We’re not the same”. Pentru un motiv oarecare, dacă înlocuiți “We’re not the same” cu “That’s not my name”, și mai reduceți din zgomotul de mașini defazate atunci de bună seamă o să obțineți aceeași veche piesă. Sorry guys, you’re all the same.

Artist/Track: The Ting Tings / We’re not the same
Rating: 5/10 (cu indulgență)
Cum se ascultă: Dînd din freza rebelă, emo sau nu, prin care vrei să arăți cît de deosebit ești (deși semeni pînă la confundare cu toți prietenii tăi).
Internet friendly link: http://www.columbiarecords.com/tommyloud/ dă piesa gratuit la download. Lovin’ that!

Prin România, un artist care își zice Boier Bibescu (cool stuff!) a făcut un ‘I like the trumpet’ pentru Delia – Delia de la N&D (Da, N&D care ne vindea Vinolamine!). La piesă îi zice Slap me with the bass, și sunt sigur că o să prindă bine în club.

Artist: Boier Bibescu, Delia, cel care a venit cu ideea ca primul să-și spună Boier Bibescu (GENIAL!)
Nota: 5.5/10 (0.5 în plus pentru numele Boier Bibescu!)
Cum se ascultă: Ca toate piesele de club, se ascultă cu lumină puțină, volumul dat la maxim, tequilla multă la bord și cu o carte de istorie să aflați mai multe despre Boier Bibescu!

O recomandare de pe monden.info: Baboi ft. Puya și Ruxandra V. –  Efectul banului. Groaznic numele artistului – îi mai adaugi un “De la Craiova” și ai nume de manelist pur-sînge. Puya, după ce a fost simpatic și chiar inteligent pe alocuri întinde cam mult coarda, și secvența lui e destul de lipsită de substanță. Baboi are o voce interesantă – amintește de Cheloo pe care am putea să spunem că îl imită în atitudine și gestică dacă am fi răi. Face un mișto la adresa piesei Locul Potrivit a lui Guess Who, lucru pe care îl aplaudăm pentru că uneori prea multă depresie strică – dar tot ne place mai mult Guess Who, și spune mai pe bune lucrurile. Dar despre asta o să vorbim altă dată.

Artist: Baboi, Puya, Ruxandra V (De ce V? For Vendetta?), Rapy, Mozart, Bach, Schumann și încă o gașcă de oameni care s-au chinuit să facă piesa împreună.
Rating: 5/10
Cum se ascultă: Dînd din cap și uitîndu-ne la cinema la spectacole de varieteu cu vedete românești. Cel puțin așa face Puya.

Dacă am pierdut ceva, am uitat ceva, nu am pomenit ceva în mod intenționat aruncați cu link-uri în mine. Nu mă supăr.

Cam atît de la novelty saturday. See ya tomorrow.


One Reply to “Novelty saturday”

 1. Electro

  “Îmi explică cineva de ce Robyn e vedetă?”

  Simplu, pentru ca merita. Motivele:
  1. are voce foarte buna pt. muzica pop
  2. isi compune piesele si chiar se pricepe la asta
  3. are propria casa de discuri pe care a deschis-o pe cont propriu dupa ce a rupt legatura cu vechea casa majora de discuri (deoarece nu voiau sa lanseze/promoveze noile piese care erau mult diferite fata de ce lansase pana atunci)
  4. succesul actual e construit prin multa munca pe cont propriu
  5. a colaborat cu multi artisti foarte buni: Royksopp, The Knife, Snoop Dogg, etc.
  6. canta foarte bine live si pune mult suflet
  7. are talent cat Madonna, Gaga, Rihanna, (si altele din pop-ul actual) la un loc. Asculta si restul pieselor ei.

  Parerea mea (si a altora) e ca Robyn e cel mai bun popstar la ora actuala. Are si printre cele mai bune review-uri din muzica pop: http://www.metacritic.com/person/robyn (Compara cu cine vrei tu din muzica pop actuala pe Metacritic)

  Eu zic ca ai judecat-o mult prea aspru. Asculta de exemplu piesa asta (care a ajuns #1 in UK), With Every Heartbeat: http://www.youtube.com/watch?v=3vfLvZCdT9g Nu prea gasesti asa ceva in muzica pop…

  Piesa pe care ai postat-o (Indestructible) era deja al treilea single din seria Body Talk. Asculta si Dancing on My Own, si Hang With Me.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.