Novelty saturday

Sîmbăta o să încercăm să ne uităm ce se mai întîmplă prin muzică – ce e nou, cam cum se prezintă noile piese, etc. Pentru că totuși, Cronica muzicală nu este un site de știri, poate veștile o să vină cu oareșice întîrziere – sau poate nu o să vină deloc.

Îmi explică cineva de ce Robyn e vedetă? Vocea ei nu are nimic senzațional – muzica ei e scoasă din anii 80 cu forcepsul și pusă pe sintetizatoare noi. Pe de altă parte, cîntecul ăsta e poppy – și pe la 2:20 are o secvență care sună a muzică clasică cîntată de instrumente sintetizate. Bun, ăsta e un punct în plus, drept urmare:

Rating: 5/10
Cum se ascultă: În club, fără să-ți pese de ce zic prietenii tăi despre piesă. Dar, pentru numele lui Dumnezeu, nu încerca să cînți versurile!

Toată lumea a înghețat cînd a auzit că Fiona Apple o să scoată un disc nou pe la începutul anului viitor. Dacă vestea a ajuns și pe site-uri tehnice, e clar că o să vrem să auzim din nou vocea aceea guturală, dar, desigur, extrem de plăcută urechii, cu piese noi. Poate și un concert în România? Hai că ne întindem 🙂

Artist/Track: Fiona Apple/Criminal
Rating: 7/10
Cum se ascultă: Într-un live-piano bar cu o gașcă de tipe obsesiv de urbane și un tip gay ca să iasă la număr.

The Ting Tings ne-au dat peste cap cu “That’s not my name” în care îi dădeau diverse nume solistei. Beat-ul clean pe care puneau doar o voce și un instrument rătăcit ne-a plăcut la nebunie – și The TTs revin cu o promisiune: “We’re not the same”. Pentru un motiv oarecare, dacă înlocuiți “We’re not the same” cu “That’s not my name”, și mai reduceți din zgomotul de mașini defazate atunci de bună seamă o să obțineți aceeași veche piesă. Sorry guys, you’re all the same.

Artist/Track: The Ting Tings / We’re not the same
Rating: 5/10 (cu indulgență)
Cum se ascultă: Dînd din freza rebelă, emo sau nu, prin care vrei să arăți cît de deosebit ești (deși semeni pînă la confundare cu toți prietenii tăi).
Internet friendly link: http://www.columbiarecords.com/tommyloud/ dă piesa gratuit la download. Lovin’ that!

Prin România, un artist care își zice Boier Bibescu (cool stuff!) a făcut un ‘I like the trumpet’ pentru Delia – Delia de la N&D (Da, N&D care ne vindea Vinolamine!). La piesă îi zice Slap me with the bass, și sunt sigur că o să prindă bine în club.

Artist: Boier Bibescu, Delia, cel care a venit cu ideea ca primul să-și spună Boier Bibescu (GENIAL!)
Nota: 5.5/10 (0.5 în plus pentru numele Boier Bibescu!)
Cum se ascultă: Ca toate piesele de club, se ascultă cu lumină puțină, volumul dat la maxim, tequilla multă la bord și cu o carte de istorie să aflați mai multe despre Boier Bibescu!

O recomandare de pe monden.info: Baboi ft. Puya și Ruxandra V. –  Efectul banului. Groaznic numele artistului – îi mai adaugi un “De la Craiova” și ai nume de manelist pur-sînge. Puya, după ce a fost simpatic și chiar inteligent pe alocuri întinde cam mult coarda, și secvența lui e destul de lipsită de substanță. Baboi are o voce interesantă – amintește de Cheloo pe care am putea să spunem că îl imită în atitudine și gestică dacă am fi răi. Face un mișto la adresa piesei Locul Potrivit a lui Guess Who, lucru pe care îl aplaudăm pentru că uneori prea multă depresie strică – dar tot ne place mai mult Guess Who, și spune mai pe bune lucrurile. Dar despre asta o să vorbim altă dată.

Artist: Baboi, Puya, Ruxandra V (De ce V? For Vendetta?), Rapy, Mozart, Bach, Schumann și încă o gașcă de oameni care s-au chinuit să facă piesa împreună.
Rating: 5/10
Cum se ascultă: Dînd din cap și uitîndu-ne la cinema la spectacole de varieteu cu vedete românești. Cel puțin așa face Puya.

Dacă am pierdut ceva, am uitat ceva, nu am pomenit ceva în mod intenționat aruncați cu link-uri în mine. Nu mă supăr.

Cam atît de la novelty saturday. See ya tomorrow.

One Reply to “Novelty saturday”

 1. “Îmi explică cineva de ce Robyn e vedetă?”

  Simplu, pentru ca merita. Motivele:
  1. are voce foarte buna pt. muzica pop
  2. isi compune piesele si chiar se pricepe la asta
  3. are propria casa de discuri pe care a deschis-o pe cont propriu dupa ce a rupt legatura cu vechea casa majora de discuri (deoarece nu voiau sa lanseze/promoveze noile piese care erau mult diferite fata de ce lansase pana atunci)
  4. succesul actual e construit prin multa munca pe cont propriu
  5. a colaborat cu multi artisti foarte buni: Royksopp, The Knife, Snoop Dogg, etc.
  6. canta foarte bine live si pune mult suflet
  7. are talent cat Madonna, Gaga, Rihanna, (si altele din pop-ul actual) la un loc. Asculta si restul pieselor ei.

  Parerea mea (si a altora) e ca Robyn e cel mai bun popstar la ora actuala. Are si printre cele mai bune review-uri din muzica pop: http://www.metacritic.com/person/robyn (Compara cu cine vrei tu din muzica pop actuala pe Metacritic)

  Eu zic ca ai judecat-o mult prea aspru. Asculta de exemplu piesa asta (care a ajuns #1 in UK), With Every Heartbeat: http://www.youtube.com/watch?v=3vfLvZCdT9g Nu prea gasesti asa ceva in muzica pop…

  Piesa pe care ai postat-o (Indestructible) era deja al treilea single din seria Body Talk. Asculta si Dancing on My Own, si Hang With Me.

Comments are closed.