Nu-i aşa că avem muzici nemaipomenite?

Am văzut pe undeva link-ul acesta(link removed, broken) – de unde poţi alege cele mai tari hituri româneşti ce vor fi premiate în condiţii suspecte în locaţii suspecte (Buzău, sau ceva de genul ăsta?) Acum nu că aş avea ceva contra provinciei fiindcă, slavă Domnului, trăiesc în ea, dar totuşi…

Bun, haide să vedem care sunt nominalizaţii:

BEST OF THE HIT NO1 – 2007

 • Cleopatra Stratan – Ghiţă – ok, l-a cîntat lumea, s-a spintecat pe seama lui, a apărut sloganul “Nicoliţă, te-aştept la cealaltă portiţă” mi se pare alegerea evidentă pentru un hit care a dat lumea peste cap
 • Simplu cu Andra? Bănică? Voltaj? (ăştia chiar mai trăiesc?) Aaaaah, şi favoritul meu:
 • Florin Chilian – Zece. Versul meu favorit: “Două stele paralele”. Îmi place pianul, îmi place faptul că vocea uşor emasculată a lui Chilian se suprapune bine peste pianul ăla, dar haide mă… Două stele paralele?

Cu alte cuvinte, concurenţă mare la Best of the Hit No.1 – cît de prost trebuie să fii să pui categorie “BEST OF THE HIT NO1”?. Dar e România, e în engleză, e rupere tare, are best, are THE, are HIT, rupere, ce mai. (trăiască maneaua)

BOYS – THE BEST HIT – 2007

Chiar era nevoie? Înţeleg că anumite lucruri nu pot fi înţelese decît de femei, dar BOYS? De ce nu ‘MEN’ (ah, nu avem de-ăştia în .ro).

 • Alex – Yamasha (reclamă ascunsă la Yamaha???) Nu are nici un sens melodia aia, mai ales că versurile sună ceva gen: “Iac-aşa” deci, în new-language, “Yakasha”
 • Mihai Trăistariu – Dimmi si o no – what the fuck? A pus cuvînt prea lung la început şi apoi a pus trei mai mici să contrabalanseze? Există aşa o melodie? Ce mama zmeului înseamnă ce scrie el pe-acolo? Mihai Trăistariu mai trăieşte??? (FEMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEI ŞI BĂUTURĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ!)
 • Florin Chilian – Zece pentru că, desigur, he’s a boy band, not just a boy. Ok, l-au făcut copchil de zece (haha, got it? zece :)) Look ma’ no hands) ani. Florin Chilian, boyul român.
 • Simplu – Mr. Originality – da, dom’le, uite, ăştia boy. Au şi look, şi intelect (haha), da’ îmi plac. Ştiţi de ce? Pentru că băieţii încearcă să fie originali. Cu videoclipurile, mă refer, şi fac clipuri mişto cu personaje de epocă. Me likie.
 • 3SE… 3SE? Trei Sud Est? 3rei Sud Est??? Are you fucking kidding me? Înapoi la galere, hahalerelor!!!!
 • Todomondo. Mda. Mda. Mda. Am auzit bancuri la adresa lor cum că ‘anul ăsta o să cîştige Eurovisionul’. Felicitări şi pe această cale. :)) Şi acum să ne mîngîiem cu toţii barba prelungă.
 • Akcent – King of Disco. După ce au renunţat la orice urmă de masculinitate în existenţele lor, băieţii de la Akcent explorează trecutul glorios în care nici nu se născuseră cu acest nou hit furat din fonoteca de aur a bunicii. Ştiu că există mulţi care încă nu au trecut peste Bee Gees încă, dar da-ţi-o încolo de treabă, rîdem, glumim, dar doar în incintă, da?

Concluzii? Concurenţă acerbă, frăţioare. Eu votez cu Mihai Trăistariu, că mi-a cauzat cele mai multe reflecţii asupra ‘cît de mult se poate schimba omul, bre’. Femeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeei şi băuturăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă!

GIRLS – THE BEST HIT – 2007

 • Heaven – O parte din rai. Singura legătură între Heaven şi anul 2007 este faptul că încă şi-o mai pun cu producătorul, altfel nu îmi explic.
 • Corina – Overdrive. Îmi pare rău de Corina. Sincer. Nu are puterea să zică nu celor ce-i fac garderoba. Cineva trebuie să o salveze. Altfel, melodia produsă cu simţul răspunderii (dar secvenţa anime de final era necesară???)
 • Giulia – Oriunde m-aş afla. Nu în blogul meu. Get the fuck out!
 • Blondy – Dulce şi amar. Asta cred că e pusă doar de amuzament. Sau să iasă la număr. Nu ştiu. Eu nu rîd. Voi rîdeţi?
 • Elena – Ochii tăi căprui. Urăsc să o zic, dar nu am prea multe lucruri rele de spus despre Elena.
 • Anka – Nopţi de dor. Oh really? Anka? anKa? Nopţi de dor? Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a ferit de astfel de efluvii patetice care mai mult ca sigur maschează o voluptate şi o delicateţe unică (nu, glumesc, sunt sigur cămelodia asta conţine doar sugestii jalnice gen: mi-e dor de tine, hai să mă)
 • Cleopatra Stratan – now that’s your girl!

Concluzia: haide măăăăăăăăăăăăă. Decolteul mai adînc că şi-aşa nu te-ascultă nimeni!

FEATURING – THE BEST HIT – 2007

Hă hă hă. Un sincer Hă hă hă marinăresc vă urez. Featuring? WTF? De ce featuring? E o specie specială? mare treabă, s-au strîns doi să facă bani pe seama fraierilor, şi hai să îi felicităm şi pe această cale! Nu mă mai obosesc, sunt de toată groaza propunerile. Şi serios, Bănică feat. Phantom? Andreea F. Keo. Acum… voi mă ştiţi. Ce ar putea să însemne Andreea F. Keo? Golanilor… Featuring, evident, Hă hă hă. Reţin titlul “nu ştiu să fiu” ca introspecţie pentru începuturile filosofiei antice (exist? Cogito Ergo sum, dar cum nu ştiu să ‘sum’ rezultă că eu cam cogito nix – notă, nu eu cînt melodia, da?).

BANDS – THE BEST HIT – 2007

Mă da-m-aş rotund, avem bends, tată, avem bends, nu glumă.

 • Funky DJ’s – Follow me. Există aşa ceva? Să le trăiască!
 • DJ Project – de ăştia am mai făcut mişto odată. Ah, nu? Ok… nu am glume cu ei, pentru că le-am cumpărat albumul. Deci sunt subiectiv.
 • Spin – Ploaia. Am un banc tare cu melodia asta – era cîntată de Papa Junior (hahaha) cu Monica, care acum se cheamă MONI-K şi cîntă Shot după shot şi e fetiţă rea. (dacă mă înşel sancţionaţi-mă). Fi-r-aş albastru, dar zău că melodia asta era la concurenţă cu Genius: “în oraşul trist, luminile s-au stins…” Avem curînd un cover după asta? Dacă da, atunci băgaţi şi un cover după N5 – Nu vreau fetiţo ca să te pierd! Mi-e dor de old shit. Femeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeei şi băuturăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă!
 • Fly Project – K tine. Probabil mergea un ficiăring cu Moni-K
 • Activ – Reasons. Nu am glume nici cu ăştia, decît că au fost în Braşov, am fost la concertul lor şi le-a sărit discul. Şi, ah, ei ţipau: Braşov, strigă cu mine!!! şi se lăsa tăcerea peste toată Piaţa Sfatului. Asta nu i-a împiedicat să strige în gura mare, in ciuda apatiei generale: “BRAŞOV! EŞTI UN SUPERSTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR” (că au o melodie numită Superstar şi au fost plătiţi să concerteze). Şi cu ăştia mi-am cumpărat discul, şi îmi şi place, deci îmi ţin gura, da?
 • Hi-Q – Bună dimineaţa. Ăştia-s de-ai mei. Braşoveni. Florin de la HiQ chiar are un blog pe care îl tot scrie, bine, văzut prin prisma HiQ-ului. Mi-a plăcut la început, cînd cîntau Sfîrşit de septembrie la bal la Info. They got a long way from there, nu le mai ascult muzica, nu mi se mai adresează, şi de aceea nu îi voi ironiza. În fond, oricine se simte ca Marco Polo la discolo… nu???
 • Class – whatever. Nu există nici o lege contra relicvelor? Ok, îmi plăcea la nebunie blonda. Da’ în afară de blondă şi scandaluri cu înşelat neveste şi neveste care înşeală mai există ceva la Class?

ROCK – THE BEST HIT – 2007

Ăsta e motivul pentru care m-am apucat să scriu ce am scris acum. Pentru că avem muzică Rock, Şi hituri peste hituri.

 • Avem, de exemplu, Direcţia 5 care nu cîntă rock decît pentru că nu aveau oamenii ce altceva să pună la categoria asta. Deci, aţi reţinut? Direcţia 5 cîntă rock, da? Cristi Enache are şi tatuaj, da? Bine, e aluniţă din naştere, da’ nu vă luaţi de el, da? (nu ştiu dacă Cristi Enache are aluniţe, am zis la oha). De unde ştiu că-l cheamă pe solist ‘Cristi Enache’? De-aici…
 • Zdob şi Zdub – Hora cosmică. Îmi plac Zdob şi Zdub. Dar mi se pare că se repetă. Se repetă foarte tare. Nu ştiu, nu ştiu, Zdubii bateţi tare! (da’ şi ceva nou, dacă se poate)
 • Proconsul. Bodo sau Bono sau cum mă-sa îl cheamă a fost primul să-l părăsească pe Băsescu. Dacă aş fi Geoană (deşi nu ingurgitez aceeaşi cantitate de dejecţii ca el) l-aş lua în PSD să-mi crească numărul de termite roşii (şi evident periculoase pentru că sapă orice structură rezistentă).
 • Holograf – Eşti atît de frumoasă. No shit. Deşi nu mi se adresează, deja mă simt un pic mai uşor… Şi mai îndrăgostit ;;). (Holograf chiar cîntă rock? Get real)
 • Voltaj – MSD2. Haide băieţi. Ştiu că se poate. Se scrie LSD şi e necesar pentru a vă înţelege muzica. L, nu M, and we’re ok…
 • Iris. Nu au nici o vină, dar probabil că nu le dă nimeni pensie, şi tre’ să se facă utili. NOAPTE BUNĂ PRIETEEEEEEEEEEEEEEEEEEENI
 • Bere Gratis. Singura chestie bună la Bere Gratis e ideea în sine… Bere Gratis. Wow. Şi eu vreau!

Concluzie: Trupele rock lipsesc cu desăvîrşire. Căutaţi sugestii? Ce ziceţi de un OCS – Nu încerca aşa ceva acasă, sau Iaurt, sau chiar Cine e de vină… Poate nu vă place OCS, (Omul cu Şobolani, ca să fie mai clar), poate atunci vreţi să încercaţi Alternosfera, pentru că au şi ei album chiar bunicel (posed!). Sau chiar Coma, care şi-au lansat album nou, dar care NU SE GĂSEŞTE, şi pe care îl CAUT!!! (în Braşov, nu mă mut în alte oraşe). Haide, ştiu că se poate, ştiu că aveaţi de unde.

Să facem şi alte propuneri. Pentru BANDS, Zale, Paraziţii, Coma, Voltaj (hahaha, hai că făceam şi eu glume) şi OCS. Aş căuta mai multe exemple, sunt sigur că există, dar nu am nici chef, nici poftă, nici nu mă plăteşte nimeni ca să o fac.

Dar sunt sigur că nu are nimeni nici un interes să promoveze altceva decît ce vedeţi acolo. Cu puţine excepţii self made, marea majoritate sunt ridicaţi artificial pentru melodii la indigo din afară. Halal muzică avem.

Femeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeei şi băuturăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă!


3 Replies to “Nu-i aşa că avem muzici nemaipomenite?”

 1. Raul

  Măh mie îmi plăcea şi Class (mai multe, aia cu luna şi mama spunea şi, şi) şi Voltaj cu scrisoarea lor 🙂

 2. floringrozeahiq

  Asa, asa! Fa-i praf pe toti, pune-i la pamant, pune-i la pamant!

  In afara de faptul ca te-ai luat de Cleopatra Stratan, care este “idola” mea, sunt de acord cu toate observatiile tale! 😉

  PS: “Sfarsit de Septembrie” (1996) o gasesti re-interpretata intr-o maniera acustica pe noul nostru album Best-Of Acustic “De 10 ani va multumim!”. Plus alte 14 piese de 10 ani incoace… mai stii? Poate revii la ganduri mai bune.

 3. maria laura

  ce articol plin de umor…dar totusi voltaj chiar au muzica buna si MSD2 e chiar o piesa super si realista

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.