Nu înțeleg gluma

Săptămâna asta a trecut neobservată o știre legată de Ministerul Energiei, prin care anunța că intenționează să implementeze un program european de stocare a energiei.

Glumesc. Ca în cazul celorlalte faze, oamenii „mei” s-au apucat să facă iarăși o serie de glume pe tema asta deși, serios, nu văd care e faza amuzantă – cam cum a fost chestia cu cormoranii în piscine. Omul vorbește despre un proiect european făcut în premieră mondială, e neașteptat faptul că e posibil ca 90% din oameni să nu înțeleagă ce se întâmplă acolo?

Și nu, între glumițe și hăhă-uri nu am auzit nicăieri despre ce ar putea fi, de fapt, proiectul. Am înțeles, ministrul energiei (serios, avem unul? Wow) nu e neapărat capabil să explice, deși mi se pare că declarația nu e chiar slabă. Dar nimeni nu e capabil să vină să spună: „hăhă, Ministrul Energiei e prost pentru că”.

La fel ca gluma cu cormoranii, e amuzantă pentru că e amuzant să vorbești despre cormorani, nu pentru că gluma în sine e amuzantă. Că nu e. Că cuiva care are problema aia nu prea îi arde de râs; în fine, m-am obișnuit ca în ultimii ani orice declară cineva de la PSD să fie luat peste picior. Dar, întâmplător, cu glume sau fără glume, oamenii ăștia încă conduc țara și noi nu înțelegem deloc cum o fac, pentru că stăm prea mult să facem meme.

Suntem în punctul în care în ciuda superiorității noastre nu mai suntem capabili să explicăm de ce „ai lor” sunt proști, pentru că serios, noi suntem proștii când ne apucăm să râdem de ceea ce nu înțelegem.


8 Replies to “Nu înțeleg gluma”

 1. Ioan Mitiu

  Am scris un mesaj atât de lung că probabil a ajuns direct în spam. 🙂

  Mă miră că nu menționezi violența redusă din România. Comparativ cu anii ’80-’90 e un progres uriaș la acest capitol

 2. Ion Iliescu

  Un proiect în premieră mondială trebuie “vândut” populației, să înțeleagă cât ne va costa și ce câștigăm din el. Omul e slab la comunicare iar lumea râde de el din reflex, obișnuiți cu IQ-ul scăzut al guvernului #Veorica. Nu-i bai, lumea râde, proiectul se face. Sau rămânem cu râsul.

  Oricum, idea gazului e interesantă. Din câte înțeleg eu noi avem prea mult gaz în Marea Neagra, mai mult decât putem consuma. Nu e o prostie să-l scoți de sub mare doar să-l bagi înapoi sub pământ? Îmi pare mult mai logic să stochezi energia în apă, cum fac norvegienii.

 3. nwradu

  Energia în casă se stochează cu bani din portofelul tău, că trebuie să-ți cumperi baterie, ceea ce puțini ar face și puțini ar avea unde să o monteze.

  Energia în gaz se stochează cu bani de la buget. În plus, procesul este controlat, de o capacitate proiectată a priori și gestionat pentru o gamă largă de aplicații.

  Ideal ar fi să investească într-un complet de baterii, dar mai depinde și de costuri și alte aspecte.

 4. Dorin Lazăr

  Sigur că da, sigur că putem avea o discuție despre cum să facem asta. Dar când începem discuția cu glumițe, e șansă zero să conducă la o discuție serioasă pe subiect.

 5. jollyca

  Glumitele astea exista pentru ca nu incearcam sa gandim inainte. Gandeste-te ca vine unu si iti zice “ba, fii atent, luam curent si il stocam in pungile de gaz”. Nu te apuca un pic rasul? Nu te gandesti automat la glume cu “galeata de curent”? Nici prin gand nu-ti trece ca “galeata de curent” e un use-case valid daca acea galeata este etansa si contine aer comprimat.

  @Ion Iliescu nu e vorba de scos gazele din Marea Neagra, ci de stocat energie in pungile de gaze existente in subsol. Norvegienii stocheaza energia in apa pentru ca… au mai multa apa decat noi.

 6. Bogdan

  @jollyca pai nu cred ca la solutia aia se refera. In primul rand nu e nici premierea mondiala nici europeana. Glumesc! Omul nu intelege nici ce scrie pe notitele de pe care citeste.probabil cineva I-a vorbit de asa ceva dar in capul lui au ramas doar niste cuvinte lipsite de inteles. Omul declara: “În Europa sunt 345 de sisteme de acumulare hidro, şi noi n-avem niciunul în România” si este iar confuz pentru ca lacurile de acumulare asta sunt si avem destule. Dar poate iar nu a stiut sa aranjeze cuvintele

Comentariul tău (dacă comentezi prima oară, comentariul va ajunge în moderare)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.