Nu numai antisemiții nu știu să numere

Mă amuzam pe-aici cu niște cifre. Zice-se, Apple a devenit cea mai valoroasă firmă din lume, din toate timpurile. Asta, desigur, dacă nu știi cum se socotește acest ‘din toate timpurile’.

Pentru că dacă se pune și inflația, Microsoft din 1999 încă era mai valoroasă decît Apple. Cu un mizilic de 227 miliarde de dolari: în 1999, Microsoft valora vreo 850 de miliarde, spre deosebire de Apple care acum valorează 623 de miliarde.

Deci iată că nu doar Dan Șova nu știe să numere ci, surprinzător, și jurnaliștii de IT sunt supuși genului acestuia de erori.


4 Replies to “Nu numai antisemiții nu știu să numere”

 1. __Vali

  from Slashdot: “Issac Newton knew a thing or two about apples. What goes up must come down.” 😉

 2. Mircea

  defapt orice e greu si complicat pica la un moment dat, cedeaza sub propria greutate: URSS, UE, Apple, M$, Google… nu neaparat in aceasta ordine…

  interesant insa cum a facut Apple avere fata de Microsoft, primul a mizat pe prostia omului, cel din urma pe nevoia omului. fara un iphone pot trai liistit, insa fara windoze si alte produse M$ cam greu…

 3. Dorin Lazăr

  Deocamdată. Apple încă e o firmă suplă, care au produse mono-culturale (ca și Microsoft) și care își reînnoiește produsele anual, crescîndu-i valoarea zi de zi. Clar, sunt supraevaluați. Dar deocamdată sunt încă pe un trend ascendent, zic eu.
  Mai mult, fanii Microsoft nu au fost niciodată atît de agresivi precum fanii Apple. Sunt acolo niște oameni cu putere de decizie care sunt seduși atît de tare de Apple încît ar putea recomanda, impune produsele lor chiar și dincolo de bun simț.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.