Nu vreau să mă distrez de revelion

… și lumea insistă ca eu să mă distrez.

Nu îmi e clar de ce. Cum anul ăsta vreau să abordez un mod de viață alternativ, mai hipster, așa, am decis să fiu anticurent și să stau în casă. Am o tonă de jocuri de pe Steam și GOG, apă fierbinte pentru ceai, popcorn, filme, ce mai, tot ce trebuie. Plus abonament la HBO, iar voi, ceilalți, curentul, o să vă îndopați cu multă mîncare, o să stați în camere mici cu niște oameni pe care nu-i cunoașteți și nu o să vreți să vă recunoască mîine dimineață, o să purcedeți prin frig către piața în care primăria aruncă artificii, după care o să vă întoarceți să vă trotilați, căutînd un loc unde să dormiți pînă dimineață, că deh, pînă mîine dimineață nu o să meargă nici un taxi să vă întoarceți acasă.

După care, pe 2 ianuarie o să vă dați seama că ați rămas fără bani, că s-au dus toți pe indigestia din 1 ianuarie, cînd au rămas și tone de mîncare ne-‘atacate’. Și, desigur, o să vă promiteți că la anul o să mă copiați și o să fiți și voi anticurent, mai ales că eu o să am o zi întreagă în care neuronii rămîn întregi și mă pot plimba prin orașul pustiu.

Apropos, de ce nu merg autobuzele toată noaptea de revelion? Vă plac atît de mult taximetriștii care vă iau dublu în timp ce voi stați în frig vînînd unul?

Poate la anul o să mă re-integrez în gloată. Anul ăsta, însă, sunt hipster, diferit, alternativ și cu atît mai deosebit. Și o să vedeți cum bag somn cînd voi o să vă chinuiți să vă recunoașteți prietenii și prietenele prin tonele de unde sonore, fum și aburi de alcool. Dar asta e distracția; tre’ să și suferi ca să realizezi a doua zi că degeaba ai făcut toate alea. Nu că nu înțeleg și nu sunt de acord; dar cel mai bun revelion al meu a fost petrecut cu LodeRunner, Elite și încă cîteva titluri care acum îmi scapă din minte. Revelionul revelioanelor a trecut, revelionul 1999-2000 a expirat deja de aproape 12 ani:)

Așa că distracție faină, și lăsați-mă să mă distrez cum am eu chef. 🙂 Deci să recapitulăm: Eu o să petrec revelionul ăsta cu niște filme bune, cu jocuri super-mișto, cu KOQX în boxele mele eargasmice, cu mîncare în cantități umane și fără zece oameni beți care să-mi explice cum stau lucrurile, să mă sufoce cu răsuflarea alcoolizată și filosofii expirate. Prison is a state of mind, freedom is just the same.

WulffMorgenthaler-comics-234606
Wulff & Morgenthaler – /2010/09/15/ – original source no longer accessible

12 Replies to “Nu vreau să mă distrez de revelion”

 1. dezGusty

  cam aceeasi atitudine o am si eu… dar trebuie sa mentionez, ca revelionul revelioanelor si ce o fi fost 1999-2000 nu se compara cu cel 2011-2012. Pt. ca 2012 e sfarsitul lumii, nu ai auzit? 🙂

 2. Dorin Lazăr

  Revelionul 2012-2013 e ăla beton – atunci o să sară în aer populația. Mă întreb oare Samoa și Tokelau o să fie primele care o să sară atunci în aer? dar deh, așteptăm 🙂

 3. Raul

  “Nu îmi e clar de ce.”

  Pentru că vor să faci și tu ceva că le pasă de tine, oricât de mult sau puțin… și să nu mai fii supărici 🙂 Că așa se înțelege când omu merge anti-curent: că-i supărat pe viață.

  Pe de altă parte, ce crezi tu că-i mai bine! Un an nou fericit.
  Raul

 4. Dorin Lazăr

  Anti-curent se face cel mai mișto surfing, nu? 🙂 Plus că acum e la modă să fii anti-curent 😉
  Nu sunt supărici, departe de a fi așa ceva! 🙂
  Un an nou cît mai bun să fie!

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.