Număratul prostituatelor

UE a decis că vrea numere mari, și vrea să aibă o cale prin care niciodată să nu mai existe criză în Europa. Umflatul cifrelor este soluția pe care forul european a decis să o adopte.

Ideea de a adăuga în statistici venituri pe care nu ești în stare să le impozitezi e absolut idioată. În primul rînd pentru că poți pretinde că peste 90% din populație trăiește în huzur, muncind la negru. Apoi, pentru că poți ascunde o criză bugetară de proporții; tu dai PIB-ul de zece ori mai mare decît e, doar că pretinzi că nu poți impozita.

În al treilea rînd, ridică o mare întrebare: dacă aceste cifre ajută la estimarea PIB-ului, de ce să nu le facem legale? De ce să nu legalizăm prostituția, dacă știm că oricum se întîmplă și vrem și să o calculăm la PIB? La fel, de ce nu legalizăm drogurile ușoare, măcar? Dacă tot ne dăm rotunzi că le vrem în statisticile financiare?

Nu mai bine să dăm drumul gureșilor de stînga care acum se pot lăuda că ne-au sporit PIB-ul? Devenim mai bogați din condei, frate Matei!

100_lei._Romania,_2005_a


2 Replies to “Număratul prostituatelor”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.