O discuție cu 7card

Am fost azi la o discuție cu cei de la 7card, care prezentau oferta lor, și vorbeau la modul general de cum folosesc românii abonamentele lor. Dacă nu știți, 7card e un card de acces în sălile de sport și de „entertainment activ”, pentru o sumă relativ mică acest card îți permite fără sume suplimentare accesul la unele facilități sportive din orașul tău (la altele se poate în regim de coplată).

Cardul nu e o idee rea deloc, doar că are un mic inconvenient – e disponibil doar prin angajatorul tău. Ca persoană fizică nu poți să-l contractezi, și probabil ar fi mult prea scump pentru un individ să îl achiziționeze. Oricum, dacă ești angajat la una din firmele mari din oraș și ești mulțumit de oferta pe care o au pentru orașul tău poți să îți întrebi angajatorul dacă îți oferă oportunitatea asta (cel mai probabil o face deja). Zic eu că merită, mai ales că unele firme au ales să susțină complet abonamentul pentru angajați – însă, spunea Andrei Crețu care venise să prezinte conceptul într-o mini-conferință de presă, e posibil ca mulți angajați să ignore sau să nu înțeleagă foarte bine despre ce e vorba cu acest beneficiu.

Ok, dar nu despre asta vroiam să scriu aici – m-am luat cu vorba. Andrei ne-a prezentat și niște cifre, interesante, zic eu. Au cam 23000 de clienți, din care jumătate sunt din București. În Brașov au vreo 800 – în Cluj vreo 3000 – surprinzător de mult pentru Brașov, zic eu, pentru că IT-ul e destul de sărac și celelalte zone cu angajați white-collar destul de puține. Dar e un semn bun – oamenii de la 7card ne povesteau că nu numai oamenii din zona administrativă și managerială se bagă la genul ăsta de produse, ci și cei din zona de producție – pentru că pe lângă clasicele facilități „vreau să compensez pentru faptul că stau toată ziua la calculator” cei de la 7card mai dau acces și la săli de squash, biliard sau alte sporturi pe care le poți vedea în zona de distracție activă.

Și eram și eu curios cum funcționează modelul – aparent, modelul ăsta de reduceri funcționează pentru că o mare parte din cei care contractează nu acoperă prin intrări la sălile de sport contravaloarea abonamentului. Zic ei că sunt un fel de Robin Hood al fitness-ului, iau de la leneși și dau la ăia care chiar se duc la sală. Oricum e un pic frustrant că oamenii nu deschid abonamentul și pentru persoane fizice – deci puteți profita de oferta asta doar dacă aveți un prieten care lucrează la o firmă care are contract cu ei, și are loc de un +1 (sau +2 mai nou) la abonament. Le puteți vedea oferta pe 7card.ro.

Eu nu știu să merg pe bicicletă, dar din poză pare că nici ei.

Comentariul tău

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.