O idee de serial Tv românesc

Multă vreme am stat să mă gîndesc despre ce ar putea să facă românii un serial, să fie veridic românesc, să nu fie lame sau copiat, să aibă umor, să aibă acțiune și să aibă, practic, toate ingredientele care fac dintr-un serial un succes.

Mă gîndisem inițial la armată, dar cu Trăzniți in NATO românii au arătat că poveștile pe care le zic toți care au făcut armata nu au atît de mult umor pe sticlă ca în realitate. Așa că trebuie ceva mai mult – trăzniții în NATO, de exemplu, au fost absolut plictisitori pentru că erau frecători de mentă de la un cap la celălalt – lucru care nu se întîmplă în realitate – sau dacă se întîmplă nu e atît de amuzant.

Dar citind în dimineața asta un articol din Esquire, am avut un sentiment de Bingo!. Rar de tot am avut de-a face cu umor, dramă, și totuși un spirit autentic. Articolul din Esq septembrie/noiembrie 2010 se numește “De profesie pompier” și e semnat de Georgiana Ilie – un articol excepțional prin faptul că reușește să traseze un tablou realist fără a fi excesiv de patetic. Vi-l recomand cu căldură, scriitura e excelentă, și merită citit.

Acum, ideea. Un serial despre o secție de pompieri. Poți avea acolo tot ce vrei: acțiune, dramă, tensiune, dar și umor – genul de umor din Trăzniții în NATO, dar dacă e strecurat în doze FOARTE mici și ceva mai subtile poți să-l faci ceva mai bun. Dramă… cît încape. Tensiune, la fel. Plus: ceva 100% românesc autentic. Aspectele pozitive ale acestui tip de seriale? În primul rînd, sunt sigur că brigăzile de pompieri din orașele mari ar avea de cîștigat enorm – ca publicitate, dar și pentru că e ușor să fructifici o imagine bună și să-ți îmbunătățești baza materială și condițiile de lucru.În plus, mai educi populația.

Dacă aș avea 1M € acum, probabil că aș face un pilot de o oră jumătate – să testez piața. Nu am, așa că ar trebui să mai tac cu comentariile – dar ideea e bună, și dacă cineva poate să o ia și să o fructifice: please do. M-am săturat să văd seriale cu țigani sau seriale grosiere și vulgare despre lucruri care nu îmi zic nimic.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.