O idee mai bună ca Pokemon Go

Acum doi ani, în momentul când am văzut niște proiecte făcute de niște studenți de la facultatea de mate-info, mi-am pus întrebarea de ce nu există un RPG semi-real. Adică un joc în care să mergi să faci quest-uri în locuri fizice – dacă NPC-ul îți zice să faci questul pe aleea de sub Tâmpa să mergi până acolo și să-ți pui acolo să lupte eroul virtual cu răufăcătorul virtual. Dacă îl pui să bea din fântâna de sub Tâmpa prinde mai multă putere, dacă ajunge și la un izvor de pe șaua Tâmpei mai primește plus zece viață. Cu realitatea augmentată, dacă ajungi la un anumit punct și încadrezi o clădire anume să-ți apară un mesaj ascuns pe ea. Chestii de genul ăsta.

Ai nevoie de doar două lucruri – nu ai nevoie de un giroscop, ca Pokemon Go, ci doar de GPS și acces la net. Îți faci quest-uri prin toată țara (ca și companie producătoare) – îți pui quest-uri cu caft la Hunedoara, la castelul Huniazilor, îți pui questuri la Iași, la racla necromantului, tot felul de chestii de genul ăsta care să te facă să te miști prin țară sau prin orașul tău natal și să faci și ceva util. Ca ieșirile tale de weekend să devină aventuri reale.

Numai că nu există nimeni cu un apetit real pentru turism în România, și nici un antreprenor care să facă jocul ăsta. De ce nu îl fac eu? Păi pentru că nu îmi plac tehnologiile cu care se lucrează – și nu cred că jocul în sine e profitabil – ci mai profitabil ar fi turismul generat de genul ăsta de joc.

Acum doi ani vorbisem de ideea asta cu cineva care făcuse ceva apropiat dar fără prea multă șmecherie: mai exact, puteai să navighezi pe Google Map și să faci quest-uri. Omul, probabil, scrie acum site-uri web pentru enterprise undeva la vreo firmă de profil. Happens. Dar ideea încă cred că e viabilă, și aș juca un astfel de joc, mai ales că mie îmi place să merg mult. Poate la un moment dat va exista ceva de genul ăsta. Ar fi fain. Până atunci, spor la prins pokemoni.

https://www.instagram.com/p/BHizGZagoR4/