Ochelarii mei

Ochelarii mei sunt magici.

Serios, nu am mîncat ceva ciuperci otrăvite, chiar sunt. Mă pun seara la culcare cu ei pe ochi, citind ceva, și dimineața mă trezesc cu ei frumos împachetați lîngă mine. Sau sub mine. Sau printre perne (dorm între vreo patru perne, nu glumesc). Sau pot chiar să cadă din pat, nu contează. 

Pentru că ochelarii mei îs cei mai mișto. Ramele sunt din titan, sunt extrem de flexibile (se pare că firma se numește ‘Moonlight’). Lentilele din plastic: ceea ce pe lîngă faptul că-mi face ochelarii muuuult mai ușori, îi face și incredibil de rezistenți. Nu o dată am făcut demo aruncînd ochelarii pe gresie la doi-trei metri distanță. Au scăpat intacți. (Paranteză: am făcut de vreo două ori demo-ul ăsta cu HTC-ul meu One X. A funcționat, dar experiența altora cu alte modele de HTC mă îndeamnă să nu repet experiența).

Dar asta nu schimbă cît de magici sunt ochelarii mei. Și la cît de magici sunt, azi de dimineață m-am trezit cu ei în două bucăți – se pare că un șurub rebel a decis să mă-nvețe minte. Așa că deși am pus ochelarii frumos lîngă mine, pentru că tocmai terminasem primul capitol din Atlas Shrugged, și era suficient de tîrziu, de dimineață brațul drept era desprins de ramă.

Tragedie. Panică. Am recuperat toate componentele, inclusiv șurubul rebel, dar un chior nu se prea pricepe să facă la loc o ramă, la ce șuruburi mici are. În consecință, la sugestia cuiva mai deștept ca mine, am văzut că oamenii de la Optica de unde i-am cumpărat au deschis azi, și băiatul de la atelier mi-a rezolvat problema rapid, și prietenos, și tot ce trebuie. Așa că dacă aveți nevoie de optică medicală în Brașov, mergeți pe Republicii, aproape de McDonalds, și vă rezolvă. Și luați-vă rame de titan, și lentile de plastic. Dați un ban, da’ stați în față, știți vorba poetului, nu?

PS: Nu e reclamă plătită, da’ dacă oamenii de la magazin vor să-mi facă o copie la ochelari gratis, nu mă supăr. 😉 E experiența mea de azi, pe care v-o relatez de pe terasa de la German Bakery din Piața Sfatului, de unde îmi iau micul dejun 😀

Breakfast in mid-winter

12 Replies to “Ochelarii mei”

 1. Andrei

  Sunt foarte primitori , am facut practica acolo, si mi-au bagat ceva in cap. Si din cate am inteles e unul dintre cele mai vechi cabinete optice din Brasov.

 2. Dorin Lazăr

  Probabil că da. Oricum nu au rămas pe stilul vechi, și cred că acum au printre cele mai moderne magazine de optică, cu tot cu cabinet și atelier… fain.

 3. Swit Rocs

  Asta da articol util! Unul din cosmarurile mele recurente e ca mi se rup ochelarii si nu e nicaieri deschis sa mi repare :)) Si, cum bine zici, un chior nu se prea pricepe sa faca la loc o rama…

 4. Andrei

  Iti zic din punctul de vedere al unui om ce spera sa lucreze intr-un astfel de cabinet, daca rama din titan s-a rupt, nu prea se baga nimeni sa o sudeze, toti te indruma sa iei alta. Cazul lui Dorin a fost unul fericit, doar a trebuit strans un surub din cate am inteles.

 5. Andrea

  Ha, ha! Titan+plastic chiar sunt cuvinte magice. Și ochelarii mei rezistă de 7 ani (+4 cred). Acea paranteză există pentru că nu-mi amintesc dacă i-am făcut când am început sau când am terminat facultatea. Testul gresiei îl recomand doar celor care trăiesc cu gustul pericolului în sânge. Acum vreo două săptămâni, când i-am tras jos pe gresie, pe ai mei lentiloși, odată cu folosirea prosopului, am înlemnit de-a dreptul.

 6. VOC

  Eu nu-s împotriva AS, dar Doamne-doamne ar putea fi, dat fiind felul în care este prezentată religia în carte.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.