Oktoberfest-ul merită repetat an de an

OktoberfestCred că Oktoberfest-ul brașovean are șanse mari să fie cea mai faină și sinceră tradiție a brașovenilor. Avem deja tradiție, de vreo 20 de ani. În fiecare an s-a organizat cîte-un Berar, tîrg de bere sau alte asemenea. La noi în țară suntem primii care am făcut un astfel de tîrg de bere.

Și vorba aia, dacă București e micul Paris, de ce nu am fi și noi micul München? Ne-ar strica prea tare galoanele?

Din contră, cred că prinde bine. Și cred că da, Brașovul chiar merită vizitat de acest Oktoberfest, chiar dacă aparent nu se întîmplă multe. E locul perfect unde să faci ce-ți trece prin cap că se poate face la așa ceva, de la băut o bere la dansat cu animatoarele pe mese.

E chiar fain să vezi brașovenii, altfel destul de plictisiți și retrași, cum se înghesuie în cel mai mare cort din România să bea bere și să audă muzică cîntată de Rocky5, trupa nemțească ce te duce de la AC/DC la muzică sîrbească și grecească, trecînd, evident, prin muzica nemțească de îmbătat. Între timp, publicul arată cam așa:

Oktoberfest 227

Bine, eu am avut ocazia să intru în zona din centru, prin generozitatea partenerului principal, Ciucaș, care, apropos, am auzit că ar fi brandul cu cea mai mare creștere din grupul SAB Miller. La nivel mondial. Dar și în jurul nostru distracția era în toi – fie că vorbim de mesele dinăuntru, de mulțimea de-afară sau chiar de gîsca de lîngă rotisor.

Cum ziceam, Oktoberfestul merită repetat pentru că e singurul lucru care animă cu adevărat orașul și îl unește indiferent de vîrstă, de mode, de vederi politice sau sociale. Toată lumea care trece pe la Oktoberfest se simte bine, și sunt de toate pentru toți. Sunt jocuri, sunt animatoare, e bere, și dacă chiar te simți antisocial poți să urci în tribunele de la Sportiv și să îți bei berea și să-ți mănînci micii în liniște. Și da, e o plăcere extraordinară să vezi atît de mulți oameni, atît de diverși, adunați la un loc.

Așadar, veniți la Oktoberfest. Anul acesta va ține pînă în 15 septembrie (știu, e un Oktoberfest un pic mai hipster, un pic ironic 😉 ). Dar anul acesta la Brașov poți bea bere în cel mai mare cort dedicat acestei nobile activități. Așa că faceți-vă drum încoa, merită.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.