Olguța și măririle

Pentru cei care nu știu ce încearcă Olguța în momentul în care declară bombastic că dublează salariile românilor, o explicație. Olguța e cât se poate de sinceră. Eu cred că Olguța chiar își dorește să mărească salariile. Sinceritate 100%. Și e o mișcare politică genială.

Sigur, noi, ăștia care plătim taxe, știm că nu există suficient de mulți bani pentru toate aceste măriri. Și Olguța știe, pentru că, dacă observați, nu a spus că „pentru salariile până în 1000 de euro vom dubla salariile, pentru ceilalți vom da 45%”. Mișcarea Olguței e destul de simplă dar genială în execuție. Pentru Legea Salarizării Fericite (Legea SF) există doar două variante.

Varianta 1: Oricine se opune acestei hotărâri este contra poporului. Deja PSD lucrează la o lege care pedepsește cu închisoare pe oricine li se opune politic, deci numai bine. Așa, revenind: cine se va opune acestei hotărâri va fi contra poporului, și PSD-ul a exersat deja asmuțirea unei părți din populație contra „tinerilor ăștia care doar protestează”. PSD-ul încearcă să atingă acea porțiune din populație care poate fi manipulată cu astfel de promisiuni deșarte. De exemplu 80% din angajații la stat sunt ferm convinși că motivul pentru care au salarii atât de mici e că cineva le oprește salariile – și, deși salariul mediu pe economie e mai mic decât salariul mediu la stat, ei vor neapărat măriri. Îi înțeleg, când te uiți la ce oameni de succes au câștigat exclusiv de la stat (Dragnea fiind un exemplu), e imposibil să nu-ți dorești să fii la fel.

Economia nu există decât în mintea plătitorilor de taxe, și în niciun caz în mintea majorității dependenților de stat. Orice argument de tip economic pălește în mintea angajaților la stat și a pensionarilor în fața ideii că cineva îi oprește pe ei de la a avea succes în viață.

Ținta clară? Protestatarii din Victoriei, Iohannis. Iohannis e ultima șansă contra acestui gen de imbecilități, și nu se simte exagerat de confortabil în postura în care e acum. Și-ar dori să fie lăsat în pace, să facă în continuare bani din meditații și să iasă la pensie ca un minor primar de provincie. Dacă va exista o lege a salarizării pe care Iohannis nu o va accepta, Parlamentul va avea și susținerea populară necesară pentru a-l mazili pe neamț.

Calea spre abuz e deschisă. De-aici legi precum „oricine se opune PSD face între 3-5 ani de pușcărie” sunt la-ndemână. Vor veni proteste din partea UE – dar UE stă cu un picior în groapă, chiar Juncker a pus pe lista variantelor posibile desfacerea comunității economice. În 4 ani, excluși din Uniunea Europeană, cu granițele de-facto închise, PSD-ul nu va mai avea probleme în a deveni partid unic.

Varianta 2: Legea salarizării merge mai departe. Toate semnalele din partea societății civile și UE au fost ignorate, și salariile se dublează. Un euro va crește la 15 lei, la fel și un dolar. Puterea de cumpărare a românilor va scădea, hiper-inflația anilor ’90 revine. De vină vor fi plătitorii de taxe, deci noi taxe se vor impune. Afacerile vor ieși din România. România va impune limitări de a călători în afara granițelor, și asupra schimburilor comerciale cu alte state. Din România doar PSDiștii vor mai putea scoate banii. PSDiștii mai frustrați vor rămâne să conducă România, vor instaura pușcării politice și vor reanima spiritul patriotic aruncându-i pe plătitorii de taxe care nu vor mai face față în închisoare. PSDiștii de valoare vor pleca în diverse țări ca ambasadori, sau consuli: Liviu Dragnea în Brazilia, Meleșcanu la Moscova, Olguța în iad că cineva trebuie să-l pună la respect și pe Scaraoțchi.

Pentru cei care cred că nu se poate întâmpla așa, îmi reamintesc un episod din copilăria mea, când Iliescu a dat o promisiune că „până anul viitor vom mări alocația copiilor de la 16.000 la 52.000 de lei. M-am bucurat enorm – 16.000 cumpărau două cărți, 52.000 de lei ar fi cumpărat 6-7 cărți. Până când s-a făcut mărirea asta, care s-a făcut, 52.000 de lei nu au reușit să cumpere decât o carte – și un an mai târziu nu mai cumpăra nici jumătate.

Așadar, cei care se bucură acum de salarii duble trebuie să se pregătească să strângă cureaua. Pentru că salariile le vor fi într-adevăr dublate, și asta o vor simți pe pielea proprie cu vârf și îndesat.

Băieți, pregătiți buzele.

6 Replies to “Olguța și măririle”

 1. Asdad2005

  Mai exista varianta 3 si anume legea intra in vigoare, intram in recesiune marim taxele si impozitele si scadem cu 25% din salariul de baza inainte de marire, remember 2010. E o extensie a variantei 2 pentru ca acum oricine te va imprumuta va negocia foarte dur avand experientele anterioare.
  Toate pomenile astea imi aduc aminte de CDR si de PNT, numai ei promiteau marea cu sarea si cam vedem pe unde au ajuns. Varianta 1 este o chestie mai periculoasa pentru moment dar ar merge pentru prezidentiale, desi e un joc cu focu foarte mare. Cu toate acestea spun ca aceasta lege va fi aplaudata, iar cand banii nu vor mai fi se vor duce sa se imprumute, iar cand vor vedea conditiile le vor mai scadea odata ori varianta si mai misto dam afara mai multi bugetari.
  Ca si popor suntem foarte toleranti cat timp stomacul e plin.

 2. Nautilus

  Radio Erevan zice că și Putin ar fi promis că va mări salariile cu 40%, dar inflația a mușcat zdravăn, precum pitbullul, și au scăzut cu 40%.

  Drept care populația civilă a stat strâmb din pricina vodcii și a judecat drept ca sticla de cvas, hotărând că de vină pentru treaba asta sunt homosexualii, și că trebuie linșați pe stradă 😀

 3. norbertlars

  eu zic ca ce scrii este pesimist iar concluzia este proasta pentru ca vezi doar lipsa paharului, de continut nu mai zic nimic

  daca ai timp sa urmezi logica pe care ti-o scriu mai jos o sa intelegi ce vreau sa zic, daca nu acordi 3-5 minute nu o sa inveti nimic

  1- la 1 ianuarie 2007. salariul minim in Romania -1 ianuarie 2007 390 RON 114€
  discutam atentie de 114E ca sa evitam sa discutam in RON si sa blocam la discutii de alocatii marite si imposibilitatea sa mai cumperi 2-3 carti

  la 1 februarie 2017 salariul minim in Romania 1.450 RON 320€
  discutam iarasi de 320 euro, o crestere aproape de 3x fata de 2007. traim mai bine ca atunci ? parca asa putin, au crescut si preturile de atunci ? clar au crescut pentru ca au avut oamenii de unde sa plateasca diferenta.
  daca in 2007 te duceai cu 114 euro la tine iti permiteai 3 nopti de cazare + 3 mese si plecai acasa, acum daca te duci cu 320Euro iti permiti mult mai multe – asta ca sa nu avem discutii ca sunt de fapt aceiasi bani. in romania au crescut preturile efectiv pentru ca s-a putut, eu vreau sa trasez o ancorarea intr-o economie europeana care nu a avut valurile astea de inflatie de la noi. in cifre reale noi am crescut veniturile de 3x (aproape)
  atata timp cat unele produse sunt inca subventionate si nu au preturile din UE anumite preturi o sa mai creasca, pentru asta si salariile trebuie sa urce corespunzator, eu estimez ca salariul minim din Romania o sa se duca in 3-5 ani undeva la 500 Euro si probabil in 10 ani o sa ajungem pe la 700 Euro unde o sa ramana. ajungem in felul asta in zona rudelor noastre – portugalia, slovenia, grecia, spania + polonia/cehia, slovacia … care si ei o sa urmeze aceeasi traiectorie ascendenta. probabil in 20-30 de ani o sa ajungem cam toata europa la un salariu minim pe la 1000 euro … dar
  pana atunci ne punem problema de unde bani pentru aceste cresteri – ei bine o sa se gaseasca ( nu pot sa spun ca stiu de unde sau ce o sa calce ai nostrii in picioare pentru asta, dar incerc sa ma gandesc – prin eliminarea unor subventii, banii aia sa plece in salarii, dar probabil sunt multe alte surse pe care la ora asta nu le percep ) , si de ce spun asta, probabil in 10 ani pe toate zona euro o sa ajungem chiar la UBI (universal basic income) care o sa fie dat si la aia care o sa stea acasa – acum o sa ne gandim – daca la aia care muncesc intelegem sa le dam pana la urma un salariu minim, la aia care chiar nu fac fic de ce sa la dam un UBI ? ei bine ca sa eliberam drumul spre tehnologii care o sa produca tot ce se face acum si mai mult, fara costurile de acum (cu oamenii sau produsele )

  punctele 1-4 mi se par foarte clare si spre 95% realizare, la 5 posibil sa exagerez si eu

  ps. trebuie sa repet ce am zis si la inceput, articolul tau vede doar partea pesimista iar pentru cei care se gandesc totusi ca ar putea sa mearga o crestere destul de mare (cum o vedem acum pe cea propusa de Olguta ) – tu le pui placa cu lasa ca vedeti voi ca o sa va dea cu dreapta si o sa va ia cu stanga fraierilor + poza cu minerii.

  ps.2 daca nu esti de acord cu ps1 sa-mi spui ca tu in 2007 cand salariul minim era de 114 euro … ca o sa urce la 300+ in 10 ani

  surse pentru ce scriu

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Salariu_minim_pe_economiea
  http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Minimum_wage_statistics
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Integrarea_Rom%C3%A2niei_%C3%AEn_Uniunea_European%C4%83

 4. Dan

  Tu ai vazut ca acum daca te duci in Carrefour sau Kaufland cu 100 de lei, cumperi mult mai putin decat cumparai asta vara? Asta e din cauza majorarii salariului minim. Ala se mareste, da’ restul salariilor raman ca si inainte. Asta pune o mare presiune pe omul de rand.

  Eu lucrez cu niste oameni din afara si imi primesc salariul in euro. De asta vara pana acum mie mi s-a marit salariul cu aprox 1000 ron fara ca sa primesc vreun euro in plus.

  Concluzia e ca nu e rea ideea de marire a salariilor, ci faptul ca o fac fictiv. Esti cu mai multi bani in mana, dar poti cumpara mult mai putin decat inainte. Si aici e partea buna pentru ei ca dupa aia pot da vina pe acele multinationale mari si rele care ne fura si painea din gura.

 5. P

  Articolul ăsta inept întrece fără rezerve orice mizerie Antena 3 sau RTV.
  E evident că mărirea salariilor bugetare după declarațiile Olguței nu e posibilă, dar prostelile din articol chiar întrec bălăriile Olguței.

Comentariul tău

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.