Opriți dronele!

În mijlocul scandalului centrat în jurul incompetenței guvernamentale, USL-ul a găsit adevărata problemă a României: aeromodelismul și filmările făcute cu drone.

Ca să vă explic mai clar, următorul clip este interzis în România tovarășului Ponta:

De ce? Pentru că el a fost filmat folosind drone aeriene, lucru pe care Ministerul Transporturilor a decis că faptul că se folosește o dronă aeriană pentru a filma e un lucru care trebuie interzis.

Da. Ministerul Transporturilor nu ar putea să dea nici doi bani pe faptul că între Brașov și Cluj trenul face 9 ore în zilele lui bune. În schimb, faptul că niște tineri investesc bani în aparatură pentru a face niște filmări cu care să aducă niște amărîți de turiști în țară trebuie interzis. Mă gîndesc că pentru a nu-și arăta incompetența în fața prea multor turiști care ar asalta țara văzînd mai multe clipuri similare.

Hai să mai privim o rușinică de-asta cu care ne facem de rîs în fața Europei:


7 Replies to “Opriți dronele!”

 1. Nautilus

  Motivul oficial: nişte civili cu drone filmează “ceea ce nu trebuie” (obiective militare etc) şi manevrează dronele în aşa fel încât “pot să cadă în capul cuiva” (sau pe parbrizul unei maşini / locomotive în viteză, ceea ce ar produce o catastrofă).

  Motivul neoficial: puterea (financiară, legală, tehnologică) unui cetăţean obişnuit a devenit cam jenantă pentru oamenii autorităţilor.

  Când Statu’ o suge câteva ore fără să facă nimic şi nişte cetăţeni obişnuiţi în timpul ăsta salvează victimele accidentelor, s-ar putea să le vină idei mai periculoase 🙂

 2. Mircea

  acum vorbind serios, utilizarea dronelor, precum si a oricarui aparat de zbor de mici dimensiuni (modelism) intr-un mediu si intr-un mod necorespunzator, reprezinta un hazard.
  insa cu mult discernamant si putina vointa se poate crea un cadru legal potrivit astfel inca totul sa fie ok.
  insa administratia noastra este impotenta, n-ai ce face cu ei…

 3. Nautilus

  În aceeaşi zi cu anunţul privind dronele, prodecanul Facultăţii de Inginerie Aerospaţială, personaj cunoscut ca prieten personal al şefului ROMATSA, dă o declaraţie prin care îl scoate vinovat de accident pe Iovan. Imediat apare un număr suspect de comentaci care îl susţin şi îşi dau unul altuia voturi pozitive. Coincidenţă?… 😉

 4. Nautilus

  În incidentul de pe 20 ianuarie, din mai multe motive (reţinerea avionului modern la fabrică, prostia controlorilor de zbor, căutările făcute cu curul, faptul că nişte particulari şi încă nişte particulari cu imagine publică proastă, ca off-roaderii şi pădurarul, au reuşit în locul instituţiilor) oamenii Statului şi-au luat cea mai mare muie de la Retragerea în Moldova din 1917 încoace.

  Spunea un personaj de-al lui Petru Dumitriu în timpul Retragerii la Iaşi: “Cum nu fac eu de gardă într-o zi, să-i împuşc pe toţi!” (referindu-se la Rege şi la membrii clasei politice, evident).

  Ori a lăsa Statul să pară cretin nu este viabil decât pentru fanii lui Ayn Rand. Depind prea multe de el în epoca modernă. Adrian Născase a făcut crize de nervi la vremea lui chiar şi pentru ceva atât de mărunt ca migraţia publicului de la RADET spre centrale proprii, iar discipolul său Ponta nu e departe.

  Deci trebuiau făcute nişte manevre care să arate publicului obişnuit că nu te pui cu Tătucu’ Stat, că tot el are pâinea şi cuţitul, şi că trebuie să asculţi de ce zice Statu’ că te-a luat mama Dracului.

  Aşa încât cetăţenii obişnuiţi n-au voie cu drona că nu sunt piloţi, n-au voie cu arme de foc că nu sunt poliţişti, n-au secretul corespondenţei şi al e-mailului că se supără Serviciile, şi în viitorul apropiat se vor mai impune nişte mici restricţii pe ici, pe colo.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.