Partidul perfect pentru ieșirea din criză

Într-o postare anterioară propusesem ca mediator pentru ieșirea din criză casa regală – singura entitate cu iz politic care ar putea să mai negocieze ceva. Eram naiv. Singura soluție este, în mod real, un nou partid.

Dar ce ar putea promite acest partid pentru a putea să răspundă tuturor cerințelor? Să vedem ce vrea Piața pentru a fi siguri că nu uităm ceva.

În primul rînd, partidul nou, să îl zicem Revoluția2012, trebuie să împlinească cea mai de căpătîi doleanță. Debarcarea (hihi, debarcarea are de-a face cu marinăritul) lui Băsescu. Asta se poate face în foarte multe feluri:

 • îmbarcarea pe o navă, și ulterior scufundarea ei în larg
 • Exilarea într-o altă țară, alt continent sau altă planetă.
 • Îngroparea alături de rămășițele lui soților Ceaușescu
 • Alte modalități mai mult sau mai puțin sadice.

Alături de Băsescu vor fi incluși și Udrea, Cocoș, Vîntu (de ce?). Dincolo de aspectele morale umane (știm că mulțimile nu au suflet), modalitatea va fi greu de ales. Propun îmbarcarea într-o navă spațială (am înțeles că o echipă românească tocmai a creat una) și scufundarea ei în apă. Pe Marte. Sau pe Venus. Ar fi un proiect îndrăzneț, dar ar ajuta la coeziunea populară și ar concentra eforturile creative ale poporului român, cel mai creativ dintre popoare, se știe. Să reținem ideea navei spațiale, va fi foarte utilă.

Mai mult, partidul nou va trebui să eradice întreaga clasă politică, pentru că nu doar Băsescu e vinovat, ci întreaga clasă politică. Cum facem asta? Niște tovarăși de bine au mai făcut-o pînă acum. Nu e ceva nou. Sighet, Aiud, Canal. Putem să rezolvăm lucrurile elegant. De ce nu un canal București-Dunăre? Sau o autostradă (hihi, strașnice gînduri, să le reținem).

Desființarea jandarmeriei, care a apărat proprietățile atacat spiritul revoluționar de pe lîngă Piața Universității

Partidul nou va opri proiectul Roșia Montană. Mai mult, va transforma Roșia Montană într-o oază de turism, o oază de cultură și civilizație. Evident, se va ajunge la ea doar pe jos, toate drumurile pînă la Roșia Montană pe distanță de 80 de kilometri vor fi distruse.

Piste de biciclete. Nu aș fi reamintit asta dacă un manifestant din Piață nu mi-ar fi reamintit. Partidul nostru va face piste de biciclete la autostradă, ca să putem să ne deplasăm cu toții. De fapt, de ce nu o velostradă? Una de la București la Borș, ocolind Roșia Montană?

Salarii mai mari și locuri de muncă. Partidul nostru nou-creat va putea să ofere toate acestea pentru toți cetățenii. E simplu – pentru cei care nu sunt încrezători, e clar, nu adunați doi cu doi ca să vă dea cinci. Canalul Dunăre București, (eventual un canal care să pornească de la Baziaș ca să ajungă pînă la București). Autostrada București-Borș, Velostrada V1, V2, V3 și cam cît vă vine vouă, se pot face mii de velostrăzi. Astfel de proiecte ar putea implica toți cetățenii, și munca fiind grea ar fi și bine plătită, vă dați seama. Și dacă salariile nu sunt suficient de mari, statul poate să facă leul cît de mare vor ei, nu? Deci partidul nostru va ordona reîntoarcerea la mii, milioane și miliarde, revenind la leul vechi. Cui nu i-ar conveni un salariu de 10000 de ori mai mare?

Pensii mai mari. Uhm. Greu, greu. Da’ lasă, în vreo doi trei ani o să moară toți pensionarii de foame – nu o să mai fie mare problemă.

Osîndirea la moarte a tuturor băncilor, ștergerea datoriilor populației, eventual execuția în piața publică.

În principiu un partid nou ar rezolva toate aceste probleme, iar Piața ar fi mulțumită. Îmi pare rău dacă soluțiile pe care le propun sunt prea imaginative – Piața lasă loc la foarte multă imaginație. E simplu, haideți să facem un exercițiu de imaginație.

Să zicem că niște băieți, Crin și Ponta de fapt nu, să le zicem Prin și Conta, iau puterea mîine. Ei promit că măresc pensiile și salariile. Vorbim de o țară în care deficitul bugetar e pozitiv, cu alte cuvinte bugetul de stat mănîncă mai mult decît colectează. Dar Prin și Conta cunosc contabilitate foarte bine (că de-aia pe unul îl cheamă conta) și știu cum, cheltuind mai mult, vor reduce deficitul bugetar și vor salva România de corupție. După care vor și da locuri de muncă multe. Pe care le vor plăti, desigur, cu deficitul bugetar, pentru că ce e mai simplu decît să plătești oamenii cu? Velostrăzi? Datorii? Nu de alta, dar doar datorii ar mai avea România în cazul ăsta.

Of.

Îmi pare rău, cititori, dar sunt lipsit complet de imaginație. Din păcate, toate exercițiile mele de imaginație au eșuat lamentabil. Dar e ok. Dau drumul la Antena 3, unde Mircea Badea îmi spune că Jurnalul Național e singurul jurnal care spune adevărul, ne convinge că sunt niște intoxicații ăia care țin pancarte cu PDL și USL – aceeași mafie și toate astea cu un titlu mare pe burtieră: Televiziunile Românii nu renunță: a 9-a zi în stradă. Dar e bine. An de an, Mircea Badea a îndemnat oamenii cu oareșice studii din mediul urban să nu voteze. Nu de alta, dar e foarte important ca opinia bizonului urban să nu fie reprezentată politic. (via zoso)

Mai ales că bizonul urban corporatist stă cu sufletul la gură ca 3000-5000 de oameni să ne arate că un molotov și o bordură e mai puternică decît cîteva milioane de voturi. Pentru că aia s-ar întîmpla – cei care urlă în piață ar invalida niște alegeri democratice. Capisci? De-aia plîng toți ‘băsiștii’. Nu pentru Băsescu, ci pentru democrație. Pentru dreptul de a da cu ștampila, nu cu piatra.

Da’ lasă, bizonule urban corporatist. Vine Revoluția2012 și te scapă de locul de muncă unde muncești ca prostul și plătești taxe din greu. Vine Revoluția 2012, și te trimite să creeze mari ctitorii precum canalul Baziaș-București.

Pentru că istoria ne-a arătat că se poate. Precedentele sunt făcute doar ca să fie depășite.

PS: Pe sticlă apare un isteric de la nu-știu-ce-site-de-cultură care spune că are ajutorul de șomaj 150 de lei și spune că nu pleacă din piață. Mai bine ar închide site-ul de cultură și s-ar duce la unul din cele 12200 de joburi de pe BestJobs neocupate.


3 Replies to “Partidul perfect pentru ieșirea din criză”

 1. __Vali

  copiat cu nerusinare de la http://boladenieve78.wordpress.com/2012/01/19/jos/

  “jos hotia
  nesimtirea
  si tupeul
  jos dobitocii care fumeaza in lift
  si cretinii care scuipa coji de seminte in autobuz
  jos manelele ascultate pe telefon in public
  si nuntile din spatele blocului care tin 3 zile si 3 nopti si nu te lasa sa dormi
  jos bormasinile care zguduie blocul la ore nepotrivite
  si gratarele facute in balcon
  jos tampitii care fac pipi pe colacul wc-ului
  televiziunile care ne spala pe creier cu divertisment neanderthalian
  si telespectatorii care consuma avid mondenitati pe paine
  jos noile modele de succes in societate care se remarca prin imbecilitate
  si pitipoancele tampe care le atarna de brat
  jos soferii nedisciplinati in trafic
  si pietonii asemenea
  jos finantarea bisericilor din impozitele platite de mine
  si monumentele aberante inaltate din orgoliu
  jos primarii care nu asfalteaza strazile
  si vecinii care arunca gunoiul langa ghena ori direct pe geam
  jos cetatenii care sutesc din buzunare
  si cetatencele-vrajitoare
  jos politicienii fara platforma
  si traseistii politici
  jos nepotismul si incompetenta
  jos rasismul, homofobia, misoginismul si violenta in familie
  jos comentariile stupide la articolele de pe net
  trolii si pisalogii
  jos greselile de gramatica
  si cuvintele mari folosite fara discernamant
  jos editurile care nu-si platesc traducatorii
  si traducerile proaste
  jos junk food-ul si regimurile de slabit
  jos superficialitatea si mironoseala
  jos aerele de atoate-stiutori self-righteous
  nepasarea cu care aruncam te miri ce pe strada
  si lipsa de toalete publice
  jos vanzatoarele care niciodata n-au rest
  si adaosurile comerciale exorbitante din carciumi
  jos pensionarii isterici si tinerii fara creier
  jos chelnerii lenesi
  jos incaltarile incomode si hainele care se rup dupa o purtare
  jos miliardarii fara inclinatii filantropice
  jos utopiile primejdioase si realitatile crude
  jos profesorii care n-au chef sa predea
  si elevii care n-au chef sa invete
  jos programele aglomerate cu tampenii inutile
  si fosilele incremenite in fotolii universitare
  jos parintii care nu-si fac timp sa-si educe copiii
  si copiii care isi chinuie parintii
  jos plictiseala si noroiul
  jos prejudecatile si mentalitatea de provincie
  jos vorbaria ieftina din jur care ne-ascunde poezia
  jos razboaiele si violurile
  batausii de animale si de oameni
  jos salariatii lenesi si patronii lacomi
  jos minciunile electorale
  si lacomia cu care ne grabim sa le-nghitim, asteptand mantuirea mereu de la altii, pomana picata din cer, fericirea servita pe tava
  jos clasa politica din Romania, care de 20 de ani incoace ma forteaza sa votez mereu IMPOTRIVA cuiva, niciodata PENTRU
  si jos pretentia noastra de imaculare, de parca politicienii acestia, cu totii dezgustatori, au picat de undeva din cosmos, si n-au iesit tot dintre noi, nu ne-au crescut alaturi, nu ne seamana, nu ne reprezinta
  jos memoria scurta care ne face sa le uitam marsaviile trecute si sa le deschidem calea pentru cele viitoare
  si jos blazarea apriorica, cu tente de dispret.”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.