O pauză de Facebook – 4 zile mai tîrziu

Probabil unii dintre voi v-ați întrebat deja de ce nu mai spun nimic pe Facebook. Sau poate alții ați văzut mesajul meu amenințător că mă las de Facebook pentru 7 zile și totuși am continuat să postez – cum spuneam, mesajele mele ajung pe FB pentru că am legate contul de twitter de FB.

Am făcut-o pentru că deja mă săturasem de faptul că așteptam constant noi update-uri de la pagina de FB. Ajunsesem la un moment dat să pierd timpul în fața calculatorului doar apăsînd pe butonul de refresh, poate, poate se schimbă ceva.

Și am zis că nu are sens să îmi pierd vremea aiurea. Și, de ce nu, ar fi poate mai util să fac o pauză în care să nu mă mai uit cu ‘disperare’ să văd dacă există noi notificări, și să nu mai intru în dialoguri pe pagina albastră. Așa că mi-am propus o pauză de 7 zile, în ideea că nu doresc neapărat să mă ascund de lume, dar vreau să-mi controlez accesul.

4 zile mai tîrziu și nu îi simt lipsa deloc. Era timp pierdut, nimic mai mult, și odată eliminat acel timp pierdut, am avut vreme să fac și alte lucruri. Să termin Assassin’s Creed II, de exemplu, sau să termin de citit Disinformation: Former Spy Chief Reveals Secret Strategies for Undermining Freedom, Attacking Religion, and Promoting Terrorism – cum spuneam, o carte pe care o recomand (link afiliat). Și am avut ceva mai multă vreme pentru alte lucruri importante pe care le mai fac eu pe-acasă, și pe care nu aș ști să le enumăr.

Așadar, 4 zile mai tîrziu, și pămîntul nu a explodat că nu am mai intrat eu pe facebook. Hooray! Pămîntul poate să reziste și fără mine pe facebook! Hooray!

Postarea asta e de fapt un test. Nu vă zic ce anume testez, dar s-ar putea să-mi placă, și dacă o să-mi placă o să vin mai tîrziu cu recomandarea. Dar pînă atunci, atașez un video fain, ca să aveți la ce să vă uitați între timp. Un pic de înțelepciune marca Penn & Teller:


13 Replies to “O pauză de Facebook – 4 zile mai tîrziu”

 1. elena

  Eu comentez pe facebook, dar tu nu vezi comentarile de acolo daca faci post, nu?Oricum felicitări!dar de ce e mai bun twitterul asta?

 2. Dorin Lazăr

  Pentru că twitter-ul nu mă solicită, îl solicit eu pe el. Facebook îmi face push & pull – îmi cere atenția la fiecare notificare. Tweetdeck-ul în schimb nu face asta. Și da, nu văd comentariile tale de acolo. O să mă uit duminică seara, și răspund atunci 🙂

 3. Mircea

  mare magarie a fost cand au introdus ideea asta.
  imi si inchipui cum stau aia la fb si isi storc creierii cum sa mai fraiereasca oamenii 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.