Pe cînd un tricou ‘Osama’?

Nu e momentul pentru glume sinistre, dar cum marea știre a zilei este moartea lui Osama Bin Laden nu mă pot abține. Să începem:

Erou al unei revoluții, Che Osama a continuat să lupte pentru idealurile în care credea. S-a apărat de invadatorul rău, a eliberat țara de el și a fost ridicat în slăvi de (parte din) poporul său. După care s-a dus să caute o următoare revoluție, mai ‘tare’ și mai puternică. A ținut o seamă de discursuri televizate, primite cu entuziasm de lumea arabă. Tot țările arabe au salutat faptele de arme ale ‘eroului’. Infama agenție de informații CIA l-a căutat cu disperare, și doar prin trădare s-a ajuns la el. Chipul lui mort, desfigurat, a făcut înconjurul lumii.

Deci? Ce mai așteptăm? Nu îi luăm fața s-o punem pe un tricou, care să se vîndă în milioane de exemplare? Hmmm. Cred că în lumea criminalilor în serie din iad, Osama se simte acum nedreptățit. De ce acest dublu standard? Doar el s-a chinuit mai mult decît Guevara. Deci? Cineva? Se bagă? Stînga, anyone? Ce faceți? Acum ar putea fi momentul de glorie al lui Ponta: poate cu un pic de fotoșop și un Osama stilizat ar reuși să iasă cu un biznis bun, și un manifest ideologic bun.

PS: Mi se pare amuzant, ironic și cinic faptul că tocmai Obama, marele închizător de Guantanamo Bay profită de pe urma rezultatelor pe care le-a dat închisoarea.


7 Replies to “Pe cînd un tricou ‘Osama’?”

 1. Raluca

  E prea fresh asta cu 11/9/2001. Give it some time. Lui Guevara i-au trebuit vreo 40 de ani sa ajunga pe tricouri. Plus mai gandeste-te la faptul ca Guevara a facut magarii prin Cuba lui, chit ca a injurat el americanii au ba, si-a tinut magariile acasa. Astalalt a facut prostii prea pe sub nasul americanilor, si ar trebui mult cinism (care e a bit of a stretch pana si din partea stangeilor) ca nenea asta sa atinga statusul lui Guevara, the ultimate T-shirt model.

 2. Dorin

  Guevara e pe tricouri de vreo 20 de ani cel puțin. Dar… la cîte asemănări sunt între cei doi… așa-i că parcă nu e corect față de Osi? Ar putea foarte bine să îl adopte lefțeii din US and Europa. În fond, e un ‘freedom fighter’, nu?

 3. bolthead

  Tricouri cu Osama? Sigur, suna bine. Dar vezi, The Won (and only The Won!) got him. Nu ti s-ar rupe sufletu’ in doua cand ai avea de ales poza cui o pui pe tricou azi? Daca era circopitecu, nasolu, etc-ul de Bush era clar. Dar asa Che e ok. E mai usor de ales pentru toata lumea.
  Deci? Ce mai așteptăm? Nu îi luăm fața s-o punem pe un tricou, […] Deci? Cineva? Se bagă? Stînga, anyone? Ce faceți? To’arșu Lazăr! nu așteptăm să vină decizia de sus, așa cum ar fi responsabil și tovărășește? (și între timp nu mai deranja lumea cu intrebari reactionare si provocatoare)

 4. Dorin Lazăr

  Toarșu’ Bolthead, observ devieri reacționare de la linia partidului.
  The Won won.
  Mda, cred că doar dacă era cercopitecul de Bush ajugea pe tricou. Cum
  ziceam mai sus, și-a dorit prea mult victoria. Ceea ce mă face să cred
  că uneori, dacă pierzi mai repede ai timp să devii martir. Dacă te
  chinui prea tare după aia nu mai ești martir, și intri la nasoi.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.