Petiţii

Vreau o lege corecta pentru protectia animalelor. Sunt de acord cu inasprirea pedepselor in cazul celor care tortureaza animale. De asemenea, doresc infiintarea Politiei Animalelor.

Aşa sună petiţia pe care vor să o semnaţi cei de la Pro Tv. Recitiţi un pic textul. O dată, de două ori, de trei ori, pînă devine un material de spălare pe creier, şi chiar ajungeţi să credeţi lucrurile pe care le spuneţi.

E aberant ce se întîmplă. Petiţie pentru ‘Poliţia Animalelor’? Dobitocilor! Avem nevoie de o ‘Poliţie a Sărăciei’ care să patruleze prin zonele sărace şi să se asigure că oamenii nu sunt obligaţi să îşi trimită fetele la produs pe şoseaua de centură, nu sunt obligaţi să îşi trimită copiii la cerşit în loc să-i trimită la şcoală, că nu moare un bătrîn de foame.

Şi după aceea veniţi cu petiţii de genul acesta. Într-o eră în care Oprah Winfrey lasă prin testament celor patru cîini ai ei 30 de milioane de dolari, îmi daţi voie dar dacă facem o poliţie a animalelor aceasta e ca să prindă cockerii spanioli care fură din buzunarele buldogilor. Cînd genul acesta de aberaţii este posibil, în timp ce oameni mor de foame, ei bine, nu, nu voi vota așa o petiție care e de-a dreptul vulgară. O propunere indecentă.

Cum ar fi: “Vreau o lege corecta pentru protectia oamenilor. Sunt de acord cu inasprirea pedepselor in cazul celor care acumulează mai mult decît au nevoie în timp ce în jurul lor oamenii mor de foame. De asemenea, doresc infiintarea Politiei Sărăciei.” Sau, mai bine, a poliției prostiei. Doar că ProTv nu ar susține un atac prea direct asupra publicului lor țintă.

PS: Poate sună ca un manifest socialist, dar e un manifest umanist.


7 Replies to “Petiţii”

 1. Raul

  Hmmm….

  Dar totuşi e o diferenţă. Tu vrei peiţii şi comentezi… Animalele doar mor abuzate şi maltratate în nişte condiţii de.

  Iar pe de altă parte, oameni sunt destui, animalele sunt pe cale de dispariţie, deci aş zice protejează ce-i mai rar 🙂 Mie mi-s mai dragi câinii şi pisicile şi alte animale decat mulţi dintre oameni 🙂

  Partea cu “Opera” sau cum o cheamă pe individă este altă problemă. Şi este problema comunismului american. Dacă oamenii sunt proşti ce poţi să le faci? Dacă tot ce contează în viată e să faci bani, indiferent cum… ce poţi să ceri acelei societăţi ce te-a crescut?

  Şi când te gândeşti că Opera asta e “afro-americană”, adică neagră.. şi deci ar trebui să fie mai aware de ce înseamna să fii parte din clasa deprivilegiată, cum se suştin negrii în america. Whatever… sunt sătul de asemenea porcării şi d-aia am şi plecat din tărâmul minunat al făgăduinţei.

 2. dorinlazar

  Nu am nici un bai cu pisicile, ci cu ProTv-ul. Care face asta pentru expunere media și pentru rating. Și poate ca să nu fie amendați de CNA. Adevăratele probleme sunt bine mersi la locul lor.

 3. Sisanu

  Well… in cazul in care nu te-ai prins e important sa se inceapa de undeva. Daca se va infiinta politia animalelor sigur se va gasi minim un snob bine plasat in tara asta care sa comenteze cu privire la chestiunea de genul “pt animale este… pt saracii copii de ce nu este…” si poate se va face ceva si in aceasta privinta. Noi muritorii de rand nu prea avem putere… decat de a semna o amarata de petitie si de a nu inghiti minciunile si mizeriile din jur, deci sa incepem de undeva.

 4. dorinlazar

  Cred că nu sunt singurul care consideră naivă ideea că ProTv din imensa lor grijă faţă de oameni şi animale a iniţiat asta.
  Nu îmi permit o astfel de naivitate. Poate acum un an, doi sau zece.
  Dar acum e prea tîrziu. Am învăţat să văd mai mult de-atît.

 5. adelix

  Mmm,Catalin mi-a dat un tag si am publicat si eu la mine pe blog chestia cu petitia,insa recunosc ca nu am mers pe site la pro tv ca sa o semnez.Nu urasc animalele dar nici nu le iubesc la nebunie,nu ma vad adunand rahat de pe jos de la mine din casa sau sa sterg pipi.Si nici nu ma vad dimineata facand rugaciuni pe langa un caine sa-si faca nevoile,oferindu-i copacei cu fundite ca sa-l momesc,in timp ce pe mine ma asteapta facultatea si Bucurestiul.Apropo,cei care ies la plimbare cu cateii ar trebui sa isi ia dupa ei si manusi si pungute si sa stranga(cum se intampla in alte tari europene),altfel parcurile se vor umple de rahat de caine.
  Petitia asta lansata de pro tv poate fi sincera sau nu,insa nu-l vad pe Sarbu un om afectat de asa ceva sau pe Boncea….sincer,astia sunt ahtiati dupa bani nu se gandesc ei seara cand pun capsorul pe perna:oare am strans suficiente semnaturi ca sa fie aprobata petitia?Ia sa mai fac o rugaciune ca sa ma ajute Cel de Sus.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.