Cum pierde Iohannis alegerile

Campania electorală dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin este axat pe două segmente de populație: indecișii, și cei care i-au votat pe cei care au ieșit din cursă. Dar în mod deosebit, indecișii sunt cei cărora ar trebui să li se adreseze candidații.

Iar Iohannis nu pricepe chestia asta. Și nu mă refer la Iohannis “echipa de campanie” ci Iohannis omul. Iohannis omul nu înțelege că a strâns cât de mulți oameni poate cu atitudinea de “bun simț”.

Iohannis nu pricepe că motivul pentru care avem un Băsescu cu 10 ani de președinție este că Băsescu este un golan și-un derbedeu care e capabil să dea un upercut când e cazul. Pentru că Băsescu a raliat în jurul lui, în al doilea tur de scrutin, toți nehotărâții prin atitudinea lui determinată și prin calitatea lui de a plasa lovitura necesară. TB nu a avut la nicio serie de alegeri cel mai mare număr de voturi în primul tur, dar munca depusă între cele două tururi de scrutin a fost exemplară, chiar și mârșavă.

Iohannis în schimb reușește să-și trimită propriul electorat la culcare. De-asta pierde alegerile, pentru că nu reușește să îi spună derbedeului: “Bă, taci” și să-i transmită toate ideile pe care oamenii de pe Internet i le tot transmit. Tot ce trebuie să facă Iohannis e să îl citească pe un Vlad Petreanu, de exemplu, nu are nevoie de mai mult. Hai și pe un Moise Guran, că știe pe partea economică.

Marea contradicție din aceste alegeri sunt cei care îl votează pe Ponta pentru că îl urăsc pe Băsescu. Ecuația e simplă: Ponta e Băsescu, amplificat de 100 de ori. Aruncă vitriol în stânga și-n dreapta, atacă cu ferocitate. Iohannis e președintele pe care cei anti-Băsescu îl doresc, președintele care să fie mai puțin jucător și mai mult mediator. Și totuși, ura anti-Băsescu îi face să-și dorească un super-Băsescu. Iar Iohannis, crezând că le răspunde celor care nu mai vor un Băsescu, ne adoarme.

Nu sunt singurul care a adormit la Iohannis. Mai aveți aici niște exemple: 1, 2. Ăsta e motivul pentru care marele câștigător al dezbaterii de ieri este Denise Rifai. Și mă întreb de ce Denise Rifai nu a candidat la președinție, că eu o votam.

DeniseRifai
Denise Rifai foto: Mihai Virschi

5 Replies to “Cum pierde Iohannis alegerile”

  1. DanC

    Si daca o sa cistige Papagalul, asta e! Inseamna ca romanasul prefera un jmeker. Doar se ras-confirma ca sintem un neam fara demnitate si fara minte, deja BOR a reafirmat asta, scuipind pe mormintele celor ucisi de bunicii si mentorii Pacaliciului.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.