Pierde vară arestați

Alți patru pierde-vară au fost arestați zilele astea. Probabil le era dor de prietenul lor, hackerul cu NASA.

La altceva decît furăciuni e bun românul? Măcar dacă apăreau și ei cu ceva manifest social, gen Anonymous. Da’ deh, românu e după cash, cash, cash, nu pentru glorie.

Propun să nu mai fie denumiți ‘hackeri’ – ci să fie numiți ceea ce sunt ‘hoți’. Termenul de hacker e deja corupt în subconștientul colectiv – și e oribilă treaba asta, pentru că eu, de exemplu, mă consider un bun hacker dar nu pot să le explic chestia asta celor din jur că imediat îmi cer să le fac comenzi de pe Amazon cu carduri furate.

Mai puneți mîna și munciți, mama voastră de hoți!

 


13 Replies to “Pierde vară arestați”

 1. Felix

  Cei care sparg parolele la NASA sunt o capacitate și ar trebuii respectați din punctul meu de vedere, le arată celor de acolo că sunt vulnerabili și pot fi atacați. Îi mai aduce cu picioarele pe pământ ei chiar cred că sunt cei mai buni. Ete că se găsește un român să le dea peste nas.

 2. Dorin Lazăr

  :)) O capacitate? Mă amuză sistemul moral pe care îl aplici.
  De ce sunt de respectat unii care au spart niște servere mai mult decît alții care au reușit să deturneze o rețea de POS-uri? Care sunt mai puțin infractori?
  Întrebare: e infractor unul care îți sparge ușa cu toporul și intră la tine în casă ‘ca să îți arate că ești vulnerabil’? Sau e de respectat? E mai infractor decît cel care îți sparge casa și îți ia o parte din bani?
  Ete că s-a trezit un român cu un sistem moral solid care să-mi dea peste nas.

 3. Diana

  Optica stramba. Acum vreo 2 ani (parca) o trupa de romani si moldoveni d’aia vajnici, a-au băgat într-un “business” d-asta cu furat de pe CC. Nu știu multe amănunte ca Io nu am de-a face cu comunitatea românească de aici. După vreo 2 luni de la demararea “afacerii” i-a luat FBI-ul din pat. S-a lăsat cu arestări si deportari. Si mai erau si ilegali.
  O alta chestie de kko pe care o fac cei care sunt ilegali si decid sa plece acasă in Ro: își cumpara tot felul de lucruri scumpe de pe CC si le trimit in Ro. Normal ca nu platesc apoi CC-urile ca deh americanii is de vina ca ei is timpiti si au rămas ilegal după expirarea vizei. Eu cred ca este ceva defect in chipul unor romani.
  Așa ca nu numai romanii de acasă fac chestii “interesante”.

 4. Dorin Lazăr

  Nu cred că sunt doar românii așa – dar sunt sigur că românul în general se pricepe la găinării și se simte mîndru de ‘inventivitatea lui’ în a trișa.
  Uneori le merge. Cel mai des, însă, le va exploda în față și după aia se plîng de ‘ce nașpa e occidentul’.

 5. Nautilus

  Noi ştiri în scandalul cardurilor: se pare că şi CEC e doar o victimă inconştientă, datele cardurilor au fost furate hackuind OMV-ul.

  http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/incep-deslusirile-in-scandalul-cardurilor-ar-fi-fost-accesata-fraudulos-baza-de-date-cu-platile-prin-pos-facute-la-benzinariille-omv-9059447

  Oare există vreo legătură între comportamentul porcesc al OMV din ultimul an şi faptul că tocmai ei au fost aleşi de către escroci?..

  ~Nautilus

 6. Dorin Lazăr

  Nu cred în justițiarisme – speculez că cineva a reușit să infiltreze sistemul de POS al OMV pentru că IT-ul de la OMV a fost mai neglijent. Atîta tot.
  Dar recunosc, nu cunosc problema suficient cît să mă pronunț.

 7. Nautilus

  Se putea vorbi de justiţiarism dacă OMV erau şi ei victime, ca şi CEC. Însă, cu ceva timp în urmă, au circulat mai multe zvonuri despre copieri ale datelor de pe card făcute de angajaţii staţiilor OMV, care mai apoi pasau datele cardului unor complici, pentru a fi folosite. Păgubaşii, reali sau inventaţi, au numit staţia OMV Coposu şi alte câteva.

  Deci OMV însuşi, ştiind ce comportament porcesc a avut în trecutul apropiat (falsificarea de carburant, dar nu cu găleata, cu cisterna), e suspect. Sau angajaţii şi francizaţii lor, care sunt la fel de suspecţi. Cine spune că escrocul trebuia neapărat să fi fost din afară, pagubă se poate face şi din interior, ba chiar mai bine.

  ~Nautilus

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.