Poliţie la boi

Revenim cu Poliţia animalelor… Şi de data asta nu aşa cum v-aţi aştepta.

Azi 25 Octombrie 2007 avem de-a face cu o mare victorie pentru societatea civilă. Iată că după atîtea nedreptăţi îndreptate contra animalelor, se îndreaptă una. Dacă mă uit bine pe cine a împins această victorie a animalelor în parlamentul României, văd nume ale unor lătrători responsabili precum Funar şi Corneliu Vadim Tudor.

Dar eu sunt un om care are prostul obicei de a mai pune în context lucruri care nu au absolut nici o legătură, e ciudat că nedreptatea împotriva animalelor a fost îndreptată în acelaşi timp în care se face din nou o mare nedreptate “Măi-animalelor”. Pentru aceasta, citiţi articolul despre modificările din codul penal.

Pentru mine e un semn clar. Un knock-out dat de către parlamentari unei societăţi civile inexistente care se frămîntă şi se dă cu fundul de pămînt pentru animale, dar nu se frămîntă pentru propria existenţă, pe motiv că cineva le zice că e bine.

Vreau să văd reacţiile. De ce toţi tac ca morţi şi lasă aşa ceva să treacă prin parlament? Pe cine reprezintă un Parlament care votează aşa ceva? Cum îi facem să răspundă penal?

Eu nu pot să ies în stradă. Aş vrea, dar nu pot. Nu pot să merg de unul singur în faţă la Parlament, pentru că stau la 2 ore şi jumătate de Bucureşti şi nu pot să ajung acolo. Aş merge, zău că aş face-o, dar nu singur.

Şi aşa mă simt. Singur. Dacă s-au găsit 150 de mii de semnături pentru animale, pentru oameni nu am reuşit să strîng decît 40 de semnături. Pentru că oamenii nu mai ştiu să aibă grijă de ei.

Dacă vă vedeţi furaţi de nişte oameni idioţi, de ce nu reacţionaţi?

Dacă vedeţi că boii din vîrful statului vă omoară orice şansă de viitor, de ce nu reacţionaţi?

Şi mai ales, cei care vreţi să reacţionaţi dar nu ştiţi cum… Caut idei despre cum se poate face ceva care să-i sperie. Trebuie să ieşim în stradă? E secolul XXI – poate ar trebui să acţionăm altfel. Dar cum?

Pentru că eu nu am idei acum. Dar caut. Pentru că ne-am hotărît să rămînem în România, şi vreau să o fac mai bine.

Am deschis prea multe întrebări. Mă ajută cineva să răspund la ele???


12 Replies to “Poliţie la boi”

 1. Oana

  Nu cred ca are rost sa iti spun ca eu sunt de acord cu politia animalelor. Toate tarile civilizate au asa ceva.
  Cat despre partea cu ziaristii, aia mi se pare o tampenie. Daca nimeni nu mai arata nimic pe TV, atunci putem sa ne si impuscam. Sa traim fara a sti ce se intampla pe langa noi.

 2. Ovidiu C.

  Da, ar trebui să ieşim în stradă. Dar e mai simplu să plecăm. România şi românii n-or să se schimbe pe parcursul vieţii noastre. Prefer să plec decât să-mi irosesc viaţa cu „peste 10 ani, va fi mai bine”. E mai bine ce-i drept, dar nu suficient de bine.

 3. Ovidiu C.

  „Propria ţară”? De ce, pentru că întâmplător m-am născut în România? Sincer, nu simt nici un fel apartenenţă şi cu atât mai puţin vreo responsabilitate. Am salariu mare (integral pe cartea de muncă) şi din el plătesc alocaţia la vreo duzină de copii (ca să aibă părinţii rataţi din ce trăi) şi plătesc pensia la câţiva bătrâni ce au în proprietate apartamente de aproape o sută de mii de euro în timp ce eu plătesc chirie. Da, românul nu are nici o demnitate. Şi în schimb ce primesc? Ies din casă şi văd aceleaşi trotuare sparte, totul stricat şi prăfuit şi nimănui nu-i pasă. Văd vile ridicate dintr-un salariu de poliţist, pentru care nici măcar n-ar fi trebuit acordată vreo autorizaţie, atât de oribile sunt (deh, bunul gust nu vine ca bonus la şpagă). Astea nu se vor schimba prea curând.

  Prefer să mă duc undeva unde există o tradiţie de civilizaţie decât să lupt zi de zi împotriva curentului în „ţara mea”.

 4. dorinlazar

  Păi în cazul ăsta nu-i aşa că nu mai ai ce face aici? E o lume liberă. Poţi alege să pleci. Pleacă dară. Ai încă libertatea asta (dar aşa cum decurg lucrurile nu o vei mai avea pentru mult timp).
  Nu la tine mă refeream în cazul ăsta. La mine, şi la dorinţa mea de a nu spăla vasele lor murdare, ci pe-ale mele.

 5. dorinlazar

  Aşa am zis şi eu. Pînă m-am trezit un pic, şi am înţeles mai multe despre implicaţii.
  Nu zic că e rău să pleci. Chiar te încurajez, pleacă. Dar eu vreau libertatea de a rămîne – mi se pare mult mai importantă.

 6. Oana

  Ba da, Dorin. Am inteles. Ce-i drept mai greu, datorita faptului ca sunt blonda, dar in cele din urma mi-a picat si mie fisa 🙂

 7. little bobby tables

  MMno, apăi, ne suim pe macara şi când vine proteveu încercăm să aruncăm pe sticlă petiţia pentru formarea Poliţiei Votanţilor? ;;)

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.