Ponta a aflat de ce nu merge bine țara…

… și acum repară problema. Prima oară incompetența crasă de la conducerea ISC, care, după cum se știe, a fost înlocuită cu marele Grăjdan, cel care a instituit pentru prima oară ideea de ‘tun aniversar’. După ce a rezolvat problema incompetenței ISC-ului, a urmat comisia de etică din Ministerul Educației, pentru că oameni competenți, precum Ioan Mang, sunt în pericol de a fi atacați de acest stîlp al incompetenței românești.

De data asta nu mai e un tun aniversar, ci o schemă jenantă, aceeași ‘Schemă Grăjdan’ aplicată pentru salvarea fundului unui fidel al regimului. Dar trăiască democrația, că de-aia avem oameni capabili ce au ajuns în frunte fără votul populației.

Și acum, în sfîrșit, s-a spart buboiul. Templul incompetenței a fost dărîmat! Adevărata problemă a României a fost descoperită! Domnilor, doamnelor, Ponta știe de ce nu avem PIB-ul cît Germania.

Pentru că (și țineți-vă bine) ICR-ul e sub comanda prezidențială. Institutul Cultural Român, cu alte cuvinte, este marea problemă a României, și el trebuie mutat în gestionarea Senatului care, desigur, a fost pînă acum devalizat de șansa de a salva România.

O spun intelectuali din dreapta, o zic intelectuali din stînga. O zic mult mai mulți. ICR-ul sub conducerea lui Patapievici funcționează bine, nu e absolut nici un motiv să se treacă în ograda Senatului, unde, în mod sigur, va fi politizată. Dar nu, tovarășe Ponta, nu! Nu ceda! Am omul perfect pentru treaba asta!!! Dă-l afară pe mucosul de Patapievici, el trebuie înlocuit cu un intelectual de marcă, ce s-a remarcat prin ani întregi de serviciu în slujba dumneavoastră și a protectorului (moral, desigur) dumneavoastră, tov. Ion Iliescu. E momentul perfect, e 15 iunie, momentul în care putem cu adevărat să serbăm opera trudită de cel ce a rămas unic între stele!

Victoraș, te rog… Pune-l în fruntea ICR-ului pe Miron Cosma, Luceafărul Huilei! Doar el poate aduce acea vervă revoluționară, acel realism socialist de care România are atîta nevoie! Și pana mea, pe Patapievici la bîte! Am citit Politicile lui, și pare-se că a scăpat prea ieftin din mîna înaintașilor morali ai dumneavoastră (securitatea): cred că HRP nu a fost suficient de bine bătut, e timpul să ne arătați cum se face! Cu ocazia asta, intelectualii pot în sfîrșit să muncească, în numele gloriei socialiste, sub oblăduirea unui adevărat geniu al străzii, al cuvîntului, al mișcărilor muncitorești!!!

Și pentru că e un articol despre tovarășul Ponta, nu pot să nu închei cu tradiționalul „hai sictir!”.