Ponta i-a băgat pe toți proștii în facultăți?

A apărut curentul ăsta de opinie contra tovarășului Ponta care și-a cumpărat niște voturi de oameni fragezi lăsîndu-i să intre într-o facultate.

Doar că nu e o facultate. Oricît de mult l-aș beșteli pe Ponta pentru că îi prostește pe oameni, mă amuză și abilitatea deosebită a oamenilor de a se minți singuri. Ceea ce a făcut Ponta e doar să schimbe numele și poate un pic organizarea școlilor postliceale și să le dea speranța că dacă își iau diploma vor putea trece la facultăți ‘pe bune’. Sigur, nu era nicio glorie să treacă fișiorii la postliceală, așa că acum se numește colegiu. Ce zici, votezi Ponta?

Singura noutate e că te poți transfera de la colegiile astea la facultăți și ți se echivalează cursurile. Cam atît. Deci mno, data viitoare cînd vă plîngeți de treburile astea, amintiți-vă că în ultimii ani s-a intrat la facultăți cu notele luate în timpul anilor de liceu. Cam ăsta e nivelul învățămîntului nostru, nu, ăsta nu va fi ultimul cui din sicriul învățămîntului românesc.

Ca orice pomană electorală, și aceasta își va pierde poleiala rapid și îi va sufoca pe cei care o acceptă. Asta-i viața. Mergem înainte.


10 Replies to “Ponta i-a băgat pe toți proștii în facultăți?”

 1. DanCanada

  Mi se pare normal, stinga totdeauna are grija sa-si pastreze/extinda masa de idioti utili, vorba unui corifeu imbalsamat la Moscova. Bizoni votanti.
  Asa e si-n America si Canada, insa la nivel de scoala generala si liceu. Sindicatele din invatamint au putere imensa si coboara in fiecare an standardele ca sa aibe rezultate bune. Va mai amintiti “No child left behind”? Care s-a rezolvat simplu: coborim stacheta la ce tre’ sa-nvete copilasii. Care cresc mari si voteaza forever and ever Stinga si Obama.

 2. DanCanada

  Da, W. Bush = un republican de stinga. A facut cel putin 2 greseli mari: asta cu “No child left behind” si prostia “Islam is religion of peace” care s-a perpetuat pina azi, culmea! cind ‘sarbatorim’ 13 ani de la o manifestare de “pace”…

 3. Tudor

  DanCanada – povestea asta nu are nici o treaba cu ideologia stânga (sau de dreapta), doar cu câțiva indivizi care acuma se folosesc de lozinci de stanga ca sa puna mana pe ciolan … Si înainte de ’89 era un regim de stânga si criteriile de admitere in universitati erau mult mai stricte – exista examen de admitere in liceu si in facultate, si chiar era pe bune.

 4. DanCanada

  Tudor – nu, are de-a face cu stingismul. Pentru ca una din ideile de baza ale stingii e sa aibe masa de idioti utili. Iar gaska din R. care conduce, deja are ciolanul in mina, bine-mersi. Ei vor doar sa-si mentina pozitiile. Ok, inainte de ’89 a fost un invatamint mult mai serios. Nu stiu de ce, poate pt ca se contracara cu altele, poate pt ca propaganda si aparatul represiv erau puternice?

 5. Tudor

  Simplu – înainte de ’89 si cei care făceau doar liceul fara bac aveau un loc de munca asigurat. Acuma ca economia a luat-o la vale, prin astfel de masuri încearcă sa dea iluzia unei părți din electorat ca nu vor ajunge șomeri imediat după terminarea facultății.. 🙂 Școlile postliceale si de meserii au sens dintr-o tara in care intr-adevar se produce ceva si industria e in creștere, nu intr-o tara in care avem vânzători la butic cu bac-ul dat, ca strungarii si sudorii oricum nu prea mai au unde presta.

 6. Mircea

  nu prea inteleg legatura cu socialistii…
  daca imi aduc aminte in comunism nu intrai la facultate oricum si treaba asta a persistat si in anii 90.
  oare nu intreaga clasa politica perindata pe la putere a facut praf educatia aplicand reforme peste reforme fara nici o logica si schimband ministrii dupa ministrii?!

 7. Daniel Mihu

  Nu-s sigur că „te poți transfera de la colegiile astea la facultăți și ți se echivalează cursurile”. Zici tu că așa-i?

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.