Ponta e pedeapsa lui Dumnezeu pentru România

Nu înțeleg o chestie: cum de există oameni atît de nesimțiți precum Ponta? Am crezut pînă acum că există limite la impertinență și minciună, dar Ponta trece peste toate astea cu o ușurință ieșită din comun.

Aș putea spune că Pontănelul e pedeapsa divină de la Dumnezeu. Mincinos, impertinent, mare adorator de ruși și chinezi, dar degrab’ de portofel american vărsătoriu (în buzunarul propriu, desigur), Ponta e fix chestia de care România are nevoie cel mai puțin. În scurtul timp petrecut la conducere a reușit să-l eclipseze pe unul din cei mai incapabili prim-miniștri români, pe Emil Boc, și dacă există un motiv pentru care lucrurile nu au luat-o razna complet e faptul că incompetența l-a oprit din a face modificări majore. Sigur, i-au scăpat cîteva intervenții, precum mărirea accizelor, dar per total, e remarcabil cît de mult a reușit să NU facă. E principalul motiv pentru care există creștere economică în ultimii doi ani; țara funcționează în ciuda faptului că e guvernată.

De curînd Ponta a ieșit la rampă să spună că e o minciună că imaginile folosite de PSD în campania electorală sunt din Polonia, și doar scrise sub ele că ‘ei sunt mîndri că sunt români’. Probabil ceea ce vrea să spună e că e mîndru că e român și poate prosti fraierii, nu știu, dar nu poți, după ce te-ai dovedit hoț, să ieși la rampă și să pretinzi că nu ești. Spune el că “Coloana Infinită” e românească, de parcă asta dovedește că toate materialele folosite în campanie sunt românești, și cînd spune lucrurile astea nici măcar nu reușește să numească corect bucata de piatră construită de Brâncuși.

IliescuTinereFete
sursa

Desigur, existența lui Ponta nu poate fi explicată în niciun alt fel: sigur e pedeapsă de la Dumnezeu. Nu poți altfel să ai la puterea executivă pe cineva care nici măcar nu are minimul de educație cît să tacă. Nu poți, fă, cînd te-aude o țară întreagă, să zici că tu ai spus altceva. Nici măcar nu e un lucru important; un tînăr comunist ca el ar fi putut să spună că ‘fă’ e un apelativ cît se poate de civilizat în context sau, mai bine, putea să nu spună nimic. Dar, totuși, ce îl face pe micul Titulescu să mintă, mintă, mintă?

Probabil, Ponta se simte ca un copil mic depășit de situație. Se dă cu fundul de pămînt să primească atenție. Cînd își dă seama că e înconjurat de niște corupți mizerabili care sunt urmăriți începe să se teamă că și el e urmărit, deși, îl credem, la cît de imatur e poate pleda pentru inocență și necunoașterea legilor, și, deși nu avem astfel de prevederi în codul de procedură penală, ar putea fi iertat pentru imaturitate și naivitate. Ca și tinerele fete care nu sunt pregătite pentru viață (mai sus, o dovadă că maestrul lui spiritual are abordări competente ale problemelor specifice tinerelor fete).

În apărarea lui ar pleda noianele de prostii pe care le-a provocat de-a lungul timpului. Și mai ales, imaginea asta de neuitat, de Domnul Goe. Ce păcat că imaginea de marinel e luată momentan de Băsescu! Așa bine i-ar fi stat cu un costum cu bască de marinel, tras în barcă!

Da, cred că Dumnezeu ne pedepsește că l-am alungat pe Caragiale din țară.

Ponta Dragnea barcă inundații
sursa: Adevărul

12 Replies to “Ponta e pedeapsa lui Dumnezeu pentru România”

 1. Vlad

  Cea mai mare catastrofă asupra României e să fie guvernată de Români.

  Părerea mea, evident.

 2. Vlad

  Deși sunt de acord cu faptul că politicienii în general sunt mai ticăloși, perfizi, etc., decât populația generală, eu tot îi consider o reflexie a societății. Politicienii corupți provin dintr-o societate similar de coruptă. Cu alte cuvinte, ideea naționalistă că poporul ar avea fond bun și curat, și doar politicienii sunt cei care o strică, mi se pare cam juvenilă. Părerea mea e că societate e deasemenea coruptă până în măduva oaselor, și mai rău, promovează constant antivaloarea. Acei burtoși cu cefe groase tot din popor vin.

  Acum cred că ar fi cazul să ne uităm un pic la o sintagmă din limba noastră (care cică ar fi o comoară). Probabil că la școală vi s-a spus că “dor” ar fi un cuvânt intraductibil în alte limbi. E adevărat că Engleza, de exemplu, n-are echivalent. Dar limbile slavice (cel puțin limba Cehă, după cum mi-a explicat o cunoștința) o au. Expresia cu adevărat intraductibilă din limba Română este “merge ș-așa”.

 3. Nautilus

  Faptul că Pontosul nu vrea sau nu poate să guverneze e irelevant. (De altfel, avem creştere economică fiindcă el nu face nimic important.)

  Faptul că Pontosul stă în fotoliul de prim-ministru şi PSD deţine cele mai importante funcţii din administraţia de Stat este benefic, nu dăunător.

  O perioadă lungă Preşedinţia, Guvernul şi o parte însemnată din fotoliile de parlamentar au fost deţinute de PD-L, pe bună dreptate, cu votul unei clase sociale relativ numeroase, fără zombi din Teleorman.

  Dar acea clasă socială care vota împotriva PSD avea anumite deficienţe, care îi dădeau voturi, dar nu şi putere (ca atunci când cucereşti un teritoriu, dar nu îl poţi stăpâni): adică era foarte concentrată teritorial, în câteva oraşe în care numărul mare al populaţiei nu permitea controlul cu ajutorul micilor, găleţilor şi pungilor cu făină şi ulei, era dependentă de profesiile pe care le exercita şi de creditul pe care îl putea lua, era liberală în comportament.

  Astfel încât adversarii lor aveau pretextul perfect pentru a da vina pe ei pentru absolut orice, asmuţind publicul aşa cum se asmut pitbullii:

  • te-a călcat unul pe picior azi în autobuz? Băsescu e de vină, cu găozarul şi ţiganca împuţită cu tot!
  • te-a inundat vecinul de sus? Parveniţii lui Băsescu sunt de vină, îmbogăţiţi de pe urma apartamentelor!
  • a pus vecinul Gigel manele? Analfabeţii picaţi la Bac ai lui Băsescu sunt de vină! Hai să-i condamnăm la moarte, dar mai înainte le dăm foc la maşini în parcare!

  Între 2006 şi 2008 în primul rând, şi mai apoi după “marea tăiere” din 2010, au avut loc discuţii între propagandişti şi comentaci despre confiscarea apartamentelor de la proprietari, îndemnarea poliţiştilor să tragă cu armele în oricine trece pe roşu şi are maşină de lux, interzicerea deţinerii de avere / proprietate peste o anumită sumă şi punerea pe foc a ceea ce trece de ea, introducerea pedepsei cu moartea pentru oricine iese din rând (adică nu pentru crimă, jaf sau altă infracţiune gravă, ci pentru lipsă de respect faţă de profesori, judecători, pensionari etc). Condimentate cu fanatism religios, citate din Biblie şi aluzii la purtatul de burka, tăierea mâinii drepte şi uciderea cu pietre.

  Singurul lucru care a oprit isteria care ar fi putut duce la război civil ca în Egipt a fost faptul că PSD are cele mai importante funcţii din administraţia de Stat. Asta a închis gura propagandiştilor, făcându-i ocupaţi cu roaderea ciolanului.

  Dacă se alege altcineva decât PSD, a doua zi ai o bătaie ca la egipteni sau un Maidan ca în Ucraina.

 4. Dorin Lazăr

  Nu cred că PSD-ul are forța de a porni un război civil. Voiculescu e un caz special, e un tip disperat care a înțeles de acum mulți ani că îl paște închisoarea.

  Ascult acum podcast-ul despre History of Rome. Foarte instructiv, mai ales cînd vezi pentru care motive se strecura un pumnal în spatele împăraților romani. 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.