Post-electorale: câteva observații

Adun aici niște gânduri post electorale, prea scurte pentru a fi ele însele articole de sine stătătoare.

În primul rând, ‘victoria’ de duminică este victoria DNA mai mult decât orice. Furturile de voturi au încetat destul de repede din momentul în care s-a zvonit că ar fi fost trimiși procurori în județele din sud. Și e bine, DNA sunt niște inițiale care sperie corupții, și așa ar și trebui să fie.

Firea era absolut amuzantă când vorbea de SMS-uri înveninate, povestind de SMS-urile care spuneau să înceteze cu furatul că vine DNA-ul și procuratura. Un om care nu fură nu are de ce să fie afectat de astfel de SMS-uri, niciun votant nu avea de ce să fie influențat de ele. Dar, sigur, mașina de furat a PSD a fost un pic speriată. Și e bine. Așa a ajuns ca de la prânz să piardă cam un punct procentual pe oră, până când Iohannis a câștigat.

Apoi, diaspora. Ah, iubita diaspora, motivul pentru care Ponta a pierdut alegerile. Și, iartă-mă, dar cât de prost să fii să pierzi alegerile din cauză că ai zgândărit în halul ăsta diaspora? Pentru că în momentul în care și-a bătut joc de românii de afară, singurul lucru pe care l-a reușit a fost să înfurie românii din România. Și de-aia avem cea mai mare prezență la vot din ultima vreme. 62%, în condițiile în care cam 10% din oamenii de pe listele permanente sunt probabil plecați la muncă în Italia și Spania? Enorm!

Vorbind de vot. Toți retardații ăia care spuneau că votul nu contează, care veneau cu lozinci (ha, ha!) că “dacă votul ar conta, l-ar face ilegal”, toți lefțeii de teapa Rogozanu și Ernu sper că își printează textele înveninate și le înghit pagină cu pagină. Pentru că oricine crede că votul nu contează e un idiot. Contează. Uite, contează.

Ați făcut mișto de BOR, de PF Daniel că la ora 17 ieșea să spună că adesea Dumnezeu a lucrat și prin oameni străini. Dar nu v-ați gândit la un aspect foarte foarte important. PF Daniel, după ce a susținut în toată campania pe Victor Ponta, la ora 17 a ieșit să spună lucrurile astea. La ora 17 Ponta și PSD încă știau că sunt în față cu câteva procente. Voi v-ați gândit vreodată ce informații a avut PF Daniel, și, mai ales, de unde? Și v-ați gândit că vorbele lui PF Daniel ar fi putut influența niște oameni care au votat? Că poate o parte din procentele lui Iohannis vin de la PF Daniel?

Și acum, ca să mă urâți eterni, din nou diaspora. Bun, a fost mișto, și mulțumim diasporei pentru efortul și implicarea de care au dat dovadă; fără sprijinul diasporei lucrurile ar fi fost mult mai grele.

Dar dragă diasporă, dacă vrei să fii relevantă, implică-te în viața României și altcândva decât în timpul alegerilor, că altfel ești ca Nea Căpșună care vine și el să-și dea cu părerea. Și da, vă plângeți că nu puteți vota, dar v-ați comportat ca niște victime. Vă plângeți că noi, proștii din țară, votăm aiurea; ce ați făcut voi pentru proștii din țară? Noi poate suntem proști, da’ dacă chiar vă pasă de România, implicați-vă și cu alte ocazii decât la vot. Doar un vot nu ajunge.

Și nu o să mă iau de voi că nu plătiți taxe în România, că știu că indirect o faceți prin banii pe care îi trimiteți înspre casă. Nu, mă iau de faptul că voi sunteți ăia mai capabili, care ați văzut cum arată mai-binele, și tot ce faceți e să ne beșteliți că nu știm noi aici să facem mai-binele pe care doar voi îl știți.

Veniți, bă, voi aici, și schimbați lucrurile dacă nu vă convin. Că noi ăștia de-aici tragem și n-avem putere singuri.

Și da, sunt oameni care s-au întors, și care fac tot ce pot. Oameni precum Cătălin Frâncu, care nu s-a rușinat să pună pe dexonline.ro unul din cele mai clare mesaje de susținere pentru Iohannis. Oameni care vin cu resursele obținute de-afară să facă mai-binele aici. Altfel, la un moment dat o să uităm complet de voi. Cel mult, o să ne mai amintim la următoarele alegeri. Și o să ne doară dorsal de durerile voastre legate de România.

protest
Din păcate, deciziile în România se iau la Palatul Victoria, nu la ICR în Londra.

2 Replies to “Post-electorale: câteva observații”

  1. DanC

    Corect pina la venitul inapoi, nice try 🙂 Sorry, personal n-am incredere sa platesc taxe fanariotilor pesedei. Care sa nu ne imbatam cu apa rece, au pierdut doar un meci de etapa, se repliaza ei, nu-i bai.
    Inca ceva: online-ul a fost net superior TV-ului. Fb, bloguri, platforme de tot felul, ieri seara spumegau, sute-mii de comentarii, clip-uri de peste tot. Iar cei de la TV? Pur si simplu dormeau sau erau derutati, nu stiau ce macaz sa apuce. Mestecau reclame, reluari, (A3 mai ca o puneau de-un parastas). Sau B1: Cristoiu mirandu-se la nesfarsit de ce au pierdut 10 procente – boring 🙂

  2. Dorin Lazăr

    Dan: mă refer nu la tine, ci la oamenii care în restul anului zic: bă, românii sunt niște nasoi. Pe vremea când Tăriceanu era încă liberal de dreapta, i-am pus o întrebare la o conferință în Brașov. Întrebarea era dacă să plec sau nu, iar el mi-a zis că am libertatea de a alege, și că rolul statului român e să-mi asigure libertatea de a alege de a pleca sau de a alege să stau. Și eu cred în libertatea de a alege să pleci sau să stai, ai ales să pleci și e ok din punctul meu de vedere. în schimb, partea aia cu “bă, sunteți vai de capul vostru” e o parte cu care nu prea sunt de acord.

    Și nu trebuie să te întorci ca să investești în România 😉 Banii nu mai au granițe.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.