Povestea cu codurile

“Bine, bine, lasă”. Cam asta ne-au spus tovarășii useliști care și-au asigurat un pic de imunitate în plus cu noul cod penal și cod de procedură penală. Un motiv bun în plus pentru a ne face bagajele, pentru că e clar că tot ce intră pe mîna mitomanilor ăstora e făcut al lor.

Dacă e ceva ce merită învățat (de parcă nu știam) e că hoția e transpartinică. Povestea cu codurile a început în rîndul PDL, pe vremea cînd stăpîneau România și se pregăteau să alunece în irelevanță. Băieții deștepți însă au fost din toate partidele, și au elaborat lucrurile în așa fel încît să le fie bine.

Boc și-a asumat răspunderea pentru chestiile astea, și tov. Băsescu a aprobat, onor, codurile. Știau despre ce e vorba? Speculez că nu, dar știau calitățile morale ale celor care au elaborat codurile. În fond, cînd pui hoți să-ți elaboreze codul penal e ca și cum l-ai pune pe Crin Antonescu să elaboreze Constituția. Amîndoi au fost înțeleși să-și respecte hoții și să le dea cadoul mult dorit.

După care povestea s-a transferat în 2013, cînd raportul MCV a semnalat neajunsurile din codurile noi. Răspunsul mitomanilor? “Bine, bine…” Facem, sigur că facem. Și nu au mai făcut. De ce ar mai face?

în ipocrizia lui, Băsescu a ieșit în ultimele zile la rampă, să se asigure parcă de faptul că nu se va efectua nicio schimbare.  Ponta, un individ care reacționează precum cîinele pavlovian, a fost obligat să saliveze contra curentului.

Pe de altă parte, Ponta are cel mai pușcăriabil executiv de protejat. Are cel mai pușcăriabil parlament de apărat. Ieșirea lui Băsescu la rampă, în ceasul al doisprezecelea, poate fi interpretat în mai multe feluri, însă la nivel pur declarativ e o ieșire corectă. Mesajul pe care l-a transmis de fapt este “da, nu am avut o comisie juridică precum cea a Parlamentului sau a MCV-ului la dispoziție – analiștii mei juridici nu au văzut aceste chestii, am promulgat pentru faptul că sunt niște prevederi bune acolo”, etc. etc. etc. Băsescu a ieșit să-și scuze greșeala în fața istoriei; nu în fața noastră, prea familiarizați cu hoțiile transpartinice din care indirect și președintele a făcut parte.

Ponta a decis să își continue domnia mitomană. Susținut de oameni care văd băsism în absolut orice, Ponta continuă să vîndă gogoși. Eu nu pricep cum se poate să minți în halul ăsta și să nu mori linșat în secunda doi.

Urmează Constituția. Antonescu este autorul moral al violului Constituției ce se va da, nu vă faceți griji, în acest an. Parcă și văd primul articol: “România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, din care vor fi curățate toate elementele băsiste, anti-USL”.

Încep să cred că scandalul cu interzicerea Nymphomaniac a fost menit să calmeze un pic spiritele care s-ar fi putut ambala prea mult de la adoptarea codurilor. Dar i-aș suspecta de prea multă inteligență pe PeNaLiști și neocomuniștii români.

Din păcate, USLamiștii au furat și revolta românilor. #unitisalvam, cea mai mare mizerie din România curentă și viitoare, demonstrează că nici măcar să te revolți nu mai poți în această țară. Așa că nu vă pot zice că sunt revoltat, că și revolta asta mi-a fost furată.


6 Replies to “Povestea cu codurile”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.