Pravda revine (Trăiască Scînteia Tineretului)

Cîteodată te mai izbeşte cîte un articol precum ăsta (http://www.cotidianul.ro/carnetul_de_biciclist_va_rog_video-53386.html)şi îţi vine să te întrebi dacă nu cumva cineva a vrut să facă o glumă proastă care să implice ideea de jurnalism.

Ai fi văzut ceva, un indiciu, care să-ţi spună că “da, e o glumă, sunteţi la monitorul ascuns”. Dar tot articolul e plin de fraze precum:

Oameni puternici, de talia lui Ion Iliescu, sunt de părere că ar trebui introdus permisul de conducere a bicicletei

Poftim? Cine? Ce? Cine e Ion Iliescu, de cînd e relevant Ion Iliescu în problema bicicletelor? Aflăm mai departe:

“E raţional aşa, spune domnul preşedinte. Adică la situaţia concretă în care ne aflăm noi, probabil că se impune o rigoare, că e vorba chiar pentru autoprotecţie la tineri”.

Autoprotecţie vrea să fie “protecţie auto contra tinerilor?”. Ciudată treabă.

Articolul e plin de invective la adresa “tinerilor crăcănaţi pe biciclete” sau “Puştanii emo, orbiţi de frizuri lăţite peste faţă”. Ei “vor să impresioneze cu bicicletele lor opulente, cu cascadoriile, cu ţinutele lor”. Biciclete opulente? Poftim? Burghezia asta!!! HUO! Tovarăşi, linşaţi-l pe copilul de 10 ani cu bicicleta burghezo-moşierească!!!!

Dar există şi o latură romantică a bicicletei. Cînd te raportezi la oamenii puternici de talia lui Ion Iliescu (care de felul lui e destul de scund), nu poţi să nu-ţi aminteşti cu regret:

La fotbal şi la biciclete toată lumea se pricepe. De atunci, m-a bătut zi şi noapte la cap, m-a făcut să ajung şi la fostul preşedinte al României, să pună el o vorbă bună, că l-a auzit povestind la o conferinţă despre învăţământul superior cum pedala el în tinereţea lui revoluţionară… Atunci statul comunist avea grijă să nu aglomereze străzile cu maşini, eroii muncii socialiste treceau în goană pe biciclete vopsite în culori vesele

Poftim? Hai să fim serioşi. Vorbeşti despre eroii muncii socialiste care stăteau LA COADĂ timp de 4 ore să ia o pîine? La eroii muncii socialiste care nu-şi permiteau o maşină? Da, statl comunist avea grijă să nu aglomereze străzile cu maşini, ca să aibă nomenclatura spaţiu de plăvani, să nu se simtă ei deranjaţi.

Cu alte cuvinte, Huo, tovarăşi, copiii ăştia cu bicicletele lor opulente trebuie crucificaţi. Noroc cu ideea Letei. Cine e Leta nu o să aflăm niciodată, dar clar că ea e o visătoare.

Lui Băsescu, Leta îi trimite semnale disperate de câte ori trece pe sub zidurile Palatului Cotroceni, dar preşedintele în funcţie e un fost marinar, inima lui nu vibrează la biciclete.

Dar mafia constituită de foştii eroi ai muncii socialiste este necruţătoare cu visul Letei:

Permisul ăsta visat de Leta s-ar obţine uşor. Şi, de fapt, ar atesta că biciclistul a absolvit un curs simplu de supravieţuire în traficul rutier. Elevii să-l obţină încă din şcoală, iar adulţii de la poliţie. La mintea Letei, n-ar fi imposibil. N-ai cum să-i explici unei biciclete entuziaste că suntem în România şi că ideea ei ar naşte o colosală mafie a permiselor de bicicletă. Va conta numai şpaga. Unii vor rămâne pietoni pe viaţă, în vreme ce alţii în câteva minute îşi vor lua permis pentru toate tipurile de bicicletă.

Pînă una alta, dacă băselninho nu reacţionează, bine că reacţionează tov. Iliescu. În fond, e un om puternic, cu statură de erou naţional şi cu talie de invidiat. Tovarăşe Iliescu, ce facem cu România sărăcită de comunism? Acum că problema bicicliştilor e rezolvată, ce facem cu hoţii pe care i-aţi crescut la sîn?

Trăiască România! Trăiască Partidul! Ura! Ura!

Şi să îi strîngem pe toţi emo ăia cu frezurile şi să-i băgăm la închisoare, cu un permis de liberă trecere dacă se tund.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.