Premiul Nobel pentru Obama?

Mi s-a părut absolut infectă ideea de a premia un om doar pentru că citește bine de pe teleprompter, dar ‘realizările’ lui se numără pe degetele de la o mînă?

Doar pentru că discuți cu niște teroriști, doar pentru că ignori protestele iranienilor și îi lași să moară în stradă fără cel mai mic cuvînt în sprijinul lor, doar pentru că sprijini un dictator în Honduras, în locul statului de drept, ar trebui să primești premiul Nobel pentru dictatură. Iar twitterașii discută acum să-i dea lui Obama premiul Nobel pentru literatură: într-un spirit umoristic, am putea afirma că e cam singurul lucru pozitiv pe care l-a realizat pînă acum.

Premiul Nobel pentru pace pentru Obama, acordat acum, este o reverență plină de umilință făcută de Fundația Nobel. Realizările pe care ei le salută sunt niște falsuri intelectuale. Nu au putut numi o singură realizare. Frauda intelectuală e maximă.

Este o urmare naturală pentru Obama Isus, pentru Obama Salvatorul. Dar oare nu e prea mult? Deja s-a ajuns un pic prea departe cu gluma. Cultul personalității creat în jurul lui Obama începe să îl facă pe Kim Il Sung un biet cocalar cu un fetiș pentru privit panorame umplute cu oameni. Asistăm la devalorizarea tuturor reperelor vestice; și toate puse în slujba următoarei căderi a vestului, după furtuna național socialistă din anii ’30.

Cassandra out.

PS: pentru amuzamentul general, un link către un articol tendențios de pe Huffington Post, în care se critica lipsa de valoare a Hertei Muller și eurocentrismul clubului Nobel. Spre comparație, recepția făcută lui Obama, Salvatorul, pentru premiu. Dar nu vă faceți griji – asta e dubla măsură a gîndirii de stînga. Știți cum se face… măsurăm de două ori, din două direcții diferite.. și după îndelungi discuții tăiem tot unde ne convine.


14 Replies to “Premiul Nobel pentru Obama?”

 1. theodora0303

  Domnule Dorin Lazar
  Sunt de aceeasi parere cu dumneavoastra.
  Premiul Nobel pentru pace acordat presedintelui SUA, a fost o alegere gresita.
  Obama nu a facut absolut nimic ca sa merite acest premiu. La fel de bine puteau sa ii acorde premiul pentru medicina sau pentru fizica.

 2. Augustin Preda

  M-am uitat la alternative (http://www.theglobeandmail.com/news/world/who-were-the-nobel-nominees/article1312931/ ), si conform definitiei premiului Nobel pt. pace (http://en.wikipedia.org/wiki/Nobel_peace ), nu vad nici o problema cu decernarea acestuia lui Obama. Au fost altii care puteau lua premiul? Foarte probabil.
  Dar pacea (sau mai exact lipsa razboiului) de obicei vine dinspre partea politica. Si de cand e important premiul Nobel pentru pace? Tipul asta (http://en.wikipedia.org/wiki/Mahatma_Gandhi ) nu a primit unul. Iar om care sa lupte mai pasnic nu cred ca a existat.

 3. Augustin Preda

  Nu stiu nici de Sarkozy sa fi facut ceva deosebit, dar in orice caz, nu a fost nominalizat 🙂

 4. Dorin

  Apărea în lista aia. Oricum, între lucrurile deosebite pe care le-a făcut Sarkozy aș enumera faptul că măcar a existat în lumea politică vreme de 4 ani cel puțin.
  Spre deosebire de Obama care doar a citit de pe teleprompter.

 5. Dorin

  El nu e negru, e președinte. S-a supus singur acestui tir.
  Cît despre intelectul lui Bush și acțiunile lui, serios, e foarte mult de discutat. 🙂 Nu e locul aici, dar cînd va fi, o voi face.

 6. Augustin Preda

  @Dorin: nu am spus ca Bush nu ar avea o capacitate intelectuala. Pentru ca nu sunt sigur daca are sau nu. Pot sa vad insa ca se afiseaza fara una. Daca e o fata reala a lui, sau doar un teatru, nu stiu. Dar oricare ar fi, nu e de bine. Actiunile lui insa nu pot fi aparate. Pot fi intelese, prin prisma unui interes personal, dar nu aparate. CUm ai spus, nu e aici locul de discutat. Astept un post pe tema asta 🙂

 7. Dorin

  Cum ziceam și către gusty mai sus, Bush a fost malițios prezentat de către mass media universală.
  Nu degeaba a cîștigat de două ori alegerile prezidențiale în SUA (lucru care nu e la-ndemîna oricărui idiot)
  Stînga a acaparat majoritatea surselor de informare – și chiar dacă nu-ți convine ești manipulat cu informație de o anumită orientare pînă la sațietate. 🙂 Și evident, nici nu te mai chinui să cauți.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.