Președintele care unește contra românilor de pretutindeni

Dacă oamenii sperau că odată cu Băsescu se termină imaginea președintelui care urăște o parte din români (ca să mergem pe obsesia privitorilor de Antena 3), să vedem cum arată idolul lor, Veve Ponta:

Cred că putem să facem mai mult, dacă reuşim şi înţelegem că cei mai mari duşmani ai României sunt tot românii, până la urmă, că noi mergem şi spunem în alte ţări că România este o ţară rea, o ţară de infractori, de hoţi. Este normal ca cei de acolo să aştepte să preia acest discurs

Citește mai mult: adev.ro/nai9kg

Președintele care unește, ‘ai? Între timp, ar putea să adauge pe lista marilor dușmani ai României pe băimăreni, care l-au huiduit pe Ponta în plin delir electoral. Ponta a fost dus cu duba, sperăm, un exercițiu de imagine pe care îl vedem repetat cu duba poliției, încadrat de doi mascați trimiși de DNA. Mă aștept să radă Baia Mare de pe hartă dacă ajunge președintele care unește, cum ziceam.

Zilele trecute căutam să fac o listă cu toate minciunile lui Ponta, și am realizat că nu am resursele necesare pentru a o construi. Există însă soluții, și o să vi le prezint într-o postare ulterioară, cândva, săptămâna viitoare. Altfel, mă pregătesc moral să devin dizident în țara mea.

sa-chem-minerii-acum


9 Replies to “Președintele care unește contra românilor de pretutindeni”

 1. Cătălin

  Totuși, mai este de menționat o categorie de oameni la care există șanse mari să-l susțină pe Ponta. Cei care nu au capacități intelectuale mari și care lucrează în domeniul privat, iar job-ul lor nu e foarte solicitant pentru intelect (nu mai greu decât tehnoredactarea unui document în Microsoft Word sau crearea unui simplu tabel în Microsoft Excel). Dacă încerci să te pui în pielea unui astfel de om, care lucrează doar în acte 8 ore pe zi (adică numai 8 ore = zi faină) pentru salariu gen 1000 ron, și la care i se și amintește periodic că sunt 10 la coadă care așteaptă să se angajeze pe acel post, ai să-ți dai seama că ei nu au nici cel mai mic interes să susțină capitalismul (am avut de-a face cu astfel de oameni, și pentru ei capitalism înseamnă să muncești de dimineața până seara pentru salariu comparabil cu cel de la bugetari).
  E foarte diferită perspectiva unui programator cu ani de experiență în spate și care, dacă are probleme la muncă, întâi își dă demisia și după aceea își caută alt job, și perspectiva unuia care muncește mult pentru salariu mic și se teme să nu fie dat afară dacă îndrăznește să-și exprime vreo nemulțumire, și care efectiv nu poate să lucreze în programare.
  Am menționat informatica pentru că e un domeniu care merge, cel puțin în Brașov, și până și cel mai slab programator are nivelul intelectual peste medie.

 2. Dorin Lazăr

  Cătălin: ai fi uimit de nivelul intelectual al programatorilor, poate media e mai înaltă, dar nu înseamnă că cel mai slab programator… Dar nu despre asta vorbim.

  Da, oamenii aceia au o problemă în sensul ăsta, și nu văd de ce ar vota cu Ponta, zeul bugetarilor, pentru că el le ia din taxe ca să le dea unora care nu fac nimic, la stat.

  Problema cu generalizările (și știu foarte bine, pentru că și eu le fac) e că nu sunt valabile, uneori sunt chiar sunt greșite deși în fond, ar putea fi corecte. E foarte posibil ca cel care l-ai numit tu acolo să gândească fix invers decât sugerezi tu. Foarte des, o face.

  Nu judec oamenii după joburile lor, și nici după salariile lor. Și discuția pe care ai pornit-o e atât de complexă încăt prefer să o evit. Deocamdată.

 3. Cătălin

  Nu gândește invers. A spus că i se pare mult mai OK sistemul comunist dinainte de 1989, decât cel actual. Și-ți garantez 100% că NU este o persoană proastă sau dezinformată. Doar că de pe urma sistemului capitalist românesc a avut mai mult de pierdut
  Și eu, de exemplu, prefer să muncesc 8 ore / zi pentru salariu decent decât să mă fac că muncesc pentru salariu mic. Dar prefer să mă fac că muncesc pentru salariu mic decât să muncesc de la 9 ore / zi în sus pentru salariu și mai mic, în cazul în care nu am decât alternativele astea.

 4. Mircea

  @Dorin: stai linistit ca nu mai au ce mineri sa cheme. cel mult tarani cu furci si topoare (si galeti rosii) ca la 1907.

 5. Mircea

  @Nautilus: pai si eu ce-am zis? hai sa fiu mai explicit: urmasul lui Ilici n-are pe cine sa mai aduca pentru ca minerii sunt specie pe cale de disparitie.

 6. Pingback: Sinteza săptămânii 45 din 2014

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.