O problemă de logică rivoluțională

Circulă un manifest numit ‘Declarația de la București’, care fură un pic de luciu de la prestigiul datei de 21 decembrie 1989 pentru a se justifica în fața cititorilor. O idee bună, nu zic nu, dar care conține niște puncte dubioase, mai ales cînd te gîndești că în spatele acestui manifest stau anarho-comuniștii de teapa Mihail Bumbeș sau Claudiu Crăciun

Declaratia-de-la-Bucuresti

Vajnicii revoluționari au grijă la punctul #4, #5 și #6 să se dezincrimineze, și să ajungă la ciolan. Le plasează strategic: #3, #7-10 sunt niște cereri absolut logice, pentru care chiar a ieșit tineretul naiv în stradă. #4-6 e strategie pură.

Însă momentul comic e #1. Băieți, un pic de logică: Dacă se întîmplă #1 – cine va mai propune și implementa #2-#10? Hai să fim serioși – pînă acum tov. Ponta a fost prietenul vostru cel mai bun, e clar că ar face și el o Che-Guevarită mică cu voi, dar nu mai poate, că e sus.

Hai, recunoașteți, o faceți pentru prietenul vostru, Ponta. Ați băgat mica glumiță cu #1, ca să fiți siguri că nimeni, niciodată nu va face #2-#10 posibile. Bravo!

PS: #2 e comic și el. Pe lîngă ce a semnalat VOC, mai e faptul că … oh, wait a second, jandarmeria a făcut ceea ce trebuia să facă acolo.

5 Replies to “O problemă de logică rivoluțională”

  1. #2 e adorabil: întâi destitui și apoi anchetezi. Ce rost mai are ancheta dacă ei știu deja că s-au comis abuzuri?

    După mintea mea cronologia ar trebui să fie: 1) anchetă pentru a determina dacă s-a comis un abuz și cine este responsabil 2) dacă s-a comis abuz pedepsirea vinovaților (destituiri etc)

    1. Nu mai zic că implicarea Consiliului Europei ar fi puțin bizară. E ca și cum l-ai pune pe Președintele României să ancheteze nu știu ce. Comisia Europeană ar fi mult mai potrivită pentru rolul ăsta.

  2. A plecat de la http://capitalismpepaine.ro/2013/10/11/plecati/ și a crescut pe baza unor comentarii la unele articole de acolo.

    Cât despre 4-6, au și o logică. Sunt oameni care ar putea face bine dar nu pot candida ca independenți (lipsă de șanse) sau membri ai partidelor actuale (înecați de corupție) dar nici nu-și pot forma propriul partid (legea electorală actuală)

Comments are closed.