Probleme în paradis?

Din ce în ce mai bine. Nu, nu mă droghez ca toţi oamenii pseudo-echilibraţi care răspund standard: “Cum o duci? Din ce în ce mai bine”.

Chiar simt o îmbunătăţire. Mă simt ca proaspăt ieşit dintr-o lungă boală. O convalescenţă ce sper să nu mai dureze mult. Am avut un fals semn la începutul acestui an, însă nu am cedat tentaţiei… Şi mi-am revenit, lent. Dar fiecare lucru la timpul lui, poate am pierdut prea mult timp, dar pe de altă parte e bine că l-am pierdut. E bine, pentru că am învăţat, şi am avut multe de învăţat în tot acest timp.

Ce anume am învăţat? Că fiecare are drumul lui. Şi că e treaba mea şi numai a mea ce anume am învăţat şi ce decizii am luat. Că alegerile mele s-ar putea să vă influenţeze negativ, pentru că nu e bine să cunoşti adevărul înainte de vreme. Aşa cum l-am cunoscut eu. Că Adevărul însuşi este cel pe care trebuie să-l căutăm, şi că restul păleşte în faţa lui, şi moare odată cu carnea. Carne care ne păcăleşte sufletele. Că suntem prea slabi, dar că putem fi puternici, şi mult mai fericiţi. Că, vorba lui Sergiu, calea cea mai bună este cea mai grea. Că nu suntem un accident, ci o intenţie. Că am ştiut dintotdeauna că adevărul, sau calea spre adevăr, şi că am urmat-o fără să ştiu.

Sunt fericit că am avut revelaţia adevărului despre mine însumi fără ajutor din afară. Că nu mi-a spus nimeni “uite, ăsta eşti tu”.

Aţi spune că sunt fericit pe de-a întregul. Ei bine, nu sunt. Nu sunt, pentru că sunt la inceputul drumului. Sunt nefericit, mînat de dorinţa de a cunoaşte, de a-mi face viaţa bună, de a trăi şi simţi curat. Şi nu pot decît să-i salut pe cei pe care i-am lăsat în urma mea. Sper că înţelegeţi că nu e vina mea. Că e vina voastră că nu aţi ştiut să mă ajutaţi, şi că nu aţi ştiut că ajutîndu-mă vă veţi găsi şi voi calea.

Am abandonat multe căi, şi poate odată vă voi vorbi despre acestea. Despre greşeli, nu despre alegerea corectă. Poate o să vă ajute.

Nu, nu sunt probleme în paradis. Sau nu mai sunt.  Voi reveni.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.