PSD și ce a lăsat în urmă

Cred că simbolic, lecția adevărată de după mitingul PSD pentru sprijinirea hoților e toată mizeria pe care a lăsat-o în urmă, pentru că e emblematică pentru felul de a gândi al românului simplu și pentru felul în care are de gând să lase România după ce termină cu ea.

A fost nevoie de mai mulți activiști civici ca să vină să curețe după pesediști. Dar s-a putut, și după dezastrul pe care l-au lăsat acolo, se poate veni și se poate curăța. Iarăși, o chestiune simbolică, pe care ar trebui să o folosească orice om în orice discuție cu un PSDist – pentru că au fost toți, fără excepție, acolo, la miting.

Și cred că e momentul în care ni s-a arătat ce poate PSD. Dacă doar atât pot să facă, e clar că sunt de bătut. Pentru că în sfârșit avem confirmarea că suntem mai mulți ca ei, și mai buni ca ei.

Și dacă până acum spuneam că e cazul să încercăm să îi înțelegem – nu mă refeream la ăștia. Mesajul meu de înțelegere era adresat, mai degrabă, ălora care au stat acasă, care au bunul simț să curețe după ei, care știu și simt că e greșit ce s-a întâmplat acolo. Pe ăștia trebuie să-i educăm cu forța – prin aplicarea legii. Curând, curând.

Video: Oana Teodora. Foto, Cătălin Teniță.


One Reply to “PSD și ce a lăsat în urmă”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.