PSD și ce a lăsat în urmă

Cred că simbolic, lecția adevărată de după mitingul PSD pentru sprijinirea hoților e toată mizeria pe care a lăsat-o în urmă, pentru că e emblematică pentru felul de a gândi al românului simplu și pentru felul în care are de gând să lase România după ce termină cu ea.

A fost nevoie de mai mulți activiști civici ca să vină să curețe după pesediști. Dar s-a putut, și după dezastrul pe care l-au lăsat acolo, se poate veni și se poate curăța. Iarăși, o chestiune simbolică, pe care ar trebui să o folosească orice om în orice discuție cu un PSDist – pentru că au fost toți, fără excepție, acolo, la miting.

Și cred că e momentul în care ni s-a arătat ce poate PSD. Dacă doar atât pot să facă, e clar că sunt de bătut. Pentru că în sfârșit avem confirmarea că suntem mai mulți ca ei, și mai buni ca ei.

Și dacă până acum spuneam că e cazul să încercăm să îi înțelegem – nu mă refeream la ăștia. Mesajul meu de înțelegere era adresat, mai degrabă, ălora care au stat acasă, care au bunul simț să curețe după ei, care știu și simt că e greșit ce s-a întâmplat acolo. Pe ăștia trebuie să-i educăm cu forța – prin aplicarea legii. Curând, curând.

Video: Oana Teodora. Foto, Cătălin Teniță.


One Reply to “PSD și ce a lăsat în urmă”

Comentariul tău

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.