#puiemonta e o campanie stupidă

Ca de obicei în campania electorală campaniile de denigrare a adversarului sunt în toi. Pe Iohannis îl vedem atacat la compatibilitate, Macovei la logo-uri, Udrea la caracter, iar Ponta la prieteni.

Peste toate acestea, regină este campania #puiemonta, prin care oameni care pretind că au mai mult de 5 ani își exprimă oprobriul față de Victor Ponta, nereușind decât să demonstreze că ei înșiși sunt niște rebeli de scara blocului care se dau cu fundul de pământ în baltă pentru că nu sunt ascultați.

PuieMonta se vrea o satiră politică, dar, copii, trebuie să înțelegeți că o satiră politică înseamnă să satirizezi ceva, un defect de-al adversarului, să-l expui cu ceva, să îi faci o paralelă inteligentă. Mai ales, trebuie să existe o morală. Care e morala din PuieMonta? Noi nu votăm cu Ponta pentru că suntem niște copii tembeli de 3 ani care nu au fost încă învățați că trebuie să ne ștergem la gură după ce mâncăm rahat.

Cam la asta se reduce toată ‘campania’. Le-aș retrage buletinul și dreptul la vot tuturor care cred că o injurie se califică drept o opinie politică. În ciuda sentimentelor mele față de Ponta, recursul la injurii infantile nu ajută pe nimeni.

Nu o să vă zic ce să votați pe acest blog. O să vă spun ce să nu votați (deși dacă citiți blogul ăsta știți deja să nu votați Ponta). Și o să vă mai spun că a apărut, după 24 de ani și jumătate, primul candidat la președinție care a spus cuvântul capitalism fără să roșească. Opțiunile electorale sunt secrete, da’ vă prindeți voi ce și cum.

Banner_politics
Caesar, Machiavelli, Richelieu, Napoléon Bonaparte, Churchill and Kissinger

3 Replies to “#puiemonta e o campanie stupidă”

  1. Pingback: Sinteza săptămânii 40 din 2014 | blog cu barbă
  2. Pingback: Măruntul Ponta

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.