Putin spală putina biosferei

Se pare că evenimentul zilei de azi a fost că Putin a reuşit să salveze o echipă de televiziune de la o moarte sigură. Cum? Cu minunatele sale talente de puşcaş marin sau ne-marin, omorînd tigrul siberian ce se apropia ameninţător de prada la care oricum nu ajungea nici să fi alergat cu 100 km/h. Mai ceva ca un erou de acţiune, Putin a acţionat la timp să îl salveze pe cameramanul care se apropiase neglijent de pericol.

Culmea, nu acelaşi efect l-a avut asupra Magomed Ievloiev. El nu a fost suficient de inspirat cît să fie cameraman, şi nici nu s-a poziţionat de partea corectă a puştii.

E bine însă. Noroc că Putin e acolo, în Siberia, să salveze biosfera. Poate se ocupă şi de Polul nord, care din punctul lui de vedere devine doar o nouă platformă de exploatare a petrolului. Cum? Păi simplu. Vara asta e prima oară în istoria omenirii cînd Polul Nord este circumnavigabil. Ura! Ura! Ce înseamnă? că ajungi mai repede din Japonia în Germania cu vaporul. Este pentru cineva o veste bună? Nu pentru noi, în orice caz.

Poate pentru cei care cred că preşe… ăăăă, premierul rus poate vreodată să fie în real pericol din partea unor animale sălbatice.


8 Replies to “Putin spală putina biosferei”

 1. Denisa

  Precizare. N-a omorat tigrul. L-a adormit.
  […] folosind o armă cu tranchilizante.[…]

  Pana una alta, sa vedem ce face gasca UE in privinta … errr… petrolului si gazului de provenienta estica.
  http://www.nytimes.com/2008/09/02/world/europe/02georgia.html?ref=europe

  Cat priveste salvarea biosferei, eu iau lectii de marketing de la americani.
  http://www.reuters.com/article/environmentNews/idUSN2552181320080828
  Si off-shore drilling, si protejarea unei arii mai mare decat Texas si Alaska luate impreuna. Poti sa crezi cate lucruri se pot face deodata?

  Cat despre nefericitii care se lasa impuscati din greseala (varianta oficiala), eu cred ca nu e nevoie de Putin pentru asta. O mica privire in analele istoriei si te poti lamuri ca sunt destui voluntari pentru a da un nou inteles vorbei cu capul si sabia. Fie sabia sau capul din orice punct cardinal.

 2. dorinlazar

  Mi s-a părut doar ironică coincidenţa. Unii salvaţi, alţii pier fără ajutor din partea lui tătucu Putin. Trist. Trist. Ne-ar trebui cîte un Putin pentru fiecare ziarist.

 3. dorinlazar

  dacă ţin bine minte făcuseră nişte investigaţii în legătură cu cît de veche era gheaţa deasupra polului nord, şi era destul de veche.
  Plus că omenire nu prea cred că merită să-i zicem decît, vorba ta, de-acum 20jde mii de ani încoace. 😛

 4. machiavellian

  40-50jde mii, daca tin eu minte bine din cartile de istorie. Dar aici nu era vorba de polul nord propriu-zis si in intregime, ci de anumite zone, ca doar nu poti trece fix prin el, nu?

  Deci, in privinta ghetii in general ai informatii pe care eu sa nu le am? 🙂

 5. dorinlazar

  doar ce se aude prin documentare. Nimic nu-i sigur, mai ales în ziua de azi. Cît despre vechimea umanităţii, îţi zic sincer că nu arătăm a umanitate de 50jdemii de ani. 😛

 6. machiavellian

  Ei, nu impinge extensiunea termenului inspre taramuri care mai bine ramat ingropate fiindca putem spune ca unele zone de pe glob n-ar fi populate de oameni nici acum. 😉

  PS: H. sapiens subgen sapiens exista de 250 de mii de ani. 😉

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.