Răcirea globală

Tocmai cînd credeam că bunul simț a pierit în fața elitismului apocaliptic datorat încălzirii globale, natura s-a apucat să joace feste lui Al Gore și fanilor încălzirii globale.

Nu e pentru prima dată. Prin anii ’70 verzii și roșii declamau apocaliptic venirea următoarei glaciațiuni – răcirea globală punea în pericol șansele noastre de supravietuire și devenea un grav fenomen social, drept pentru care ei, verzii, trebuiau susținuți financiar. 40 de ani mai tîrziu ne aflăm pe o culme a paroxismului la care natura nu mai vrea să participe, așa că ne dă cu tifla și începe să se mai răcorească.

E superb să citești un astfel de articol pe hotnews:

La randul sau, geologul australian Ian Plimer crede ca incalzirea globala a devenit noua religie a elitelor urbane din tarile dezvoltate.[…]

Washington Examiner afirma ca politicienii americani se bazeaza pe asa-zisul “consens” al oamenilor de stiinta atunci cand solicita o legislatie mai dura in ceea ce priveste reducerea emisiilor de carbon. Datele Natiunilor Unite sunt insa gresite si invechite, ele omitand in mod deliberat influenta fortelor naturale, sustin cei care pun sub semnul indoielii incalzirea globala.

Studiu: Dovezile științifice indică o răcire globală care va dura cîteva decenii

Vă dădusem un link mai demult, și îl repet pe-aici: http://www.global-warming-and-the-climate.com/ – materiale ‘didactice’ în engleză. Mă întreb, totuși, cît timp gașca cu global warming o să mai ducă ulciorul la apă? Cît timp o să mai țină pe niște zăpezi de 2 metri înălțime discursuri despre cum temperaturile planetei urcă inimaginabil de tare? Cît timp o să mai acceptăm minciunile lor în ciuda bunului simț? Sincer, mi se pare că am ajuns ca în abecedarul de pe vremea comuniștilor, în care se vorbea de apartamente mari, luminoase și călduroase și belșug și îndestulare, abecedar pe care îl citeam fără să sesizez ironia într-un apartament micuț, în care degeram de frig și mîncam și noi ce apucam, dacă apucam ceva de la cozile interminabile.

PS: Nu vă faceți griji, nu confund poluarea cu încălzirea globală. Una e una, alta e alta 🙂


2 Replies to “Răcirea globală”

 1. Mithrandir

  Well, temperaturile din timpul verii sugerează o încălzire. Lipsa zăpezii iarna la fel.

  Dar acum 3-4 ani am văzut un documentar care spunea că orice glaciaţiune a început ca o încălzire peste limite. Ceva cu nu mai ştiu care curent care se oprea şi calota glaciară se topea, creştea nivelul mării şi deodată curentul ăla repornea ceea ce ducea la îngheţarea unei bucăţi şi mai mari de apă de unde răcirea temperaturilor şi sosirea unei glaciaţiuni

 2. dorinlazar

  Toate astea îmi par științe băbești. Proponenții global warming nu a fost proponenți, de fapt – ei au venit cu afirmații, nu cu demonstrații științifice, și au pretins că “oamenii de știință sunt în consens” (foarte fals).
  Mai mult, oamenii cu global warming au devalizat argumentul științific, iar consecințele sunt periculoase. Știința nu e o chestie subiectivă, de aceea studiile se fac pe ani mulți, nu pe impresii și poze așa cum face Mr. Gore. Ce e mai trist e că oamenii cred că cei care se opun fascismului global-warming se opun de fapt ideii că poluăm prea mult. Și țin din nou să subliniez că poluarea e una, global warming e alta.
  Cît despre documentarul văzut… din păcate prea multe astfel de documentare au fost produse, pe bandă rulantă. Eu le-aș vedea mai degrabă ca filme de propagandă verde; aștept cu nerăbdare o abordare științifică, anti-panicardă, nepropagandistă.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.