Răspunsuri standard în caz de ești prins asupra faptului

Să zicem că tu, ca premier sau președinte interimar al glorioasei Republici Socialiste România, ești prins cu botul în borcanul cu magiun. Ce variante ai?

Ar fi mai multe. Cea mai simplă este: Băsescu e de vină. Se potrivește la absolut orice, poate fi purtată și pe post de tricou. Explicația e clară. Să ne uităm la niște exemple în conversație:

– Dar d-le Ponta, niște oameni pe care nu i-ați numit dumneavoastră, dar care sunt competenți, au declarat că ați plagiat.
– Băsescu e de vină. El i-a manevrat, i-a manipulat, etc.

Sau:

– Dar domnule Antonescu, ați încălcat în 10 zile Constituția de mai multe ori decît Băsescu în 8 ani.
– Băsescu e de vină. E constituția lui, el a creat-o în așa fel încît să nu mai fie dat jos.

De-aici, există corolarul ‘Serviciile’. Cînd „Băsescu e de vină” nu e suficient (deși orice om fără minte știe că băsescuedevină), varianta cu serviciile vine în ajutor. Serviciile îi fac favoruri fostului președinte, dezinformează în legătură cu starea țării, pune diverși oameni să facă năzbîtii, chiar serviciile l-au angajat pe Grăjdan, și, mă gîndesc, pe aia de a „prins-o” Ponta că vroia să-l scape pe Voiculescu de prejudiciu, pe metoda Grăjdan.

Și cînd vocile pe care nu le mai poți opri spun chestii care te deranjează le dai în judecată, eventual îl folosești pe un fraier gen Șova sau Nicolăescu. Un second-hand care vrea să pară și el interesant. Nu contează că îi dai în judecată pe motive politice, nu contează că ar fi primul caz de poliție politică la nivel înalt în mulți ani și nici măcar nu contează că pui presiuni asupra justiției. Nu. Tot ce contează este că tu, tovarășe Prim Ministru Ponta, Farul nostru călăuzitor cu că mare, îți vei menține, bă, scaunul.

Victoraș, mamă, auzi, mă ierți dacă scriu o cîntare, un omagiu, ceva tovarășei Daciana Ponta? Ce zici? Ce zici? Am niște rime beton, cu Dacia și Daciana. Merge pe ritm de hip-hop, să fie în concordanță cu vremurile 😉