RatBv mi-a emis legitimație de călătorie falsă

[Update] Mi-au scris cei de la RatBv și mi-au confirmat că abonamentul e valabil, și că în ciuda faptului că au dezinformat pe site-ul lor ei încă emit legitimații de transport pe cartoane. Mulțumesc și celor de la primărie care au reacționat rapid în legătură cu sesizarea mea făcută prin social media (serios).

Acum jumătate de an, RatBv anunța că schimbă planul tarifar, schimbă legitimațiile de călătorie, schimbă tot sistemul de taxare, introduce automate de vânzare pentru abonamente… știți, tot tacâmul pe care îl promite o regie autonomă care ia bani de la buget și merge pe pierdere.

Am umblat destul de rar cu autobuzul în ultima vreme – prefer mersul pe jos, și distanța până la locul de muncă îmi permitea să ajung în timp util. Acum însă m-am mutat cu munca într-un alt sediu, în celălalt colț al orașului, și ca să ajung mi-ar lua mai mult de o oră; natural, am mers să îmi fac abonament.

După ce am plătit suma (70 de lei) mi s-au trântit în față două bucăți de hârtie pe care tanti din chioșc a scrijelit ceva. Partea comică? Hârtiile respective nu sunt valabile, sunt niște falsuri teribile. Nu există în planul tarifar al RatBv tipul acesta de legitimație – singurul tip de abonament pe toate liniile valabil vine pe suport card PVC. Cu alte cuvinte, la următorul control sunt pasibil de amendă – și biletul contravențional se dă, într-adevăr, pe hârtie normală – este singurul, după cum bine se arată în lista lor.

Și totuși, chioșcurile alea albastre care funcționează lângă stațiile RatBv continuă să emită astfel de falsuri. Sunt curios de ce – aștept cu nerăbdare o poziție oficială din partea RAT Brașov și o soluție pentru a intra în legalitate cu legitimația pe care mi-au emis-o.

Cat


6 Replies to “RatBv mi-a emis legitimație de călătorie falsă”

  1. Cristian Adam

    Pe mine m-a șocat faptul că afișajul este „mono”, doar o parte are leduri, restul este spatele. Dacă vii din direcția „greșită” nu vezi nimic.

    Mai bine decât nimic, dar totuși. Se pare că m-am obișnuit eu cu „stereo” din Germania.

Comentariul tău

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.