Recruiter, caut să-mi fac viața mai dificilă

De ceva vreme mențin un cont pe Linked In. Nu numai că nu l-am șters, dar mai mult, am adăugat oameni. Nu mi-e clar de ce – probabil că e unul din lucrurile acelea pe care le fac fără să mă gîndesc. Pentru cei ce nu știu, LinkedIn e un fel de feisbuc pentru angajări. E o rețea socială orientată pe ‘relații de muncă’. Nu cred că s-a angajat cineva vreodată prin LinkedIn, dar nu contează foarte mult pentru discuția noastră.

Acolo mi-a fost dat să văd inepția inepțiilor:

Aberație de recruiter

Eu știu că oamenii care angajează sau care facilitează angajările au făcut o facultate. Știu asta, pentru că facultățile de gen sunt printre cele mai inutile de pe lume (rivalizînd numai cu ‘Studii Europene’) iar studiile superioare sunt cerute fără pic de gîndire și pentru un săpător de șanțuri. Și mai știu că la facultate îi învață că trebuie să aibă o atitudine pozitivă și să își dorească să crească în valoare în fiecare zi din viața lor. Știu că în jargonul de HR, “I’m looking for a new challenge” este o frază necesară (și deci eliminatorie lipsa ei) pentru orice individ ce vrea să aibă un job. Știu că atitudinea optimistă, pozitivă e un plus. Dar dragă recruiter, dacă îți dorești ‘a new challenge’, aș putea să-ți ofer. De exemplu:

 • Un CV codat în ROT13. Nimic impresionant, anii o să fie încă vizibili. Descifrarea CV-ului îți va oferi acea încercare deosebită, acea experiență nouă pe care ți-o dorești. După care…
 • Poți încerca să ții un interviu încercînd să îi spui celui din față adevărul despre jobul care îl așteaptă. De exemplu:
  Intervievat: Care sunt condițiile de muncă?
  Tu: Muncești ca un sclav, cu orele suplimentare neplătite, pe cartea de muncă ai salariul minim, și restul de bani ți-i dă patronul dacă nu îi faci figuri.
  Intervievat: De ce s-a eliberat poziția pentru care lucrez?
  Tu: Pentru că angajatul anterior s-a săturat să lucreze pentru haimanale, să fie umilit, să nu-și primească salariul la timp și să fie înjurat zilnic 12 ore pe zi de un om vulgar și nesimțit (șeful). Și să i se arate teancul de CV-uri cu idioți care-i vor locul. Dintre care te-am selectat pe tine și pe 10 alți fraieri pentru un interviu.
  Challenge-ul în cazul ăsta va fi să reușești să angajezi pe cineva.
 • Apoi, poți încerca să citești un CV pe care ți-l trimit într-o arhivă criptată cu o parolă pe care ți-o transmit: “Ah, e simplu, parola e transpunerea literală în limba greacă veche a volumului unui elipsoid de rotație cu razele 1, 3 și 4 centimetri. Ah, rezultatul e exprimat în inci cubi, cu șase cifre după virgula zecimală”.
 • Pentru că un challenge nu vine niciodată singur, CV-ul pe care ți-l trimit va fi scris în klingoniană, cu caracterele UTF8 respective.
 • Sau, desigur, un challenge mai mic pentru cineva care a reușit să rezolve problemele anterioare, un CV în Webdings

Sau, poate, un challenge mai potrivit ar fi să încerci să mă recrutezi pe mine și să-mi explici cum am făcut ‘business’ împreună la locul unde te-ai angajat tu. Să crești mare și voinică 🙂

Ah, încă o treabă, am în proiect un nou site, autobaza.ro, cu joburi pentru muncitori necalificați gen măturători sau săpători de șanțuri. Ce zici, dacă tot vrei un nou challenge, nu te faci HR pentru autobaza.ro? Printre atribuțiile jobului: zilnic trimisă o glumă de autobază la toți cei care au trimis vreodată un CV, și excursii de recrutare în Gîrcini sau satele abandonate de sași de prin Brașov/Sibiu/Mureș. Challenge, tată, nu glumă.


2 Replies to “Recruiter, caut să-mi fac viața mai dificilă”

 1. Dorin

  E o ea, și nu, nu am acceptat, nu de alta, dar mi-e frică de ce challenges ar putea avea pentru mine. Mă știi doar, merg pe calea cea mai ușoară pe cît posibil.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.