Refusing Microsoft

Salut tuturor. Ştiu că am lipsit ceva vreme, şi e probabil ca încă multă vreme să fiu mai puţin activ decît v-am obişnuit. Nu vă faceţi griji, mă întorc.

Unde m-am dus? În Programmer’s Hell, probabil. Adică am preluat un task enorm, care îmi cere să nu programez, dar să supervizez dezastrul. Bine, nu e dezastru, şi proiectul nou nu e chiar aşa de rău… Numai că e enorm, responsabilităţile sunt mult mai mari, iar oportunitatea pentru mine e prea bună ca să-i rezist.

Atît de bună încît în momentul în care a venit (în cele din urmă) oferta de la Microsoft, am decis să zic ‘pas’, şi să rămîn aici.

Sunt mai multe lucruri care nu mi-au convenit la ofertă, şi probabil singurul motiv pentru care aş fi acceptat-o ar fi fost din plictiseală. Sunt sigur că în mod normal o ofertă ca cea pe care mi-au făcut-o ar fi sunat foarte strălucit… Dar nu mai sunt la nivelul pe care mi l-au propus, şi nici nu am dorinţa de a mă lupta pentru afirmare într-o corporate business cu ale cărui alegeri morale nu prea reuşesc să mă împac. Probabil motivul cel mai important pentru care m-aş fi dus ar fi fost că ‘programming is still programming’, iar Microsoft e un loc sigur unde să te ascunzi de criza mondială. Şi pînă la urmă că pot să fac acolo lucruri pe care nu le-aş face altundeva. Decizia mea e însă finală.

Oricum ar sta lucrurile, însă, procesul lor de recrutare mi s-a părut genial. Lucrurile sunt bine puse la punct, îmi place cum merg lucrurile şi chiar dacă a durat multă vreme pînă să-mi facă o ofertă, am fost permanent în legătură cu ei. Le dau nota zece pentru procesul de selecţie, şi pentru felul în care tratează oamenii în general. Tot cred că e un loc foarte bun în care să lucrezi, dar recunosc că proiectul la care lucrez acum este o şansă mult mai mare pentru mine, şi cred în el mai mult decît cred în necesitatea de a mă ralia unui concern mare.

Nu zic nu unei colaborări viitoare. Dar în mod sigur o colaborare viitoare va avea loc în alţi termeni decît cei discutaţi acum.

Cam astea sunt ştirile. Despre restul (da, ştiu, POZEEEEEE) vorbim altă dată:)


9 Replies to “Refusing Microsoft”

 1. Ovidiu C.

  Sper că nu te-am influenţat în vreun fel cu comentariile la postul precedent 🙂 . Nu am avut intenţia. Atunci păreai destul de entuziasmat în legătură cu Dublin-ul şi cu Microsoft.

 2. dorinlazar

  Sunt încă entuziasmat de Dublin şi de Microsoft 🙂 Doar că am o ofertă mai bună din punctul de vedere al self-development-ului. Nu neapărat mai bună ca bani, sau ca zonă 🙂 Dar ca lucruri noi de învăţat… oh da. 🙂

 3. Ovidiu C.

  Ca zonă cu siguranţă nu. 😀

  Şi eu am de gând să plec din România cu prima ocazie. Adică probabil anul viitor pe vremea asta.

 4. dorinlazar

  @Ovidiu: nice one 🙂 The weed or the business?
  @Bogdan: Contraoferta e mai multă muncă, mai mari riscurile şi cîştiguri mai mici (deocamdată)

 5. Ovidiu C.

  Neah, weed-ul n-are nici o legătură. Am fost astă vară şi nu m-a tentat.

  La Olanda am ajuns printr-un proces de eliminare. Am făcut o listă împreună cu prietena şi: „acolo e prea frig”, „acolo e prea cald”, „acolo plouă prea mult”, „acolo bate vântul prea mult”, „ăia sunt prea înţepaţi”, „ăia sunt prea aroganţi”, „ăia au GDP-ul prea mic”, „acolo sunt deja prea mulţi români” etc. Până la urmă a rămas Olanda şi vizita acolo a confirmat alegerea. 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.