Restul e tăcere

Restul e tăcere (afiș) Sursa: WikipediaAm fost aseară să văd ultimul film al lui Nae Caranfil. Cuvintele sunt de prisos – este cel mai bun film românesc pe care l-am văzut în ultimii 5 ani. Un film care te umple de bucurie şi de disperare, o plăcere vizuală completă, un film atît de bun încît stai să te întrebi de ce actorii vorbesc româneşte. Un Bucureşti dinainte de Primul Război Mondial, români frumoşi şi o Românie frumoasă, mai frumoasă ca niciodată pe peliculă.

Nu o să vă spun prea multe despre poveste – povestea în sine este destul de simplă, are pasiune, are frumuseţe şi are şi acel ceva care o plasează în România, numai în România, şi numai la începutul de secol. O poveste românească 100%, o poveste pe care mi-a fost foarte aproape, cu dramatismul, frumuseţea şi absurdul ei. Raluca spunea că e primul film românesc cu care nu ne e ruşine, şi aşa e. Mai mult, e primul film românesc care mă face să zic: “da, aşa mai vreau filme!”.

M-am săturat de mizerie, de comunism, de avortoni, beţivi şi violuri, de cinism, răutate şi brutalitate. Vreau poveşti frumoase, reale şi româneşti. Nu dramă telenovelistică, nu apropouri de cartier, nu toate lucrurile de care ne-am săturat.


27 Replies to “Restul e tăcere”

 1. Botache

  Ba, facem sondaje de opinie si intrebam fanii daca nu Botache suna mai bine ca Lazar. :))

  Fanii??

 2. dorinlazar

  :> Fanele ar trebui să ţină cu mine, da??? să mă sfîşie, să rupă hainele de pe mine… Păi ce faci, fanele? Aşa mă idolatrizezi? :))

 3. Raul

  Auzi.. dar eu ca sunt mai de prin alte tari amu… intreb si eu cu bun simt… dar despre ce film vobresti? :))

  Botache e Botache si ar trebui sa fie Botache forever, domnule Botache! 😀

 4. Raul

  Trebuie sa recunoasteti toti…. Botache rulz Lazar! 🙂

  Daca insiti sa iti pastrezi numele ai putea fi Dorin Lazar Botache, si o sa fii original nu unul dintre sutele de abonati RDS cu acelasi nume 😀

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.