Rezistența urbană plînge

Rezistența Urbană sunt niște băieți și fete care au un cont pe facebook de-i zice ‘Rezistența urbană’. Problema lor e că ei nu prea rezistă cînd e vorba de un pic de dialog în care cei cu care vorbesc nu sunt 100% de acord cu ei. Așa că se apucă să facă liste negre, să înjure presa de dreapta și să se mire de ce lumea spune că ei sunt niște unelte de stînga de-ale PSD-ului.

Niște exemple de scînceli despre care vorbesc. La postarea următoare al doilea comentariu urlă exaltat: “Respect si Solidaritate Costi Rogozanu!“:

Mă copii, mă, cum vine aia ‘manipulare’? Ce, a adus-o vreun partid de dreapta cu forța pe individa cu tricoul ăla? Care e manipularea? Nu aia ați zis și voi prin această #pseudogrevăcetățenească? Sau, hai să vedem o altă lamentare a voastră. Care, copilași dragi, nu voi sunteți ăia cu capitalismul otrăvit? Nu voi urlați că huo, we are the 99%?

Atunci cînd vorbiți de manipulare, și credeți că se manifestă în jurul vostru, nu uitați să vă întrebați dacă nu cumva nu sunteți voi cei manipulați. Nu uitați că voi împrumutați niște retorică și mesaje despre care habar nu aveți de unde provin. De unde a apărut ura asta pentru Chevron și pentru americani, și de unde lipsa de acțiune contra a ceea ce face Gazprom sau rușii? Așa, la modul general, if it looks like a duck, walks like a duck, swims like a duck, flies like a duck, quacks like a duck, it IS a duck. Cu alte cuvinte, voi poate aveți conștiințele curate, dar ceea ce faceți și spuneți din punct de vedere politic arată cu totul altceva.

De exemplu, cum de v-a cășunat fix contra presei de dreapta? Ah, numai presa de dreapta a scris că e greșit să nu votezi? Păi sigur, pentru că PSD-ul are deja 40% din voturi și se bazează pe lipsa voastră de acțiune. Așa că, normal că nu au nevoie să mai scrie ceva. PSD-ul se bazează, ca pînă acum, în 25 de ani de viață în diverse forme, pe inacțiunea oamenilor care chiar știu ce aleg, și înțeleg importanța a ceea ce aleg. Toată istoria postcomunistă este o luptă la putere între oligarhii care acum își spun PSD, care au avut întotdeauna, vorba lui CTP, cele mai multe voturi, și coaliții pretinse de dreapta care au încercat să mai salveze ceva.

Și da, mă, ne temem de stînga. Pentru că stînga în România a însemnat:

 1. Perioada 1947-1989, cu închisorile comuniste, lipsa libertății de exprimare, oameni arestați pentru că își doreau să își mute cuibul, oameni vînduți de către partenerul de viață.
 2. Perioada 1990-1996, cu cele mai mari furturi din univers, în care o populație prea groggy ca să înțeleagă ce se întîmplă se uita impasibilă la cum tovarășii de bine își împart averile statului.
 3. Perioada 2000-2004, în care îți primeai bătaie pentru ceea ce scriai la ziar, perioada în care jurnaliștii și publiciștii erau avertizați să aibă grijă ce zic. Perioada cultului lui El însuși, care acum se lamentează de corupție pe blogul pe care sunt sigur că îl citiți cu sufletul la gură.

Mai vreți stînga la putere? Ultimii doi ani de PSD nu v-au ajuns? Mai vreti mincinoși care să spună în fața tuturor la UE un lucru, apoi să se întoarcă în România și să spună fix pe dos, de parcă noi nu știm limbi străine?

Așa că voi, Rezistența Urbană, oamenii care nu rezistă cînd li se critică derapajele, oamenii care nu au rezistat nici măcar cît să citească acest articol scris de ‘omul cu pinguin’, voi ce vreți? Vreți să reîntoarceți România în cea mai sinistră perioadă din viața ei?

Unde a fost eroul care să meargă la aia cu ‘Jos capitalismul’ și să îi smulgă pancarta din mînă, să-i zică faptul că voi nu sunteți contra capitalismului, că e stupid să fii contra capitalismului, singurul sistem economic care dă o șansă egală tuturor? Unde a fost ăla care să lupte contra intoxicărilor, să meargă la aia cu “Mă piș pe el de vot” și să-i arunce un pahar cu apă pe tricou, să-i arate că NU ăla e mesajul vostru?

Hai să vă fac eu publicitate cu o altă poză nediscutată suficient.

fuckthesystem
Destroy the system: (sursa: Gîndul.info)

Ce zice individul ăla? Într-o traducere marca Margareta Nistor: “La naiba cu acest sistem mondial corupt, nihilistic, controlat de corporații, fascist. Nu reformezi răul, îl distrugi”.

Păi nu zice ăsta că e cazul să începi să arunci în aer chestii, să omori oameni care nu-ți convin? Păi nu faceți voi liste negre cu oamenii care nu sunt de acord cu voi? Păi nu folosește individul ăsta retorica ‘fascismului’ lui Putin? Unde a fost individul rațional dintre voi care să meargă să îi smulgă această pancartă acelui individ care face manipulări de presă?

Păi hai să-ți zic unde a fost: nu cu voi. Pentru că voi sunteți fix ăia.

If it looks like a duck, walks like a duck, swims like a duck, flies like a duck, quacks like a duck, it is a duck.

Mno, ne-am înțeles? Și încă o chestie, un pic de cultură, băieți. Voi sunteți ăia nihiliști, ateii care îl neagă pe Dumnezeu, nu guvernul mondial, care se folosește de religie, opiul popoarelor! Hai că vă prindeți voi de unde e asta cu opiul. Dacă nu, întrebați-l pe Costi Rogozanu. Are el niște amici la Moscova care îi explică, asta și multe altele.

Mai bine mergeți la Eftimie să citiți care e programul pe următorul cincinal al grupării anarhiste de stînga (deci, cum s-ar zice în limbaj politic recent, extremistă de dreapta) #unitisalvam. Numărul #5 o să-ți schimbe viața!!!!!!!!!111oneoneelevenone1!!


20 Replies to “Rezistența urbană plînge”

 1. Bogdan Popa

  Înverșunat domnule, înverșunat! Să înțeleg că te-ai pornit de la discuțiile pe marginea statusului lui zoso?

 2. Dorin Lazăr

  Meh, acolo deja sesizasem faptul că sunt mai puțin relevanți decît campionatul de șah al pensionarilor din Parcul Central. Dar de dimineață m-am pus să văd ce au mai scris. Și numai prostii au scris. Apoi eu ce să le fac?

 3. Manu

  Au ajuns rau. Am fost cu ei un timp, dar am preferat sa pastrez distanta. Cand deja te opui unui proces democratic, e de bai.

 4. Daniel Mihu

  Hai să scoatem democrația la produs doar cînd ne convine. Cînd milităm pentru ridicarea dreptului de vot a ălora cu care nu împărțim opinii și convingeri, e totul în regulă. Cînd făceau niște băieți liste cu oameni „plătiți de Putin” fix de la el din cont, nu s-a isterizat nimeni. Plm, să-i observăm doar pe retarzii din tabăra cealaltă.

  Ponta nu se dă jos cu manipulări de genul ăsta. E nevoie și de puțină finețe, cîteva grame de ironie, d-astea. Textul lui Eftimie își face treaba de 10x mai bine. Și nu s-a trezit nici la 6 să-l scrie. #numazic.

 5. Bogdan Popa

  Că tot ai scris de Costi Rogozanu, mi-am adus aminte de un episod de acum câtevva luni.
  La locul meu de muncă a venit sus-numitul să vorbească de două cărți (cineva mi-a zis că una din ele e cam proastă). După ce ne-a prezentat ce și cum, din publicul corporatist a fost întrebat dacă a citit și ce părere are despre o carte legată de regalitate (îmi scapă numele acum, nu mi s-a părut atât de important atunci). M-a lăsat mască răspunsul. Nu a citit cartea că nu e interesat de regalitate că nu se pupă cu convingerile lui.

  Acum, nu-s eu ăla care să judece oamenii în funcție de ce citesc sau de ce convingeri au. Problema e că eu la jurnalismul marca Spirtu Haret am învățat că un jurnalist trebuie să își păstreze obiectivitate. Ori, din ce înțeleg eu, obiectivatea ar trebui să primeze în fața convingerilor personale. Atunci când refuzi să citești o carte pentru că nu scrie despre ce-ți convine, nu prea ești un punct de referință.

  Am simțit nevoia să scriu asta, să se păstreze și în analele internetului, nu doar în memoria mea.

  PS. Ce zice Petyr Baelish în GoT o să fie adevărat întotdeauna: “Knowledge is power.” E cam nasoleanu când puterea (o parte din ea sau toată) ajunge în mâna unor oameni care știu doar cele convine.

 6. Dorin Lazăr

  @Daniel: Păi Eftimie scrie alte finețuri decît mine. Nu mă pun să-i rescriu articolele, și le scrie el mai bine.

  Fii pe fază că nu am cerut ridicarea dreptului de vot a ălora cu care nu împart aceleași idei. Ce, ți-am zis eu ție să nu votezi că ești PSDist?

  Eu bag seamă că nu-ți place că m-am cerut pe lista aia a lor. Poate e o listă de oameni geniali (deși era și Nicușor Dan acolo) și mă simțeam că merit și eu să ajung.

  Pînă una alta, ăia care au făcut liste cu băieții lui Putin nu au amenințat că vor să dea de pămînt cu sistemul, ci vorbeau de respectarea legilor. Contează cine și de ce face lista. Că, vorba aia pe care nu mai știu cine o zicea, am împușcat și un carton de ouă în weekend, criminalul de mine, îl pusesem pe lista de cumpărături.

 7. Daniel Mihu

  Neah! Ai scris doar să nu mai aibă voie să voteze ăia care lucrează la stat sau care sînt mai săraci decît tine. Adică dimocrăcy 100%.

  „Contează cine și de ce face lista”? Funny. :)))

 8. Blue

  @Daniel. Nu stimabile, ideea era să nu se mai aplice bancul http://mioritice.libertatea.ro/banc/60253/ ! Adică, dacă cineva care nu plăteşte impozite, nu are interesul să voteze pe cineva care să-i administreze corect impozitele plătite. E mai interesat să voteze pe cineva care să le dea lor acei bani sau să-l vândă (deh, doar l-au primit gratis) ! Cazul Mazăre este concludent !
  Poate şi romanii au fost inspiraţi când le-au acordat săracilor dreptul de a alege doar doi tribuni, care să le apere drepturile (având drept de veto), dar să nu aibă şi puterea de a afecta drepturile celor ce plăteau taxe.

 9. Daniel Mihu

  De fapt, totul se leagă. Ăștia de la RU sigur sînt pesediști. N-au fost la vot, au instigat la grevă electorală, și așa au adus fostului USL aproximativ 1,7 milioane de voturi în… minus. Cam atît au mai puțin, împreună, PNL și PSD/USD/PLM, sau cum mama zmeului s-a numit la alegerile, față de acum 2 ani.
  Faimoasa Dreaptă a luat cam tot pe acolo ca-n 2012, doar că pe bucăți. Cineva le-a dat ideea genială că dacă împarți o gogoașă în mai multe bucățele, îți iese la final mai mult aluat.

  Eu zic că PSD a luat așa puțin pentru că nu s-au dus ăia să-l voteze. Mai bine le mulțumim.

 10. Blue

  După cum spunea un clasic:

  “Bad officials are elected by good citizens who do not vote.” – George Jean Nathan

  Aşa că … “mulţumim !”

 11. Blue

  2nd, ăstia cu ideea boicotului sunteţi de-a dreptul infantili !
  Exact aceleaşi lucruri se discuta şi acum cinsprezece ani, când a scăzut prezenţa la vot sub 50% ! De atunci, tot mai rău ! Aşa să o tineţi în continuare, speraţi că vă bagă cineva în seamă ! Mereu riscăm să repetăm istoria, că nu învăţăm din evenimentele trecute !

 12. Blue

  3rd, chestia asta cu boicotul e ca şi când eşti întrăgostit de o fată, dar nu-i faci avansuri, ca deh, nu crezi că ai şanse. Dar speri că îşi va da seama singură ! Ăştia or să sfârşească ca Elliot Rodger !

 13. Daniel Mihu

  Albăstrel, cred că ești puțin neglijat. Păi du-te și vorbește cu fata aia, nu mai plictisi lumea pe bloguri cu citate luate de pe wikipedia. „Ăștia cu boicotul” sînt momentan în altă parte. Eu merg la vot aproape de fiecare dată. Am ratat pînă acum doar europarlamentarele, pe toate, care-s niște lăbăreli pentru activiștii de partid. Și pînă la noi ordine, am încă dreptul să mă duc sau nu la vot. Așa că „aport”.

 14. Blue

  Daniel, atăta timp cât nu ai fost la alegeri, dar îţi dai cu părerea despre subiect, eşti în fault ! Pe lângă faptul că le iei apărarea celor ce boicotează.
  Adevărata problemă e că nu se ia nici o măsură împotriva abuzului asupra dreptului de vot. Cei care pot lua măsuri sunt tot politicienii, dar nu e în interesul lor. Până una alta, neparticiparea îi ajută tot pe ei (sunt mai puţini de convins), nu pe noi. Ai dreptul să nu te duci, dar să vii cu justificări puerile, nu se face !

 15. Mircea

  nu stiu cine e rezistenta asta urbana si de ce plange, dar eu cu siguranta plang cand citesc pe aici.
  lasati-o naibii de politica si faceti altceva mai util ca trece timpul si ratati viata.

 16. Daniel Mihu

  Singurul abuz asupra dreptului de vot e ăla cînd votezi de mai multe ori la un scrutin. În rest fiecare poate face, zice și crede ce vrea. În limitele legii. Deja vorbim discuții și am sărit de mult de la subiect.

 17. Blue

  Nu stimabile, folosirea dreptului de vot în scopul de a obţine foloase materiale imediate tot abuz se numeşte, chiar dacă nu este clar dovedit. Şi nu e singurul tip de abuz. Altfel, devenim ca ăia ce au primit stb-uri de satelit RCS gratis, şi în săptămâna următoare le-au amanetat la cârciuma din sat pe băutură ! Că la noi s-a cam împământenit ideea că tot ce e primit “gratis”, înseamnă că el al meu şi poate fi vândut. Inclusiv dreptul de vot.
  Pe lângă asta, politicienii nu iau nici o măsură în a verifica electronic listele suplimentare, pentru a nu se putea vota multiplu. Ştiu ei de ce. Dar închei aici divagarea.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.