Rezistența urbană plînge

Rezistența Urbană sunt niște băieți și fete care au un cont pe facebook de-i zice ‘Rezistența urbană’. Problema lor e că ei nu prea rezistă cînd e vorba de un pic de dialog în care cei cu care vorbesc nu sunt 100% de acord cu ei. Așa că se apucă să facă liste negre, să înjure presa de dreapta și să se mire de ce lumea spune că ei sunt niște unelte de stînga de-ale PSD-ului.

Niște exemple de scînceli despre care vorbesc. La postarea următoare al doilea comentariu urlă exaltat: „Respect si Solidaritate Costi Rogozanu!”

SURSE: In urmatoarea ora urmeaza sa vina si articolul lui Moise Guran, centrat pe o singura manipulare – tricoul cu “Ma pis pe el de vot”. fbsrc

Mă copii, mă, cum vine aia ‘manipulare’? Ce, a adus-o vreun partid de dreapta cu forța pe individa cu tricoul ăla? Care e manipularea? Nu aia ați zis și voi prin această #pseudogrevăcetățenească? Sau, hai să vedem o altă lamentare a voastră. Care, copilași dragi, nu voi sunteți ăia cu capitalismul otrăvit? Nu voi urlați că huo, we are the 99%?

Atunci cînd vorbiți de manipulare, și credeți că se manifestă în jurul vostru, nu uitați să vă întrebați dacă nu cumva nu sunteți voi cei manipulați. Nu uitați că voi împrumutați niște retorică și mesaje despre care habar nu aveți de unde provin. De unde a apărut ura asta pentru Chevron și pentru americani, și de unde lipsa de acțiune contra a ceea ce face Gazprom sau rușii? Așa, la modul general, if it looks like a duck, walks like a duck, swims like a duck, flies like a duck, quacks like a duck, it IS a duck. Cu alte cuvinte, voi poate aveți conștiințele curate, dar ceea ce faceți și spuneți din punct de vedere politic arată cu totul altceva.

De exemplu, cum de v-a cășunat fix contra presei de dreapta? Ah, numai presa de dreapta a scris că e greșit să nu votezi? Păi sigur, pentru că PSD-ul are deja 40% din voturi și se bazează pe lipsa voastră de acțiune. Așa că, normal că nu au nevoie să mai scrie ceva. PSD-ul se bazează, ca pînă acum, în 25 de ani de viață în diverse forme, pe inacțiunea oamenilor care chiar știu ce aleg, și înțeleg importanța a ceea ce aleg. Toată istoria postcomunistă este o luptă la putere între oligarhii care acum își spun PSD, care au avut întotdeauna, vorba lui CTP, cele mai multe voturi, și coaliții pretinse de dreapta care au încercat să mai salveze ceva.

Și da, mă, ne temem de stînga. Pentru că stînga în România a însemnat:

  1. Perioada 1947-1989, cu închisorile comuniste, lipsa libertății de exprimare, oameni arestați pentru că își doreau să își mute cuibul, oameni vînduți de către partenerul de viață.
  2. Perioada 1990-1996, cu cele mai mari furturi din univers, în care o populație prea groggy ca să înțeleagă ce se întîmplă se uita impasibilă la cum tovarășii de bine își împart averile statului.
  3. Perioada 2000-2004, în care îți primeai bătaie pentru ceea ce scriai la ziar, perioada în care jurnaliștii și publiciștii erau avertizați să aibă grijă ce zic. Perioada cultului lui El însuși, care acum se lamentează de corupție pe blogul pe care sunt sigur că îl citiți cu sufletul la gură.

Mai vreți stînga la putere? Ultimii doi ani de PSD nu v-au ajuns? Mai vreti mincinoși care să spună în fața tuturor la UE un lucru, apoi să se întoarcă în România și să spună fix pe dos, de parcă noi nu știm limbi străine?

Așa că voi, Rezistența Urbană, oamenii care nu rezistă cînd li se critică derapajele, oamenii care nu au rezistat nici măcar cît să citească acest articol scris de ‘omul cu pinguin’, voi ce vreți? Vreți să reîntoarceți România în cea mai sinistră perioadă din viața ei?

Unde a fost eroul care să meargă la aia cu ‘Jos capitalismul’ și să îi smulgă pancarta din mînă, să-i zică faptul că voi nu sunteți contra capitalismului, că e stupid să fii contra capitalismului, singurul sistem economic care dă o șansă egală tuturor? Unde a fost ăla care să lupte contra intoxicărilor, să meargă la aia cu „Mă piș pe el de vot” și să-i arunce un pahar cu apă pe tricou, să-i arate că NU ăla e mesajul vostru?

Hai să vă fac eu publicitate cu o altă poză nediscutată suficient.

Ce zice individul ăla? Într-o traducere marca Margareta Nistor: „La naiba cu acest sistem mondial corupt, nihilistic, controlat de corporații, fascist. Nu reformezi răul, îl distrugi”.

Păi nu zice ăsta că e cazul să începi să arunci în aer chestii, să omori oameni care nu-ți convin? Păi nu faceți voi liste negre cu oamenii care nu sunt de acord cu voi? Păi nu folosește individul ăsta retorica ‘fascismului’ lui Putin? Unde a fost individul rațional dintre voi care să meargă să îi smulgă această pancartă acelui individ care face manipulări de presă?

Păi hai să-ți zic unde a fost: nu cu voi. Pentru că voi sunteți fix ăia.

If it looks like a duck, walks like a duck, swims like a duck, flies like a duck, quacks like a duck, it is a duck.

Mno, ne-am înțeles? Și încă o chestie, un pic de cultură, băieți. Voi sunteți ăia nihiliști, ateii care îl neagă pe Dumnezeu, nu guvernul mondial, care se folosește de religie, opiul popoarelor! Hai că vă prindeți voi de unde e asta cu opiul. Dacă nu, întrebați-l pe Costi Rogozanu. Are el niște amici la Moscova care îi explică, asta și multe altele.

Mai bine mergeți la Eftimie să citiți care e programul pe următorul cincinal al grupării anarhiste de stînga (deci, cum s-ar zice în limbaj politic recent, extremistă de dreapta) #unitisalvam. Numărul #5 o să-ți schimbe viața!!!!!!!!!111oneoneelevenone1!!