România ar trebui să se despartă la centenar

Din câte aud din Internet, lucrurile sunt nasoale, disoluția statului e imediată și inevitabilă. Singurul lucru pe care îl mai putem face e să rupem țara în trei și să renunțăm. Am, așadar, o idee revoluționară care ne va ocupa timpul în următoarele două secole, pe care le vom încheia cu un caft cu furcile în timp ce americanii, rușii și albanezii vor merge până la lună în mașini zburătoare (ca-n Back to the Future).

Ideea e simplă, ne spargem în trei. Dar pentru că nu dorim ca nimeni să nu iasă mai nefericit din ecuația asta, împărțim Ardealul pe din două, o axă care trece de la Brașov la Sighișoara, la Cluj și la Oradea. Ce e la est de ea o dăm Moldovei, pe care o unim cu Republica Moldova și îi spunem Ucraina de SudVest.

A doua bucată, de la Brașov tragem o linie în jos, și ce e la vest de ea o dăm oltenilor – va fi un stat nou cu capitala la Moldova Nouă, și conducerea va fi pe o sută de ani dată oltenilor prin lege, ca să fie bănățenii nefericiți la infinit. O să-i spunem Regatul Kosovo Mare, din nou, pentru a enerva și vecinii de peste Dunăre și a-i bulversa pe bulgari.

A treia bucată, care va include Bucureștiul și merge până la Marea Neagră o dăm rușilor, și-i punem numele „Pașalâcul Valah”. Are petrol, gaze naturale, sărăcia din Teleorman le va fi în vecină, practic e tot ce le place rușilor. Desigur, scopul nu e să ne facă mai fericiți, ci să ne facă mai nefericiți. Și cred că e o ocazie bună să facem asta acum, când suntem deprimați că nici măcar nu suntem capabili să citim și să înțelegem niște texte simple.

Cred că ăsta e cel mai solid și mai realizabil plan pentru România pe care l-am văzut. Aveți voi altul mai bun?


2 Replies to “România ar trebui să se despartă la centenar”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.