Românul față în față cu moartea

Dacă e ceva ce a demonstrat scandalul din jurul accidentului aviatic este că românul încă nu a învățat cum să se comporte pus față în față cu situații neobișnuite, în cazul de față, cu decesul unor persoane. Așa că devine un cretin nepereche.

Nu vorbesc despre moderatorii de la televiziune de care au început să se scîrbească mai toți privitorii. Îmi povestea taică-meu de ce spume la gură mai făcea Dana Grecu (o femeie gata oricînd să producă spume mai tare decît detergentul Dero) privitor la subiectul Adrian Iovan. Problema ei era că nu avea ce să caute un pensionar să conducă un avion. Decît că ea, cu doi ani în urmă, urla la fel de spumizant împotriva pensiilor nesimțite, cu degetul către fix eroul de la Ursoaia (s-a stabilit și numele satului cel mai apropiat). Da, fix cei care acum se întrebau „dar vai, cum e posibil așa ceva” l-au sărăcit pe Iovan atît de tare încît l-au pus în carlingă.

Dar dincolo de moderatorii coprofagi de televiziune, românul simplu e neechipat pentru o tragedie națională. Cel dintîi telespectator al României, Victor Viorel, nu a mai sesizat momentul bun pentru a mai face un doliu național, așa că fiecare s-a descurcat cum a putut. De exemplu, acest cetățean ne cere în mîrșăvia noastră să nu rîdem Joi, 23 februarie 2014 (via Teo).

„Nu postați glume” pe facebook a devenit instant un hit, mai nimeni nesesizînd că 23 februarie 2014 nu e joi, și nu e luna asta. Îl înțelegem, însă, omul e neechipat moral pentru momentul tragic cînd cineva, în univers, se luptă cu o astfel de tragedie.

Simona Tache a colectat o serie de astfel de demonstrații de cretinitate. Cea mai simpatică mi s-a părut asta

Absolut genial. În aceeasi idee eu ar fi trebuit ieri și alaltăieri să mă opresc în timpul lucrului meu și să le spun oamenilor cu care eram în ședință: „Băieți, îmi pare rău, trebuie să ne oprim, să ne ducem acasă zece zile, pentru că această tragedie a unui om pe care nu-l cunosc m-a atins pînă la măduva spinării”.

Tragedia dă voce cretinilor. De exemplu, cretinii de la asociațiile de protecția animalelor, care, cu o satisfacție sardonică au postat despre cum Dumnezeu stă la colț pentru că împușcă maidanezi. Poftim? (via)

Bine, toți acești „iubitori de animale” care ar face orice numai să lase javrele criminale să omoare copii au un istoric bine documentat de tembelism și cretinism. Însă mă miră cum de apar de fiecare dată să-și demonstreze insuficiența mentală.

Între timp, de pe fundul lui, fiecare român are deja o părere despre ceea ce trebuia făcut pentru a salva victimele. În acelasi timp, fiecare român care are deja o părere despre ce trebuia făcut stă frumos acasă, pe canapeaua lui, de unde își savurează sărăcia și hoția pe care și-a votat-o singur. Pentru că de ce să n-o zicem pe-a dreaptă, incompetența celor care au acționat incompetent ne-o datorăm, fiecare în parte, pentru indiferența cu care ne trăim viața.

Să încheiem cu un alt exemplu de neputință în fața morții. Narcisa Suciu (dar putea să fie și Paraschiva Evghenia Agripina, vecina de la trei) demonstrează mai jos că ea SIMTE, mă.

via Simona Tache

via Simona Tache