Rush (2013)

rush“Fără Miki Alexandrescu acest film nu s-ar fi putut face”, a declarat regizorul Ron Howard într-unul din post-interviurile pentru Rush, biopicul dedicat rivalității dintre Niki Lauda și James Hunt. Mihai ‘Miki’ Alexandrescu face în Rush un rol dublu, interpretîndu-l magistral și pe Niki Lauda și pe James Hunt. Expertiza lui tehnică a fost decisivă pentru succesul filmului, iar contribuția lui la crearea scenariului – inestimabilă.

Acum, dincolo de glumă, Rush e un film de ‘curse’ bun spre foarte bun – chiar de revăzut pe alocuri. E fidel poveștii spectaculoasei rivalități dintre Niki Lauda și James Hunt – rivalitate ce l-a motivat pe Niki Lauda să revină pe pistă la numai 42 de zile după accidentul de la Nürburgring.

Ce a reușit Rush să facă a fost să echilibreze cele două personalități – începe din perspectiva lui James Hunt și se încheie cu elegantele considerații ale lui Niki Lauda; nici nu-i de mirare că pare că personajul lui Niki Lauda apare ca ‘mai adînc’ – în fond, adversarul lui nu pare să fi fost un tip cu adîncimi deosebite, un playboy, un risk-taker și cam atît.

Nu vă duceți la film doar pentru că în rolul Marlenei Lauda e distribuită o româncă, Alexandra Maria Lara. Prezența ei e, bănuiesc, fidelă cerinței rolului, care din păcate nu merge mai departe de ‘arată frumos/îngrijită/îngrijorată’. Mergeți pentru că Rush este un Days of Thunder un pic mai bun. Și merită.

Adaug și review-ul Dianei (PopCultureDiva42) care m-a convins că merită să văd filmul. Vizitați-i canalul de youtube, mai are chestii interesante acolo:

(foto: IMDB)


7 Replies to “Rush (2013)”

  1. Daniel Mihu

    Io cred că dacă era Alexandrescu consultant la filmul ăsta, Lauda lua foc, Hunt ajungea cu psihicul varză și se lăsa de pilotat. Apoi apărea un tînăr talentat, să-i zicem Michael Schumacher, și cîștiga campionatul în ultima cursă în fața unui alt tînăr apărut de nicăieri, Mika Hakkinen.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.